Næste udsendelse: 06:50 Kirke og meninger (G)

TV i dag

  • 06:25Detektiven fra Bornholm (G)Efter 40 år i politiet gik Peter Jørgensen på pension 1. maj. I sin tid som efterforsker har han været involveret i adskillige store kriminalsager. Blandt andet branden på Helsevej i Rønne, der resulterede i, at en børnelæge fik en livstidsdom. I aftenens udsendelse fortæller han om sin ungdom på Bornholm og sin tid hos politiet.
  • 06:50Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor 3 præster diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
  • 07:30Sol over Gudhjem - de fire kokke (G)Den tiende vinder skal kåres i Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem. I dette portrætprogram møder vi de fire kokke, der skal dyste om titlen. Vi besøger dem på deres respektive hjemmebaner i køkkenerne på Restaurant Substans i Aarhus, På Falsled Kro på Sydfyn, På Restaurant Kiin Kiin i København og i Huset Rå i Allinge på Bornholm. Her får kokkene for første gang fingrene i nogle af de ingredienser, de senere skal trylle om til lækre gourmetretter, og straks går de i gang med at teste de første idéer til konkurrencen.
  • 08:0019.30Nyheder og dagen før Sol over Gudhjem (G)
  • 08:25Detektiven fra Bornholm (G)Efter 40 år i politiet gik Peter Jørgensen på pension 1. maj. I sin tid som efterforsker har han været involveret i adskillige store kriminalsager. Blandt andet branden på Helsevej i Rønne, der resulterede i, at en børnelæge fik en livstidsdom. I aftenens udsendelse fortæller han om sin ungdom på Bornholm og sin tid hos politiet.
  • 08:50Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor 3 præster diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
  • 09:30Ulven tæt på - og helt ude i skoven (G)Debatprogram om ulven fra området, hvor den lever. TV MIDTVEST rykker ud i Stråsø Plantage og sætter fokus på, hvordan det er at bo med ulven.
  • 10:3019.30Nyheder og dagen før Sol over Gudhjem (G)
  • 10:55Detektiven fra Bornholm (G)Efter 40 år i politiet gik Peter Jørgensen på pension 1. maj. I sin tid som efterforsker har han været involveret i adskillige store kriminalsager. Blandt andet branden på Helsevej i Rønne, der resulterede i, at en børnelæge fik en livstidsdom. I aftenens udsendelse fortæller han om sin ungdom på Bornholm og sin tid hos politiet.
  • 11:25Bryggeriet på Bryggen (G)Øens mindste bryggeri ligger i Rønne, hvor ejerene hele tiden udfordrer sig selv med at lave forskellige typer øl.
  • 11:55Mellem os fra tirsdag (G)I tirsdagens udgave af Mellem Os kan du møde fire friske gutter. Tre af dem har svømmet 110 kilometer i sidste uge - nemlig hele vejen rundt om Bornholm. Det har de gjort for at sætte fokus på mængden af plastik i havene. Den sidste gut er Kasper Beyer, der har åbnet bornholms første sushirestaurant i Svaneke. Se med, og hør mere om baggrund og forkærlighed for sushi.
  • 12:20Mellem os fra onsdag (G)Anders Lindholm er netop hjemkommet fra Bangladesh, hvor han har været teamleder på et projekt, der havde til formål at bygge et logistisk center til distribution af fødevarer til verdens største flygtningelejr. Du kan møde ham i onsdagens udgave af Mellem Os og høre om hans bedrifter. Jette Hvidtfeldt er også i studiet. Hun har skrevet bogen "Det gik udmærket" om Niels Anker Kofoed, og hun fortæller om sit arbejde med bogen.
  • 12:50Mellem os fra torsdag (G)Sol over Gudhjem er lige rundt om hjørnet, og i torsdagens udsendelse af Mellem Os tager vi en snak med Mikkel Marschall om, hvad Sol over Gudhjem betyder for Bornholm. Efterfølgende kan du møde forfatter Arne Ipsen, som i studiet vil fortælle om sin nye bog "Fiskerne i Hasleglansen".
  • 13:20Kulturreportagen (G)Nerovid Chan har været i Athen for at hjælpe den kristne organisation Faros. De har 22 uledsagede flygtningebørn boende på et shelter og har blandt andet brug for praktisk hjælp.
  • 13:25Sol over Gudhjem - de fire kokke (G)Den tiende vinder skal kåres i Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem. I dette portrætprogram møder vi de fire kokke, der skal dyste om titlen. Vi besøger dem på deres respektive hjemmebaner i køkkenerne på Restaurant Substans i Aarhus, På Falsled Kro på Sydfyn, På Restaurant Kiin Kiin i København og i Huset Rå i Allinge på Bornholm. Her får kokkene for første gang fingrene i nogle af de ingredienser, de senere skal trylle om til lækre gourmetretter, og straks går de i gang med at teste de første idéer til konkurrencen.
  • 13:58Vejret i aften
  • 14:00Sol over Gudhjem
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:3017Nyheder (G)
  • 17:34Vejret i morgen (G)
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Bryggeriet på Bryggen (G)Øens mindste bryggeri ligger i Rønne, hvor ejerene hele tiden udfordrer sig selv med at lave forskellige typer øl.
  • 18:35SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Maria Reumert Gjerding
  • 19:00Detektiven fra Bornholm (G)Efter 40 år i politiet gik Peter Jørgensen på pension 1. maj. I sin tid som efterforsker har han været involveret i adskillige store kriminalsager. Blandt andet branden på Helsevej i Rønne, der resulterede i, at en børnelæge fik en livstidsdom. I aftenens udsendelse fortæller han om sin ungdom på Bornholm og sin tid hos politiet.
  • 19:3019.30Nyheder og Sport
  • 19:39Vejret i morgen (G)
  • 19:40Sol over Gudhjem (G)
  • 22:1019.30Nyheder og Sport (G)
  • 22:19Vejret i morgen (G)
  • 22:20Bryggeriet på Bryggen (G)Øens mindste bryggeri ligger i Rønne, hvor ejerene hele tiden udfordrer sig selv med at lave forskellige typer øl.
  • 22:50Stafetten - Egon Jensen (G)Egon Jensen voksede op i Rønne og har kun for alvor været væk fra øen, da han læste til tandlæge. Han har i mange haft egen klinik i Rønne og været formand for Bornholms Brand. Nu er han gået af og har solgt sin klinik. Det betyder blandt andet mere tid til Egon Jensens store interesse: Travheste.
  • 23:20Urtejagt på Bornholm - Casper Sundin (G)Nu tager naturvejleder Thomas Guldbæk og den tidligere køkkenchef på blandt andet Nordlandet, Casper Sundin, ud i det bornholmske efterår, hvor de vil smage på både slåen og rønnebær.
  • 23:25Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Maria Reumert Gjerding
  • 00:0019.30Nyheder og Sport (G)
  • 00:10Sol over Gudhjem (G)
  • 02:45Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Maria Reumert Gjerding
  • 03:10Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold, dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
  • 03:50Sol over Gudhjem - de fire kokke (G)Den tiende vinder skal kåres i Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem. I dette portrætprogram møder vi de fire kokke, der skal dyste om titlen. Vi besøger dem på deres respektive hjemmebaner i køkkenerne på Restaurant Substans i Aarhus, På Falsled Kro på Sydfyn, På Restaurant Kiin Kiin i København og i Huset Rå i Allinge på Bornholm. Her får kokkene for første gang fingrene i nogle af de ingredienser, de senere skal trylle om til lækre gourmetretter, og straks går de i gang med at teste de første idéer til konkurrencen.
  • 04:30Stafetten - Ditte Kristensen (G)Ditte Kristensen er en fighter. Hun startede en stofforretning uden at vide noget om det, og det er blevet en succes. Hun har også gennemført et stort vægttab og holder nu vægten.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Maria Reumert Gjerding

