Næste udsendelse: 20:50 Kulturkalenderen

TV i dag

 • 20:20Mellem osJensen Denmark har netop vundet DI Prisen 2018 for deres indsats med at skaffe praktikpladser. Hør mere om hvad det indebærer, når HR-ansvarlig Kathrine Nilsson og lærling Magnus Aae er gæster i studiet. Derudover får vi besøg af William Milsted, medejer af R60 i Nexø, der bruger mad til at fortælle historier.
 • 20:50KulturkalenderenVi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
 • 20:55Fantastiske fællesskaber - Trup Ting Tang (G)
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno
 • 21:30Menneskebiblioteket - konvertit (G)Hvorfor vælger en dansk kvinde født og opvokset med demokrati og frihed at gå med tørklæde og konvertere til islam? Kom i dette afsnit tæt på en konvertit.
 • 21:58Fantastiske fællesskaber - Trup Ting Tang (G)
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Kulturreportagen - ChipWrecked (G)Chiptune i Østerlars. Musik på gamle spillekonsoller som Gameboy, Atari og Commodore 64 samler tæt på 100 personer fra både Europa og USA. Kom tættere på den unikke musik.
 • 22:15Vinter i Sommerfugleparken (G)Der sker mange spændende ting i Bornholms Sommerfuglepark i løbet af vinteren. Og specielt op til sæsonen 2018, hvor Flemming Jensen åbnede dørene til sommerfugleparken for 20. år i træk.
 • 22:45Mellem os (G)Jensen Denmark har netop vundet DI Prisen 2018 for deres indsats med at skaffe praktikpladser. Hør mere om hvad det indebærer, når HR-ansvarlig Kathrine Nilsson og lærling Magnus Aae er gæster i studiet. Derudover får vi besøg af William Milsted, medejer af R60 i Nexø, der bruger mad til at fortælle historier.
 • 23:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno
 • 23:58Fantastiske fællesskaber - Trup Ting Tang (G)
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen - ChipWrecked (G)Chiptune i Østerlars. Musik på gamle spillekonsoller som Gameboy, Atari og Commodore 64 samler tæt på 100 personer fra både Europa og USA. Kom tættere på den unikke musik.
 • 00:15Vinter i Sommerfugleparken (G)Der sker mange spændende ting i Bornholms Sommerfuglepark i løbet af vinteren. Og specielt op til sæsonen 2018, hvor Flemming Jensen åbnede dørene til sommerfugleparken for 20. år i træk.
 • 00:45Mellem os (G)Jensen Denmark har netop vundet DI Prisen 2018 for deres indsats med at skaffe praktikpladser. Hør mere om hvad det indebærer, når HR-ansvarlig Kathrine Nilsson og lærling Magnus Aae er gæster i studiet. Derudover får vi besøg af William Milsted, medejer af R60 i Nexø, der bruger mad til at fortælle historier.
 • 01:10Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
 • 01:15Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno
 • 01:45Stafetten - Kim Poulsen (G)Kim Gyde Poulsen er intet mindre end en fuldt dedikeret bornholmsk rapper. Musik har altid fyldt meget med han tabte altså hjertet til rap-musik. Han arbejder blandt andet på sin anden CD og optræder ihærdigt live overalt på Bornholm om sommeren.
 • 02:15Månedens foredrag: Mordet i Vestermarie (G)Hver måned sender vi et spændende foredrag. “Mordet i Vestermarie” er det næste, og her gennemgår tidligere kriminalinspektør Niels Kjøller sagen, og kommer med sin udlægning om, hvad der virkelig skete.
 • 03:00Sprogblomster - det skønne danske sprog (G)Man kan sige det samme på mange forskellige måder her i Danmark. Kom med i krinkelkrogene i det danske sprog, når Jylland og øerne tørner sammen i en dyst, hvor det handler om at forvirre hinanden og hjælpe hinanden gennem junglen af lokale udtryk, slang og dialekt. De tre jyder rapper Jonny Hefty, foredragsholder Gitte Hornshøj og lærer Anette Karkov kæmper for hovedlandet. På ø-holdet samles det verbale skyts af musiker Jason Svendstorp , studerende Daniel Mieritz og Entertainer Bjarne Kure. Vært er Sussi Rømer Rasmussen.
 • 03:30I godt selskab: DGI huset (G)I denne første udsendelse i det nye program skal vi være i godt selskab med nogle af de ansatte i DGI huset i Vejle.
 • 04:00Mellem os (G)Jensen Denmark har netop vundet DI Prisen 2018 for deres indsats med at skaffe praktikpladser. Hør mere om hvad det indebærer, når HR-ansvarlig Kathrine Nilsson og lærling Magnus Aae er gæster i studiet. Derudover får vi besøg af William Milsted, medejer af R60 i Nexø, der bruger mad til at fortælle historier.
 • 04:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Odense, Lemvig, Aalborg, Bogense, Rold, Stevns og Dannevirke.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno

