Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pia Kjærsgaard
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Føllet (G)Sussi Glistrup driver hobbystutteriet Liselund ved Nylars med islandske heste. Hun har taget imod mange føl. Dette er nummer 15. Hopllen Skella er gået over tiden, og føllet kan komme når som helst
 • 00:20Mellem os i julehumør (G)
 • 01:00Sådanmark fra ugen der gik (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Christian Tafdrup
 • 01:30Sådanmark fra tirsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pelle Emil Hebsgaard og Julie Steincke
 • 02:00Sådanmark fra onsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pelle Emil Hebsgaard og Julie Steincke
 • 02:30Sådanmark fra torsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Tobias Hamann
 • 03:00Sådanmark fra fredag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich
 • 03:30Sådanmark fra lørdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mathilde Mackowski
 • 04:00Mens vi andre sover - Bageren (G)I denne serie følger vi dem der arbejder, mens vi andre ligger trygt under dynen og sover. I dette program er vi taget på arbejde med bagersvend Rasmus Madsen, der arbejder hos Konditorbageren i Rønne.
 • 04:15Mellem os i julehumør (G)Mellem Os er kommet i julestemning og flytter ud af studiet i Åkirkeby. Denne uge har vi sat vores mobile studie op i Østermarie, hvor vi får gæster, der fortæller om livet i byen og om, hvad de brænder for. Vi besøger også nogle af de mange foreninger, butikker og aktivitetssteder, som findes i Østermarie.
 • 05:00Bornholm knokler - Postbåden Peter (G)Mange tusinde turister og bornholmere tager hvert år til Christiansø, og en del af dem tager Postbåden Peter. Båden som igennem mange år har fragtet godt til og fra danmarks østligste punkt, men hvad laver man egentlig som skipper og bedstemand ombord på det gamle træskib? Det finder vi ud af i dag i Bornholm Knokler.

Havørnepar har fået unge på Bornholm

For første gang er det dokumenteret, at havørnen har ynglet på Bornholm. Ungen er omkring fire måneder gammel, men Dansk Ornitologisk Forening Bornholm har fulgt ungen, siden den blev født.
For første gang er det dokumenteret, at havørnen har ynglet på Bornholm.

Selvom den nye unge har været flyvefærdig i nogle uger, holder den stadig til omkring reden, hvor forældrene lægger føde til den. Begge voksne fugle holder sig i nærheden, men hele familien tager også på længere ture rundt på øen, som giver alle mulighed for at opleve de enorme rovfugle.

Havørneparrets forsøgte også at yngle sidste år - det mislykkes på grund af gener. Derfor opfordrer ornitolog Jens Christensen fra Dansk Ornitologisk Forening Bornholm også interessede, der gerne vil se havørnefamilien, til at se den fra fugletårnene - og ikke opsøge ynglepladsen.

- Det giver for mange forstyrrelser, hvis folk kommer rendende på ynglepladsen. Det ville være synd at skræmme fuglene, siger Jens Christensen.

Også i resten af landet går havørnen frem, og bestanden er vokset fra 1 par i 1995 til ca. 75 par i år.

Fremgangen skyldes generelt mindre belastning af miljøgifte, og at forfølgelse stort set er ophørt. Dansk Ornitologisk Forening holder selve redens placering hemmeligt af hensyn til fuglene.

Aktuelle programmer på Play