Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Daniel Svensson
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Hammershus nye besøgscenter (G)Det dyreste kulturbyggeri på Bornholm i årtier, placeret på et af Danmarks vanskeligste byggefelter ved Nordeuropas største borgruin.
 • 00:40Mellem os (G)Peter Haase gæster Mellem Os, for at fortælle om en helt særlig oplevelse - Han var tidligere på ugen med til en mindehøjtidlighed for Prins Henrik. Siine Kathrine Bergman kommer også på besøg, hun har startet Wedding on the Rocks, som hjælper forlovede par med at blive gift på Bornholm.
 • 01:10Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Daniel Svensson
 • 01:40Bogforum - Jussi Adler-Olsen
 • 02:00Månedens foredrag - Klaus Thorsen (G)Amatørarkæolog Klaus Thorsen fortæller om de nyeste fund på Bornholm.
 • 03:05Bornholmske smalfilm - Saxebro Mølle og Bageri (G)
 • 03:35Krimimessen: Christian Mørk (G)Christian Mørk, søn af skuespillerne Susse Wold og Erik Mørk, er journalist og filmproducer. Hans nyeste bog "Drengen ingen kunne finde" er hans 10. roman. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 hos vært Helene Gottschalk Dahl fra TV Nord.
 • 04:00Mellem os (G)Peter Haase gæster Mellem Os, for at fortælle om en helt særlig oplevelse - Han var tidligere på ugen med til en mindehøjtidlighed for Prins Henrik. Siine Kathrine Bergman kommer også på besøg, hun har startet Wedding on the Rocks, som hjælper forlovede par med at blive gift på Bornholm.
 • 04:30Stafetten - Rie Uldahl (G)Rie Uldahl er fra Allinge og efter 20 år ovre er hun nu tilbage på øen og i byen, hvor hun bor få 100 meter fra barndomshjemmet. Hun lever nu af at lave bornholmske snapse af enhver slags. Målet er at få flere og flere i hele verden til at opleve øen gennem snapsene.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Daniel Svensson

Elever kommer ikke på studierejse

De to 9. klasser på Hans Rømer Skolen kommer ikke på skolerejse. Skolen skal spare, og det rammer også skolerejserne.
Det er nærmest en fast tradition, at eleverne i øens 9. klasser skal på studierejse. Men det er ikke tilfældet på Hans Rømer Skolen i år. Skolen har sparet rejserne væk.

Skoleleder Per Arndal fra Hans Rømer Skolen har taget beslutningen om at spare, men den var ikke let:

-Det er en beslutning, jeg er rigtigt, rigtigt ked af, fordi jeg ved jo, at skolerejser er noget af det bedste, der sker i ens skoletid.

Det er et behov for at spare generelt på skolen, der nu har ramt skolerejser:

-Vi er kommet bagud med økonomien, vi skylder en rund million, og derfor har jeg måttet fjerne alle de ting, som ikke er lovpligtigt, fortæller skoleleder Per Arndal.

Der er ikke det store håb om hjælp til skolerejser fra Børne- og Skoleudvalget. Formand Margrethe Kjellberg, Soc.dem., siger torsdag til TV 2/Bornholm:

-Jeg tror ikke, der er nogle af vores skoler, der synes, at de har rigtigt mange penge til overs. Og vi skal jo tage dem fra nogle af de andre. Og det er rigtigt svært.

Det vil koste omkring 114.000,- kroner at sende 9. klasse eleverne fra Hans Rømer Skolen på skolerejse.

Aktuelle programmer på Play