Næste udsendelse: 11:30 Mellem os (G)

TV i dag

  • 11:00Bagom TV 2/Bornholms valgdækning (G)91 fotografer, journalister, teknikere, rengøring- og køkkenpersonale fra TV 2/Bornholm var på arbejde på valgdagen, hvilket gør det til stationens hidtil største valgproduktion. Se med bag om TV 2/Bornholms valgdækning.
  • 11:30Mellem os (G)I dag er Masja Juel og Martin Barslund Jensen i Mellem Os, da de har valgt at flytte tilbage til Bornholm og starte virksomhed op. Lene Møller og Kim Rasmussen fortæller om Tejn IF, der er danmarksmestre i foreningsudvikling.
  • 12:0012Nyheder
  • 12:04Vejret i aften
  • 12:05Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæster: Trine Pallesen og Annette Heick
  • 12:30Golfmagasinet - Svært for nybegyndere (G)Mange klubber har svært ved at fastholde nybegyndere. Det viser en afhandling, lavet af PGA Pro Jesper Skoubo Kjeldsen fra Brande Golfklub. – I Marokko satser de stort på golfturister. Vi besøger nogle af landets nyeste baner.
  • 13:0012Nyheder (G)
  • 13:04Vejret i aften (G)
  • 13:05Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold, dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
  • 14:0014Nyheder
  • 14:08Vejret i aften (G)
  • 14:10Kong Gulerod (G)Der kommer både gris og grønt på gaflen i oktoberprogrammet. Brombær-grisene skæres op af en slagter fra Hallegård og vi ser på nogle af udskæringerne. Kokken Søren Tornberg tilbereder to lækre retter af boven og vi besøger Karensminde i Vestermarie som gennem de sidste 30 år har arbejdet med permakulturens principper. Hjemme følger vi op på køkkenhaven som også er under omlægning, så de meget tidskrævende grønsagsbede bliver til bede med bærbuske der kræver mindre pasning.
  • 15:0014Nyheder (G)
  • 15:08Vejret i aften (G)
  • 15:10Hygge og hestekræfter (G)Der er masser af hygge og hestekræfter når Englænderklubben på Bornholm holder motorcykeltræf. Vi er med på campingpladsen og møder en masse af de små 200 deltagere fra hele Norden, der kommer for at fejre 25 års jubilæumstræf.
  • 15:35Livet som yogi (G)På Skrædderbakkevejen udenfor Rønne kan man finde - ro. Her har Yogi, Damaris Lau, skabt et ly for dagligdagen, hvor hun underviser nutidens travle mennesker i at finde hjem til sig selv gennem yoga og sindstræning. I dette program fortæller Damaris Lau om sit anderledes liv som yogi, og vi møder nogle af dem, der har fundet roen.
  • 16:1514Nyheder (G)
  • 16:19Vejret i aften (G)
  • 16:3014Nyheder (G)
  • 16:38Vejret i aften (G)
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:10Bagom TV 2/Bornholms valgdækning (G)91 fotografer, journalister, teknikere, rengøring- og køkkenpersonale fra TV 2/Bornholm var på arbejde på valgdagen, hvilket gør det til stationens hidtil største valgproduktion. Se med bag om TV 2/Bornholms valgdækning.
  • 17:35Ferieservice (G)Bornholm er i efterårsferien et overflødighedshorn af sjove og spændende aktiviteter for både børn og voksne. Ferieservice har været rundt på øen og giver et bud på nogle af de steder, hvor der venter en dejlig oplevelse. Tag for eksempel en tur i skoven og pluk svampe.
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Mellem os (G)I dag er Masja Juel og Martin Barslund Jensen i Mellem Os, da de har valgt at flytte tilbage til Bornholm og starte virksomhed op. Lene Møller og Kim Rasmussen fortæller om Tejn IF, der er danmarksmestre i foreningsudvikling.
  • 18:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæster: Trine Pallesen og Annette Heick
  • 19:00Golfmagasinet - Svært for nybegyndere (G)Mange klubber har svært ved at fastholde nybegyndere. Det viser en afhandling, lavet af PGA Pro Jesper Skoubo Kjeldsen fra Brande Golfklub. – I Marokko satser de stort på golfturister. Vi besøger nogle af landets nyeste baner.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:45Kulturreportagen Ikke et ord om kommunalvalg - men folkene bag Svaneke Cabaret har valgt at fokusere på de dagligdags valg, vi hele tiden bliver stillet overfor. Vi er med til en af de sidste prøver inden premieren
  • 19:49Vejret i morgen (G)
  • 19:50Kokken og kogekonen - Palthæsta med forloren fåremælkTraditionelle bornholmske opskrifter fortolkes af kogekone Grethe Viborg og moderne kok Mikkel Marchall. I seks madprogrammer sætter vi fokus på gamle bornholmske specialiteter i rammerne på Bornholms Madkulturhus. I dag Palthæsta med forloren fåremælk.
