Næste udsendelse: 23:40 Næste uges tv (G)

TV i dag

 • 22:15Nyhedskavalkade (G)
 • 23:40Næste uges tv (G)
 • 23:50Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mathilde Mackowski
 • 00:1519.30Nyheder (G)
 • 00:25Nyhedskavalkade (G)
 • 01:50Billeddetektiverne (G)I dag viser Anette Eriksen fra Ø-arkivet gamle billeder fra hele Bornholm, mens Andre jensen fokuserer på havnene i Rønne.
 • 02:15Månedens foredrag - Finn Pedersen (G)Fhv. rektor Finn Pedersen fortæller om, hvordan forskellige nationer ser på hinanden.
 • 03:10Bornholmske Kirker - Østerlars Kirke (G)Bornholmske Kirker, vi er kommet til Østerlars Kirke.
 • 03:40 E65 (G)Denne gang starter tv-holdet i Ystad, hvor vi kigger nærmere på Saltsjöbadet. Og så får Johannamuseet i Skurup endnu et besøg.
 • 04:05BogForum med Vibeke Marx (G)Signe Ryge fra TV2 Fyn interviewer forfatter Vibeke Marx. Vibeke Marx er aktuel med romanen ”Af ingenting”. En roman om hittebarnet Drine, der vokser op på børnehjemmet Vibeshøj.
 • 04:35Søens folk (G)Andre Jensen er ny skibsfører på Skandinaviens største passagerfærge, der sejler i Nordsøen. Og selv en rutineret sømand, kan blive imponeret over havets kræfter, når skibet havner i en orkan. Niels-Jørn Jensen fortsætter sin beretning om de gamle fyrmestre på hammeren.
 • 05:05Bornholm knokler - Travbanen (G)De fleste kender til travløb og på Bornholm findes verdens mindste bane, men hvad sker der egentlig bag kulisserne på en løbsdag. Vi følger for én gangs skyld ikke hestene, men vi knokler løs med en række af de opgaver, som de mange ansætte udfører før, under og efter en løbsdag.

Jeppe Kofod: Putin spiller med musklerne

Russerne har flyttet kortdistanceraketter, der kan nå Bornholm til Kaliningrad. Jeppe Kofod mener, at russerne skal nægtes at lægge gasledninger.
Amerikanske efterretningskilder har, ifølge netmediet Politico, nu bekræftet, at Rusland har flyttet såkaldte Iskander-M raketter til Kaliningradenklaven, der ligger stik øst for Bornholm.

Rakettypen har en rækkevidde på 500 km. og med kun ca. 370 km. fra Rønne til Kaliningrad, er Bornholm således nu inden for rækkevidde af de russiske raketter.

Bornholmske Jeppe Kofod (S), gruppeformand for Socialdemokraterne i Europa-Parlamentet, der i årevis har advaret mod den stigende russiske aggressivitet, understreger, at russernes handling skal opfattes som en politisk markering og ikke som en direkte militær trussel:

- Putin spiller med musklerne. Han vil sende et klart signal til NATO-landene om, at Rusland ikke er bange for at forsvare egne interesser i Østersøen, forklarer Jeppe Kofod, der er fhv. formand for Folketingets Udenrigspolitiske Nævn.

Jeppe Kofod minder om, at dette blot er seneste hændelse i en række af aggressive træk fra russerne, der blandt andet har inkluderet simulerede bombetogter mod Folkemødet i Allinge. Alligevel maner den bornholmske Europaparlamentariker til besindighed:

- Vi skal huske på, at vi via vores medlemskab af både NATO og EU er sikret både militært og politisk. Men omvendt skal vi heller ikke acceptere de her bøllemetoder fra russerne. Det ville være et passende signal til russerne nu definitivt at afvise deres planer om, at lægge nye gasledninger på dansk havbund, fastslår Jeppe Kofod.

Aktuelle programmer på Play