Næste udsendelse: 23:30 Sådanmark (G)

TV i dag

 • 23:00En dag på vandrerhjemmet (G)Andreas Bille Brahe er ny vært på Rønne vandrerhjem. Han starter sæsonen med eftervirkninger af et brækket ben - men alligevel fuld af gåpåmod.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pia Kjærsgaard
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Føllet (G)Sussi Glistrup driver hobbystutteriet Liselund ved Nylars med islandske heste. Hun har taget imod mange føl. Dette er nummer 15. Hopllen Skella er gået over tiden, og føllet kan komme når som helst
 • 00:20Mellem os i julehumør (G)
 • 01:00Sådanmark fra ugen der gik (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Christian Tafdrup
 • 01:30Sådanmark fra tirsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pelle Emil Hebsgaard og Julie Steincke
 • 02:00Sådanmark fra onsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pelle Emil Hebsgaard og Julie Steincke
 • 02:30Sådanmark fra torsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Tobias Hamann
 • 03:00Sådanmark fra fredag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich
 • 03:30Sådanmark fra lørdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mathilde Mackowski
 • 04:00Mens vi andre sover - Bageren (G)I denne serie følger vi dem der arbejder, mens vi andre ligger trygt under dynen og sover. I dette program er vi taget på arbejde med bagersvend Rasmus Madsen, der arbejder hos Konditorbageren i Rønne.
 • 04:15Mellem os i julehumør (G)Mellem Os er kommet i julestemning og flytter ud af studiet i Åkirkeby. Denne uge har vi sat vores mobile studie op i Østermarie, hvor vi får gæster, der fortæller om livet i byen og om, hvad de brænder for. Vi besøger også nogle af de mange foreninger, butikker og aktivitetssteder, som findes i Østermarie.
 • 05:00Bornholm knokler - Postbåden Peter (G)Mange tusinde turister og bornholmere tager hvert år til Christiansø, og en del af dem tager Postbåden Peter. Båden som igennem mange år har fragtet godt til og fra danmarks østligste punkt, men hvad laver man egentlig som skipper og bedstemand ombord på det gamle træskib? Det finder vi ud af i dag i Bornholm Knokler.

Australier køber bornholmsk bygget guitar

Jet Crawford kalder det et mirakel, at han i dag kan tage en guitar med hjem, som er bygget på Bornholm af træ fra det skib, som hans tipoldefar arbejdede på.
I tyve år frem til år 1915 arbejdede Jørgen Jensen fra Svendborg på fyrskibet Gedser Rev, som i dag ligger i havn i Nyhavn. I dag, mere end hundrede år senere, er hans tipoldesøn kommet til Danmark fra Australien, hvor han bor, for at hente en guitar med en særlig historie fra netop fyrskibet Gedser Rev.

I 2013 kom guitarbygger Jakob Bondo Schultz nemlig forbi skibet i København, hvor det var ved at blive restaureret. Han fik fingre i noget af træet fra skibet, og det er nu blevet til en guitar.

For et år siden blev han kontaktet af Jet Crawford, der i Australien var gået i gang med slægtsforskning, og var faldet over Jakob Bondo Schultzs historie om guitaren på nettet.

Den guitar måtte han eje, og i dag skiftede den så hænder, og det skete ombord på netop fyrskibet Gedser Rev.

- Det er helt enestående. Jeg har aldrig prøvet noget, der bare ligner, siger guitarbygger Jakob Bondo Schultz.

- Det er blevet til en enestående oplevelse. Det er noget, jeg stadig har svært ved at tro er sandt. Jeg havde aldrig troet, jeg ville ende her i København ombord på dette skib, og for bare et år siden kendte jeg intet til hans historie, siger Jet Crawford om eventyret.

Jet Crawford er selv musiker og guitarist, og guitaren skal blandt andet bruges til et album, som handler om Jet Crawfords danske familierødder.

- Jeg vil spille på den, indtil jeg er for gammel til det. Så vil jeg give den videre til min søn, siger guitaristen.

Guitaren har kostet 35.000 kroner, og det har taget halvanden måned at lave den.

Fyrskibet Gedser Rev er ikke længere i brug.

Aktuelle programmer på Play