Venstres generalforsamling: Hvad kan ske?

Venstre Bornholm holder ekstraordinær generalforsamling torsdag aften. Her får du et overblik over, hvad medlemmerne har mulighed for at beslutte.
Venstre Bornholm står i en svær situation torsdag aften. Den siddende bestyrelse har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling. Bestyrelsen vil nemlig have medlemmernes tilladelse til at skifte nuværende spidskandidat, Søren Schow, ud med en anden.

I følge Venstre Bornholms vedtægter, så skal partiet lægge sig fast på en spidskandidat senest to år før kommunalvalget. Søren Schow blev valgt 12. november 2015.

Når bestyrelsen i Venstre Bornholm nu vil have skiftet spidskandidaten ud, mindre en otte måneder før kommunalvalget, så skal den bede medlemmerne om lov.

Den ekstraordinære generalforsamling torsdag aften vil altså ikke kunne sætte navn på en ny spidskandidat. Men partiets medlemmer vil kunne give bestyrelsen lov til at indkalde til et nyt opstillingsmøde, hvor der så kan stemmes om, hvem der skal være spidskandidat.

Et nyt opstillingsmøde kan tidligst finde sted 14 dage efter generalforsamlingen torsdag aften.

Hvem, hvis nogen, bestyrelsen på nuværende tidspunkt har i tankerne, er ikke meldt ud.

Hvis medlemmerne ikke bakker op om bestyrelsens ønske om et nyt opstillingsmøde:

Hele eller dele af Venstre Bornholms bestyrelse går af. Der er ikke kommet en udmelding om, om hele bestyrelsen vil gå af, men f.eks. har næstformand Erik A. Larsen meldt ud, at han vil gå af. Søren Schow forbliver spidskandidat for Venstre Bornholm. I stedet for et nyt opstillingsmøde, så skal partiet igennem en ny generalforsamling, hvor der skal vælges en ny bestyrelse. Den nuværende bestyrelse med Vibeke Møller Jensen bliver siddende indtil den nye bestyrelse er valgt og hjælper med overgangen. Erik A. Larsen har meldt ud, at han ser det som en pligt.

Hvis medlemmerne bakker op om bestyrelsens ønske om et nyt opstillingsmøde:

Bestyrelsen i Venstre Bornholm bliver siddende. Der indkaldes til nyt opstillingsmøde, hvor medlemmerne kan stemme om, hvem der skal være spidskandidat, og altså partiets borgmesterkandidat, til kommunalvalget 21. november.
Her kan Søren Schow vælge at genopstille.

Mange ting er uklare før aftenens ekstraordinære generalforsamling. For eksempel er det ikke meldt ud, om opbakning til Søren Schow også vil få betydning i det tre lokale vælgerforeninger.

Venstre Bornholm er nemlig organiseret ved både en overordnet bestyrelse. Den hedder Venstre Bornholm. Og ved tre lokale vælgerforeninger. De hedder Venstre Østbornholm, Venstre Vestbornholm og Venstre Rønne. Hver lokalforening har en formand, der er valgt på lokalforeningernes selvstændige generalforsamlinger. I følge Venstre Bornholms vedtægter er de tre lokalformand "fødte" medlemmer af Venstre Bornholms Bestyrelse. De sidder altså i bestyrelsen kva deres valg i lokalforeningen.

Aktuelle programmer på Play