  • 20:20Mellem os I tirsdagens Mellem os kommer Birthe Petersen og Ruth Lærkedahl, der fortæller om et nyt initiativ hos aktivitetscenteret i Hasle, hvor ældre kan komme ud og gå tur. Senere gæster Klaus Bjerregård studiet til en snak om at leve af at sælge figentræer.
  • 20:50Kulturkalenderen Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Niels Folmann
  • 21:30I godt selskab: 7-kanten I dag skal vi besøge Danmarks største amatørteater. Vi skal være i 28 minutters godt selskab med nogle af dem, der har deres daglige gang på 7-kanten i Janderup ved Varde.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Kulturreportagen (G)Ikke et ord om kommunalvalg - men folkene bag Svaneke Cabaret har valgt at fokusere på de dagligdags valg, vi hele tiden bliver stillet overfor. Vi er med til en af de sidste prøver inden premieren
  • 22:15Kokken og kogekonen - Palthæsta med forloren fåremælk (G)Traditionelle bornholmske opskrifter fortolkes af kogekone Grethe Viborg og moderne kok Mikkel Marchall. I seks madprogrammer sætter vi fokus på gamle bornholmske specialiteter i rammerne på Bornholms Madkulturhus. I dag Palthæsta med forloren fåremælk.
  • 22:45Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 22:50Mellem os (G)I tirsdagens Mellem os kommer Birthe Petersen og Ruth Lærkedahl, der fortæller om et nyt initiativ hos aktivitetscenteret i Hasle, hvor ældre kan komme ud og gå tur. Senere gæster Klaus Bjerregård studiet til en snak om at leve af at sælge figentræer.
  • 23:20Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Niels Folmann
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Kulturreportagen (G)Ikke et ord om kommunalvalg - men folkene bag Svaneke Cabaret har valgt at fokusere på de dagligdags valg, vi hele tiden bliver stillet overfor. Vi er med til en af de sidste prøver inden premieren
  • 00:15Kokken og kogekonen - Palthæsta med forloren fåremælk (G)Traditionelle bornholmske opskrifter fortolkes af kogekone Grethe Viborg og moderne kok Mikkel Marchall. I seks madprogrammer sætter vi fokus på gamle bornholmske specialiteter i rammerne på Bornholms Madkulturhus. I dag Palthæsta med forloren fåremælk.
  • 00:40Mellem os (G)I tirsdagens Mellem os kommer Birthe Petersen og Ruth Lærkedahl, der fortæller om et nyt initiativ hos aktivitetscenteret i Hasle, hvor ældre kan komme ud og gå tur. Senere gæster Klaus Bjerregård studiet til en snak om at leve af at sælge figentræer.
  • 01:10Stafetten - Anna Gotha (G)Anna Gotha er nytilflytter til Bornholm. Hun bor i Rønne hos sine svigerforældre og har fået arbejde på en tegnestue via øens tilflytterguide, Rune Holm. Hun dyrker fitness på højt plan. Efter år i København er hun faldet for freden og roen på Bornholm og regner med at bo på øen i flere år.
  • 01:40Månedens foredrag - Anders Pihl (G)Hvad er det? Hvor gammelt er det? Hvor ved du det fra? Anders Pihl, arkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om dateringsmetoder i arkæologien
  • 02:35Flere sider af Lotte Kirkeby Hansen (G)Forfatter Lotte Kirkeby Hansen fortæller om sin novellesamling "Jubilæum".
  • 03:00Bornholm knokler - Retten (G)Bornholm Knokler er i denne omgang trukket ind bag de tykke mure hos retten i Rønne. Vi er med retsbetjent Ole Hintze Kofoed, som kort sagt er rettens handymand, men vi kommer også forbi de forskellige instanser i Retten, til en snak om, hvad der egentlig sker bag murerne.
  • 03:30Søens folk (G)Inspektionsskibet Thetis sætter det mange kilometer målekabel ud og er nu i gang med de målinger, der skal afsløre om der er olie ved Grønland. Ivar Holm er på vej ned genne Frankrig.
  • 04:00I Østersøens dyb: Naturdyk Hullehavn og isdykning (G)Hullehavn byder på en flot natur under vandet. Et stykke ude fra kysten befinder sig en undersøisk klippekløft, der ofte er mål for vore undervandsoptagelser. Desuden skal vi i denne udsendelse en lille tur under isen i Oppalsøen.
  • 04:30Billeddetektiverne - Ole Olsen (G)I denne udgave af Billeddetektiverne møder vi Ole Olsen, der har som hobby at finde ud af, hvem der optræder på gamle billeder. En interesse, der startede med slægtsforskning. Vi møder også Tom Nielsen, der fortæller om billeder fra Tejn.
  • 05:00Stafetten - Sabina Fausing Riis (G)Sabina Fausing Riis er 31 år gammel. Hun er født og opvokset på Bornholm og boede mange år i Arnager. Sabina har arbejdet i socialpsykiatrien i flere år. I 2016 blev hun uddannet som terapeutisk sexolog

