Næste udsendelse: 19:00 Golfmagasinet: MID, Grenå og Holstebro (G)

TV i dag

  • 18:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Ulrik Wilbek
  • 19:00Golfmagasinet: MID, Grenå og Holstebro (G)Vi ser tilbage på Made in Denmark 2016 og fremad mod 2017. Banebesøg i Grenå, der lige har holdt jubilæum. Og hvad vil sammenlægningen af de to klubber i Holstebro komme til at betyde?
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:45Kulturreportagen Denne uge er Kulturreportagen med bag kulisserne til dette års Dukketeaterfestival. Vi følger festivalens ildsjæle frem mod den officielle åbning på Torvet i Rønne.
  • 19:49Vejret i morgen (G)
  • 19:50Kokken og kogekonen - FlæskekageTraditionelle bornholmske opskrifter fortolkes af kogekone Grethe Viborg og moderne kok Mikkel Marchall. I seks madprogrammer sætter vi fokus på gamle bornholmske specialiteter i rammerne på Bornholms Madkulturhus. I dag Flæskekage.
  • 20:20Mellem os I dag kommer korleder Jesper Lieberkind-Jacobsen i Mellem Os, da han har startet et nyt kor i Olsker. Bagefter besøger Camilla Mikkelsen, der er ny bedemand på øen, studiet.
  • 20:50Kulturkalenderen Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Stine Bosse
  • 21:30I godt selskab - Bacon fra Sdr.VilstrupDer er kun et eneste sted i Danmark, hvor der kun produceres bacon – og det er på et nicherøgeri i Sønder Vilstrup.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Kulturreportagen (G)Denne uge er Kulturreportagen med bag kulisserne til dette års Dukketeaterfestival. Vi følger festivalens ildsjæle frem mod den officielle åbning på Torvet i Rønne.
  • 22:15Kokken og kogekonen - Flæskekage (G)Traditionelle bornholmske opskrifter fortolkes af kogekone Grethe Viborg og moderne kok Mikkel Marchall. I seks madprogrammer sætter vi fokus på gamle bornholmske specialiteter i rammerne på Bornholms Madkulturhus. I dag Flæskekage.
  • 22:45Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 22:50Mellem os (G)I dag kommer korleder Jesper Lieberkind-Jacobsen i Mellem Os, da han har startet et nyt kor i Olsker. Bagefter besøger Camilla Mikkelsen, der er ny bedemand på øen, studiet.
  • 23:20360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 23:40Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Stine Bosse
  • 00:0522Nyheder (G)
  • 00:20Kulturreportagen (G)Denne uge er Kulturreportagen med bag kulisserne til dette års Dukketeaterfestival. Vi følger festivalens ildsjæle frem mod den officielle åbning på Torvet i Rønne.
  • 00:25Kokken og kogekonen - Flæskekage (G)Traditionelle bornholmske opskrifter fortolkes af kogekone Grethe Viborg og moderne kok Mikkel Marchall. I seks madprogrammer sætter vi fokus på gamle bornholmske specialiteter i rammerne på Bornholms Madkulturhus. I dag Flæskekage.
  • 00:55Mellem os (G)I dag kommer korleder Jesper Lieberkind-Jacobsen i Mellem Os, da han har startet et nyt kor i Olsker. Bagefter besøger Camilla Mikkelsen, der er ny bedemand på øen, studiet.
  • 01:20Stafetten Pernille Kofod Lydolph (G)Pernille Kofod Lydolph er direktør på Destination Bornholm. Hun føler sig som bornholmer, selvom hun først kom til øen som 7 årig. Pernille tror på, at mere samarbejde på Bornholm kan være med til at løfte øen på flere planer. Og hun ser generelt ret lyst på fremtiden - både for øen og hende selv.
  • 01:50Månedens foredrag: Hammershus og Lilleborg (G)Hver måned sender vi et spændende foredrag. Denne gang med titlen " Hammershus og Lilleborg". Arkæolog Michael Thorsen, fra Bornholms Museum, beretter om udgravninger, fund og nyeste viden om de to borge.
  • 02:40Mit politiske handicap - Bente Johansen (G)Vi er taget til Nexø Golfklub i Dueodde med Radikales Bente Johansen. Hun kommer ind på, hvordan man som politiker virkelig kan opleve vreden i befolkningen, når det kommer til skolelukninger. Hun fortæller også lidt om, hvad hun laver i sin fritid. Værten for programserien, Søren Bank, er ikke journalist, så der kommer spørgsmål som politikerne aldrig har fået før. Der er altså ikke tale om et helt almindeligt samtaleprogram. I denne muntre serie kan man virkelig få fornemmelsen af personen bag politikeren.
  • 03:05Stafetten - Lars Bitsch (G)Lars Bitsch er tidligere skolelærer. Han er oprindeligt fra København men flyttede til Svaneke i 1975. Og her har han tænkt sig at blive. I sin pensionisttid laver han teater og leder svampeture på Bornholm. Lars Bitsch er et meget aktivt menneske, og han elsker at være i den bornholmske natur.
  • 03:35E65 (G)I dag bliver der spillet på lur i Ystads gamle kloster, og der bliver tid til endnu et besøg i Ystad Zoo.
  • 04:05Billeddetektiverne (G)I dag viser Anette Eriksen fra Ø-arkivet gamle billeder fra hele Bornholm, mens Andre jensen fokuserer på havnene i Rønne.
  • 04:30Flere sider af Hella Joof (G)Skuespiller Hella Joof fortæller om sin livsfilosofiske voksenbog "Papmaché-reglen".
  • 05:00Stafetten - Christian Froberg Dahl (G)Christian Froberg Dahl voksede op på børnehjem. Det var en tid, der prægede ham, og han har derefter igennem livet taget beslutninger om, hvad for et menneske, han ville være. Tro og et positivt syn på livet og andre mennesker præger i dag hans væsen. Christian Froberg Dahl driver Ekkodalshuset med sin kone.

Gourmetrestauranter uden overenskomster

Flere af de bornholmske gourmetrestauranter har ikke overenskomst for hverken kokke, tjenere, opvaskere eller rengøring. Men der arbejdes på det siger 3F.
Formanden for 3F Bornholm, Jens Skovgaard oplyser, at flere af de bornholmske gourmetrestauranter ikke har tegnet overenskomst med 3F.

- Flere af restauranterne har ikke overenskomst for hverken kokke, tjenere, rengøringspersonale eller opvaskere, fortæller Jens Skovgaard.

Han oplyser, at et af øens medier specifikt har nævnt navnet på en af restauranterne, men at oplysningen efter hans bedste erindring ikke kommer fra ham.

- Der er flere af restauranterne, der ikke har det overenskomstmæssige i orden. Vi møder ikke modstand fra restauranterne, og vi regner da med, at det kan klares i mindelighed, siger Jens Skovgaard.

- Men vi ved fra andre gourmetrestauranter i Danmark, at mange kokke betragter madlavningen som kunst, og derfor arbejder mere eller mindre gratis for at styrke deres personlige CV. Det vil vi ikke blande os i, men derfor kan det overenskomstmæssige godt være i orden for de andre faggrupper, siger Jens Skovgaard.

Aktuelle programmer på Play