Næste udsendelse: 22:45 Mellem os (G)

TV i dag

  • 22:15Kokken og kogekonen (G)Traditionelle bornholmske opskrifter fortolkes af kogekone Grethe Viborg og moderne kok Mikkel Marchall. I seks nye madprogrammer sætter vi fokus på gamle bornholmske specialiteter i rammerne på Bornholms Madkulturhus. I dag bornholmsk sildepålæg.
  • 22:45Mellem os (G)
  • 23:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mikkel Schrøder & Peter Schrøder
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Kulturreportagen - Olsker Elsker Kor (G)Olsker fik i efteråret 2017 et helt nyt kor. Koret er for alle, og det er blevet godt modtaget i lokalområdet. Omkring 50 sangere kommer mere eller mindre fast og øver i Ols Kirke.
  • 00:15Kokken og kogekonen (G)Traditionelle bornholmske opskrifter fortolkes af kogekone Grethe Viborg og moderne kok Mikkel Marchall. I seks nye madprogrammer sætter vi fokus på gamle bornholmske specialiteter i rammerne på Bornholms Madkulturhus. I dag bornholmsk sildepålæg.
  • 00:40Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 00:45Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mikkel Schrøder & Peter Schrøder
  • 01:15Mellem os (G)
  • 01:45Billeddetektiverne (G)I den her udgave af Billeddetektiverne vender Tom Nielsen tilbage for at fortælle om det gamle Tejn.
  • 02:15Månedens foredrag - Om Herman Jens Bohn (G)Poul Anton Pedersen om Herman Jens Bohn
  • 03:10Bornholmske smalfilm (G)Bornholmske smalfilm
  • 03:35Krimimesse 2015 - Jesper Stein (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
  • 04:00Mellem os (G)
  • 04:30Stafetten Jesper Paulsen (G)Jesper Paulsen har længe været øens vinbonde nummer et. Men det ikke lå ikke i kortene, at han skulle gå fra at være almindelig landmand til vin - og nu også spiritus. Men Jesper er åben for, at han måske skifter igen på et tidspunkt, hvis han får lyst til noget andet. Og han er ikke bange for at fortælle, hvad han synes om Bornholm, øens fremtid og bornholmerne.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mikkel Schrøder & Peter Schrøder

Flere imarksættere ønskes

Flere producenter til færre hektarer jord efterlyses i et nyt projekt, Imarksætter. Målet er, at gøre Bornholm mindre afhængig af fødevarer udefra.
Bornholmske asparges, gulerødder, grønkål eller spinat spredt udover flere, men mindre jordlodder. Og flere bornholmske fødevarer på bordene rundt omkring.

Det er ingredienserne til et nyt projekt med navnet Imarksætter. Og i første omgang er der lagt i ovnen til fire workshops over april og maj.

Idéen er at skabe en ny lokal madkultur, hvor land og by er bundet bedre sammen med et robust fødevaresystem. Et system, hvor bornholmerne er mindre afhængig af fødevarer udefra, fortæller projektkonsulent for Imarksætter, Tina Schjerling.

Meningen er ikke at omvende det eksisterende landbrug. Men at skabe en ny type producenter, der dyrker fødevarer på få hektarer. Og på fire forskellige workshops får interesserede indblik i hvorledes man med netværk, fællesskab og samarbejder kan udvikle den gode idé på papiret til faktiske sedler i pungen.

Og der er grobund for flere imarksættere på Bornholm. Både de lokale og ildsjæle ovrefra. Tina Schjerling rejser rundt i landet med Imarksætterprojektet og har fået mange positive tilbagemeldinger.

Derudover har projektkonsulenten også været i forbindelse med restauratører. En af dem er Maria Gill, kok og restauratør fra Provianten i Gudhjem. Og Gill hilser projektet velkommen. Hun har længe ønsket flere bornholmske fødevarer.

Første workshop er i morgen, torsdag fra klokken 18.30-21.30 på Lauegård, Gudhjemvej 64 i Gudhjem. Her man kan høre mere om projektet.

I næste workshop kan man spørge eksperter om afsætningsmuligheder. Det foregår torsdag 27. april fra klokken 19.00-21.30 i Scala Gudhjem.

Mandag 8. maj fra 18.30-21.45 i Madkulturhuset Gaarden arbejdes der mere konkret på de mest populære afsætningsmodeller.

Fjerde workshop er også på Gaarden. Her ser man nærmere på, hvordan man sammen kan skabe et landskab uden for Gudhjem med et bæredygtigt produktionslandbrug.

Se mere i nyhederne klokken 19.30 på TV 2/Bornholm.

Aktuelle programmer på Play