Næste udsendelse: 23:40 Næste uges tv (G)

TV i dag

 • 22:15Nyhedskavalkade (G)
 • 23:40Næste uges tv (G)
 • 23:50Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mathilde Mackowski
 • 00:1519.30Nyheder (G)
 • 00:25Nyhedskavalkade (G)
 • 01:50Billeddetektiverne (G)I dag viser Anette Eriksen fra Ø-arkivet gamle billeder fra hele Bornholm, mens Andre jensen fokuserer på havnene i Rønne.
 • 02:15Månedens foredrag - Finn Pedersen (G)Fhv. rektor Finn Pedersen fortæller om, hvordan forskellige nationer ser på hinanden.
 • 03:10Bornholmske Kirker - Østerlars Kirke (G)Bornholmske Kirker, vi er kommet til Østerlars Kirke.
 • 03:40 E65 (G)Denne gang starter tv-holdet i Ystad, hvor vi kigger nærmere på Saltsjöbadet. Og så får Johannamuseet i Skurup endnu et besøg.
 • 04:05BogForum med Vibeke Marx (G)Signe Ryge fra TV2 Fyn interviewer forfatter Vibeke Marx. Vibeke Marx er aktuel med romanen ”Af ingenting”. En roman om hittebarnet Drine, der vokser op på børnehjemmet Vibeshøj.
 • 04:35Søens folk (G)Andre Jensen er ny skibsfører på Skandinaviens største passagerfærge, der sejler i Nordsøen. Og selv en rutineret sømand, kan blive imponeret over havets kræfter, når skibet havner i en orkan. Niels-Jørn Jensen fortsætter sin beretning om de gamle fyrmestre på hammeren.
 • 05:05Bornholm knokler - Travbanen (G)De fleste kender til travløb og på Bornholm findes verdens mindste bane, men hvad sker der egentlig bag kulisserne på en løbsdag. Vi følger for én gangs skyld ikke hestene, men vi knokler løs med en række af de opgaver, som de mange ansætte udfører før, under og efter en løbsdag.

Bornholmske betjente begræder arbejdspres

Den bornholmske politistyrke præges af stigende sygefravær og nedslidt mandskab.
Det er i forvejen svært for Bornholms Politi at rekruttere mandskab, og det efterlader enheden sårbar, når betjente sygemelder sig.

- Vores beredskab er i dag så tyndt besat, at selv den mindste sygemelding kan vælte læsset, for der er nærmest ingen at indkalde, udtaler formand for Bornholms Politiforening, Michael Per Mortensen til politiets fagblad, Dansk-politi.dk.

Stress er en stor faktor, når det kommer til sygemeldinger, og ifølge Michael Per Mortensen er det i sig selv en stressfaktor, når man aldrig kan vide sig sikker på, om ens planlagte fridag kan bruges med familien, eller om man risikerer at blive kaldt på arbejde, og det har en negativ effekt på arbejdsmiljøet som helhed, lyder det fra formanden.

Artiklen i Dansk-politi.dk udpensler, hvor pressede betjentene er på Bornholm:

"Det er heller ikke længe siden, at Michael Per Mortensen havde besøg på sit foreningskontor af en kollega fra beredskabet med tårer i øjnene:

- Kollegaen havde kørt nat lørdag og søndag. Mandag var udligningsfri, og tirsdag mødte han på formiddagsvagt. Men allerede ved frokosttid fik han at vide, at han på grund af sygdom i beredskabet skulle møde ind igen om aftenen på nattevagt. Der var ingen andre at trække på."

Ifølge Dansk-politi.dk, så har Bornholms Politi den største stigning i sygefravær ud af de danske politikredse.
Generelt set faldt fraværet i dansk politi med 0,6 dage pr. medarbejder i sammenligning med 2015. Men på Bornholm steg det med 0,9 dage.

Aktuelle programmer på Play