Næste udsendelse: 18:55 Tilbage til rødderne (G)

TV i dag

  • 18:05Folkemødet - De bedste øjeblikke (G)
  • 18:55Tilbage til rødderne (G)Allan Feldt tager os med tilbage til barndommens gade.
  • 19:20Urtejagt på Bornholm - Daniel Kruse (G)For de fleste have-mennesker er den Japanske Pileurt en ukrudtsplante som ødelægger haven og som er umulig at slippe af med. Men den invasive pileurt kan faktisk spises og den smager af rabarber, se når en af Danmarks bedste dessert kokke Daniel Kruse laver en både smuk og velsmagende dessert ud af de upopulære pileurt.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:45Kulturreportagen Nerovid Chan har været i Athen for at hjælpe den kristne organisation Faros. De har 22 uledsagede flygtningebørn boende på et shelter og har blandt andet brug for praktisk hjælp.
  • 19:49Vejret i morgen (G)
  • 19:50Bryggeriet på BryggenØens mindste bryggeri ligger i Rønne, hvor ejerene hele tiden udfordrer sig selv med at lave forskellige typer øl.
  • 20:15Mellem osI tirsdagens udgave af Mellem Os kan du møde fire friske gutter. Tre af dem har svømmet 110 kilometer i sidste uge - nemlig hele vejen rundt om Bornholm. Det har de gjort for at sætte fokus på mængden af plastik i havene. Den sidste gut er Kasper Beyer, der har åbnet bornholms første sushirestaurant i Svaneke. Se med, og hør mere om baggrund og forkærlighed for sushi.
  • 20:45KulturkalenderenVi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 20:50Urtejagt på Bornholm - Søren Heide Jensen (G)Naturvejleder Thomas Guldbæk kender de fleste spiselige urter og planter her på Bornholm. I dag besøger han Røgeriet i Hasle, hvor han sammen med indehaveren skal ud i naturen og finde inspiration til nye måder at røge fisk på.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen
  • 21:30I godt selskab: Ulkebøl Skole På Ulkebøl Skole i Sønderborg hopper de regnestykkerne og staver ord ved at løbe fra bogstav til bogstav. Her er den boglige undervisning nemlig ikke stillesiddende, men foregår med masser af bevægelse.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Kulturreportagen (G)Nerovid Chan har været i Athen for at hjælpe den kristne organisation Faros. De har 22 uledsagede flygtningebørn boende på et shelter og har blandt andet brug for praktisk hjælp.
  • 22:15Bryggeriet på Bryggen (G)Øens mindste bryggeri ligger i Rønne, hvor ejerene hele tiden udfordrer sig selv med at lave forskellige typer øl.
  • 22:45Mellem os (G)I tirsdagens udgave af Mellem Os kan du møde fire friske gutter. Tre af dem har svømmet 110 kilometer i sidste uge - nemlig hele vejen rundt om Bornholm. Det har de gjort for at sætte fokus på mængden af plastik i havene. Den sidste gut er Kasper Beyer, der har åbnet bornholms første sushirestaurant i Svaneke. Se med, og hør mere om baggrund og forkærlighed for sushi.
  • 23:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Kulturreportagen (G)Nerovid Chan har været i Athen for at hjælpe den kristne organisation Faros. De har 22 uledsagede flygtningebørn boende på et shelter og har blandt andet brug for praktisk hjælp.
  • 00:15Bryggeriet på Bryggen (G)Øens mindste bryggeri ligger i Rønne, hvor ejerene hele tiden udfordrer sig selv med at lave forskellige typer øl.
  • 00:45Mellem os (G)I tirsdagens udgave af Mellem Os kan du møde fire friske gutter. Tre af dem har svømmet 110 kilometer i sidste uge - nemlig hele vejen rundt om Bornholm. Det har de gjort for at sætte fokus på mængden af plastik i havene. Den sidste gut er Kasper Beyer, der har åbnet bornholms første sushirestaurant i Svaneke. Se med, og hør mere om baggrund og forkærlighed for sushi.
  • 01:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 01:20Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen
  • 01:50Mens du sover (2:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 02:20Flere sider af Stig Tackmann (G)Redaktør Stig Tackmann fortæller om antologien "17 bud på en bedre verden".
  • 02:50Nattv: Sporskiftesliber (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra jernbaneskinnerne mellem Vinderup og Stoholm, der skal have slebet sporskift.
  • 03:55Mellem os (G)I tirsdagens udgave af Mellem Os kan du møde fire friske gutter. Tre af dem har svømmet 110 kilometer i sidste uge - nemlig hele vejen rundt om Bornholm. Det har de gjort for at sætte fokus på mængden af plastik i havene. Den sidste gut er Kasper Beyer, der har åbnet bornholms første sushirestaurant i Svaneke. Se med, og hør mere om baggrund og forkærlighed for sushi.
  • 04:30Stafetten - Kurt Marker (G)Kurt Marker har det meste af sit arbejdsliv arbejdet i tekniske afdelinger - først i Allinge-Sandvig Kommune og senere i Regionskommunen. Nu har han taget hul på pensionisttilværelsen, der indtil nu føles som en dejlig lang ferie.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen

Økonomi- og planudvalg siger nej til madskoler

I går aftes var der møde i økonomi- og planudvalget, hvor de med et flertal på fire mod tre stemte nej til forslaget om madskoler.
Med et flertal bestående af Bornholmerlisten og Venstre blev der stemt nej i går aftes til forslaget om madskoler i Økonomi- og planudvalget. Søren Schow og Venstre har hele tiden været modstandere af forslaget.

- Vi synes ikke, at det er skolernes ansvar at stå for mad til eleverne. Desuden synes vi, som det ser ud nu, at 25 kr. pr. barn er for dyrt, og det vil vi ikke pålægge forældrene at betale, siger Søren Schow.

I Social- og sundhedsudvalget stemte de også om forslaget i går aftes, hvor det blev til et ja. Bente Helms, der er formand for udvalget, tror dog stadig på ideen.

- Som det ser ud nu, har vi et flertal i kommunalbestyrelsen for madskolerne, så det regner vi stadig med, at vi har. Vi mener, at det er vigtigt at investere i børnene og sørge for, at de får god mad og lærer om maden, siger Bente Helms.

Hos Kildebakken Specialskole gør de i forvejen med ud af madlavning med eleverne, og har derfor også meldt sig som pilotprojekt for madskoleordningen. De føler, at eleverne får meget ud af det.

- Eleverne gentager øvelserne mange gange, så de til sidst selv kan følge en opskrift. Og der får de både trænet læsning, matematik og der er også god opdragelse i form af hygiejne, siger Lise Dandanell, der er skoleleder på Kildebakken.

I videoen i toppen ses skoleleder Lise Dandanell, der fortæller mere om, hvad madskoleordningen kan betyde for dem.

Aktuelle programmer på Play