Næste udsendelse: 23:40 Næste uges tv (G)

TV i dag

 • 22:15Nyhedskavalkade (G)
 • 23:40Næste uges tv (G)
 • 23:50Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mathilde Mackowski
 • 00:1519.30Nyheder (G)
 • 00:25Nyhedskavalkade (G)
 • 01:50Billeddetektiverne (G)I dag viser Anette Eriksen fra Ø-arkivet gamle billeder fra hele Bornholm, mens Andre jensen fokuserer på havnene i Rønne.
 • 02:15Månedens foredrag - Finn Pedersen (G)Fhv. rektor Finn Pedersen fortæller om, hvordan forskellige nationer ser på hinanden.
 • 03:10Bornholmske Kirker - Østerlars Kirke (G)Bornholmske Kirker, vi er kommet til Østerlars Kirke.
 • 03:40 E65 (G)Denne gang starter tv-holdet i Ystad, hvor vi kigger nærmere på Saltsjöbadet. Og så får Johannamuseet i Skurup endnu et besøg.
 • 04:05BogForum med Vibeke Marx (G)Signe Ryge fra TV2 Fyn interviewer forfatter Vibeke Marx. Vibeke Marx er aktuel med romanen ”Af ingenting”. En roman om hittebarnet Drine, der vokser op på børnehjemmet Vibeshøj.
 • 04:35Søens folk (G)Andre Jensen er ny skibsfører på Skandinaviens største passagerfærge, der sejler i Nordsøen. Og selv en rutineret sømand, kan blive imponeret over havets kræfter, når skibet havner i en orkan. Niels-Jørn Jensen fortsætter sin beretning om de gamle fyrmestre på hammeren.
 • 05:05Bornholm knokler - Travbanen (G)De fleste kender til travløb og på Bornholm findes verdens mindste bane, men hvad sker der egentlig bag kulisserne på en løbsdag. Vi følger for én gangs skyld ikke hestene, men vi knokler løs med en række af de opgaver, som de mange ansætte udfører før, under og efter en løbsdag.

Ny afgift får bornholmerne til bilforhandleren

Fra i dag bliver mange mikrobiler dyrere som følge af den nye aftale om registreringsafgift. Det har sat gang i salget af de små biler på Bornholm.
Regeringen og Dansk Folkeparti indgik den 21. september en politisk aftale om ændring af registreringsafgiften. Aftalen betyder, at de større biler bliver billigere, mens mange af de såkaldte mikrobiler bliver op mod 7.900 kroner dyrere.

Hvis bornholmerne skulle nå at få en mikrobil på den gamle pris, skulle bilen senest indregistreres i går. Derfor har der også været travlhed hos Midtbornholms Auto.

- Vi havde tre biler, der skulle indregistreres i fredags og vi solgte fire biler i weekenden, da vi havde åbent hus, siger direktør Jim Maar.

En Toyota Aygo bliver fra i dag op mod 7.000 kroner dyrere. Også mikrobiler fra Citroën og Peugeot bliver dyrere, og de bornholmske forhandlere, har da også generelt mærket en større interesse for at få købt en lille bil og få en besparelse inden det er for sent.

TV 2/Bornholm har lavet en rundringning til fire af øens bilforhandlere af mikrobiler. Hos tre af forhandlerne har man hver haft solgt mellem 6-8 mikrobiler siden aftalen blev præsenteret den 21. september.

- Bornholmerne har ikke hamstret, for de er mere eftertænksomme, men der er blevet solgt flere mikrobiler. Når vi taler med vores kollegaer rundt på Bornholm, så er der solgt flere mikrobiler end normalt, siger Jim Maar.

Flere solgte biler, har da også skabt lidt nervøsitet for, om man kunne nå at indregistrere bilerne før i dag, fortæller Jim Maar:

- Fredag kørte Skats system meget tungt, så vi var meget nervøse for mandag, for der var run på med at få indregistreret i hele Danmark. Men det gik fint og vi nåede det hele, siger han.

Den politiske aftale om bilafgifter bliver formentlig vedtaget i Folketinget i dag.

Aktuelle programmer på Play