FM 2017: Slagteriets fremtid til debat

Hvad sker der med slagteriet Rønne efter 2019, når den fem-årige redningsplan udløber? Det blev debatteret i dag i Fødevareforbundets telt.
Trods den alvorlige konsekvens, som det vil have for bornholmske arbejdspladser, hvis slagteriet skulle lukke, så var der forholdsvis god stemning blandt paneldeltagerne i eftermiddagens debat.

Mest af alt mærkede man en villighed blandt deltagerne til at samarbejde om at fremtidssikre Rønne Slagteri.

- Det er vigtigt, at vi kommer i gang med at lave en ny aftale nu, så det ikke bliver presset som sidste gang, sagde Peter Kofoed Nielsen, Fabrikschef på Danish Crown Rønne henvendt til resten af panelet, som bestod af Thomas Hansen, tillidsrepræsentant for slagterimedarbejderne, Borgmester Winni Grosbøll, Lars-Ole Hjorth-Larsen, bestyrelsesformand i Bornholms Landbrug, og Ole Wehlast, forbundsformand i Fødevareforbundet NNF.

Men det står klart, at der venter et stort stykke arbejde forude. Forhandlingerne skal på plads og der er mange interesser der skal tilgodeses.

- Jeg tror vi skal blive bedre til, at forstå hinanden. Forhandlingerne kan gå galt, hvis vi mister den fælles forståelse, svarede tillidsmand, Thomas Hansen.

Og forbundsformand i Fødevareforbundet, Ole Wehlast, stemte i:

- Det var ikke værdigt, det der skete sidste gang, sagde han med henvisning til, hvordan redningsplanens forhandlinger gik i hårdknuder dagen inden deadline.

Panelet var dog helt enige om, at det er i alles interesse, at kæmpe for slagteriets overlevelse.

- Fremadrettet, så skal vi måske være mere ambitiøse, kom det fra Wini Grosbøll.

- Vi skal bevare fokus på, hvordan vi kan udvikle og producere flere fødevarer - og derved skabe flere jobs på Bornholm.

Hun foreslog, at det for eksempel kunne være et mål at slagte flere grise end de 500.000, som Bornholms Landbrug og Danish Crown har som mål i den nuværende aftale.

Tillidsmand Thomas Hansen sagde, at medarbejderne også fremadrettet vil give 4.2 procent af deres løn til det investeringsselskab som de oprettede for snart tre siden for at optimere slagteriets produktion. Ligeledes håber fabrikschefen i Danish Crown Rønne også, at deres investering i slagteriet kan blive øget med tiden.

Lars Ole Hjort-Larsen, bestyrelsesformand i Bornholms Landbrug, sagde, at landmændende arbejder målrettet:

- Vi skal se mere end to år frem. Vi vil bygge nye stalde, sikre energioptimering og dyrevelfærd, sagde han.

Aktuelle programmer på Play