Restauranter er imod madspild-forslag

Landbrug & fødevarer foreslår, at det skal være obligatorisk for restauranter at have doggybags for at stoppe madspild. Men de bornholmske restauranter er imod.
Restaurantgæster skal altid kunne få de rester med hjem, som de levner på tallerken.

Det mener Landbrug & Fødevarer i et forsøg på at reducere restaurant- og hotelbranchens madspil.

- Jeg tror alle kan blive enige om, at det er fjollet at smide lækker mad ud. Hvis man har lavet for meget mad til aften derhjemme, er det normale jo også at stille resterne i køleskabet eller fryseren, det kan vi ligeså godt også gøre, når vi har været ude at spise på en restaurant, siger direktør for Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup i en pressemeddelelse.

Men de bornholmske restauranter mener ikke, at det er det rigtige sted at fokusere.

- De rester, der eventuelt er på en tallerken, er så små i forhold til de ressourcer, der er ved at producere emballagen, siger Daniel Kruse, der er køkkenchef på restaurant Molen.

Men det er pressechefen hos Landbrug & Fødevarer uenige i.

- De miljøomkostninger ved produktionen af en doggybag er mindre i forhold til det ressourcespild, der er ved at have produceret mad, som så ryger ud i skraldespanden, siger Søren Andersen og uddyber.

-Doggybags er fremstillet af genbrugsmateriale, som er nedbrydeligt, og restauranterne får dem gratis, siger Søren Andersen, pressechef i Landbrug & Fødevarer.

Pakhuset i Svaneke mener, at ideen er god, men at ideen ikke er tænkt til ende.

- Det er en sympatisk tanke, men hvis det skal være obligatorisk, så skal ansvaret for maden frafalde restauranten, når gæsterne forlader den. For hvis en familie får en doggybag fra os og opbevarer den i en varm bil i flere timer, fordi de kører et sted hen, og så først spiser den senere, så kan de blive syge, siger Jacob Turman, ejer af Pakhuset.

De nyeste tal om madspild stammer fra 2012 og viser, at restaurationer og hoteller årligt smider 29.000 tons mad ud. Men det tal mener ejer af MâdaGO, Mikkel Finne, ikke madspild fra gæsterne har en stor andel af.

- Det store madspild skyldes i højere grad, at der er høje krav fra Levnedsmiddelstyrelsen, så mad skal smides ud, hvis det afviger to grader. Samtidig så er der også en masse spild fra produktionen af maden, eksempelvis skræller fra gulerødder og andre ting i forarbejdningen, siger Mikkel Finne.

- Derudover så vil det også være et problem med hygiejnen, hvis maden skal ud i køkkenet igen og ned i en boks, fordi der kan være bakterier fra folks tallerken, samtidig med at kokkene står ved siden af og er i gang med at tilberede mad, siger MâdaGos ejer.

Restaurant Molen, Restaurant Pakhuset Svaneke og Mâdago understreger, at gæster kan få mad hjem, hvis de beder om det.

Aktuelle programmer på Play