Næste udsendelse:

TV i dag

  • 22:55Hjemme i Rø (G)Vi har alle hjemme et sted. Christian Ribergaard er denne gang taget til Rø for at se, hvem der har hjemme her.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)Mellem os i sommerlandet er i denne uge rykket til den østlige del af Bornholm. I aften ser vi tilbage i tiden i Stammers Halles Badehotels baghave, hvor der engang levede vilde dyr og besøger danmarks ældste legeland, Brændesgårdshaven, der, siden der kom nye ejere til, har arbejdet hårdt for at få mere af havens gamle sjæl frem.
  • 00:55Hjemme i Rø (G)Vi har alle hjemme et sted. Christian Ribergaard er denne gang taget til Rø for at se, hvem der har hjemme her.
  • 01:40Skjulte Fortællinger (G)Bornholm gemmer spændende historier over alt på øen. De er ikke altid lige lette at finde. I programmerne Skjulte Fortællinger følger vi med Christina Seehusen rundt på Bornholm og finder de steder på øen som de fleste kender men som de færreste kender historien bag. I fjerde program besøger vi blandt andet Salomons Kapel og Østermarie Kirke. Det handler nemlig om hellige steder fra kristen tid.
  • 02:05EKKO (G)I en have i Aarsdale har den meget sjældne Svalehale valgt at lægge sine æg. Svalehalen har ellers været uddød på Bornholm i 40 år, og der har kun været ganske få observationer siden. Men nu er den her - igen.
  • 02:45Sprogblomster (G)Der er nye ansigter på både dame- og herrehold, ellers er alt ved det gamle. Vi besøger Keld Nielsen på Bornholms Tekniske Samling. Har børn fra 1. klasse på Paradisbakkeskolen i Nexø til at gætte et bornholmsk ord, og ikke mindst heftige løgnehistorier i en omgang Ræjtjit eller Forkjert.
  • 03:30Ude i kulden: Når sneen falder (G)Kom med "Ud i kulden" med Anders Kofoed, som ser på overlevelsesstrategier i naturen.
  • 04:00De unge iværksættere (G)Der har længe været et fokus på iværksætteri på Bornholm og i dette program kigger vi på de unge iværksættere. Vi har fulgt fem virksomheder af bornholmere mellem 19-26 år, og mødtes med eksperter indenfor den verden, blandt andet Martin Thorborg - en af Danmarks mest succesfulde iværksættere, der har et sommerhus på Bornholm.
  • 04:35Kryb og kravl: Med pletter og køller (G)Første program om insekter og småkravl i Danmark. Morten Top tager rundt i landet for at finde 7 forskellige arter af køllesværmere, som er nogle af vores smukkeste, men også giftigste sommerfugle.

Kokken og Kogekonens opskrifter

Fik du selv lyst til at kokkerere, efter Kokken og Kogekonen rullede over din skærm? Her kommer kokkens opskrifter.
I en programserien Kokken og Kogekonen tilbereder og nyfortolker vi gamle bornholmske egnsretter. Normalt sender vi Kokken og Kogekonen tirsdag aften, men i dag er der i stedet Folketingets Åbning. Som plaster på såret får du her kokken Mikkel Marchalls fif til nyfortolkning af de bornholmske egnsretter.

Femte af indtil videre seks programmer kommer næste tirsdag, hvor kokken og kogekonen dyster under temaet Brændesnude.

Her er kokkens opskrifter fra de første fire programmer.

1/ Stegt sild:

Sildene ordnes og drysses med salt
Muslingerne koges i hvidvin og sigtes - smages til med fløde
Blomkål koges i saltet vand og blendes glat med smør
Broccoli skæres i tynde skiver og kommes på retten til sidst
Sildene steges i olie og lidt smør til de er sprøde på skindsiden.

2/ Fyldt and med grønkål:

Rør en god fars med udblødte kommenskringler
Fjern sener og rids skindet på andebrystet
Skær en lomme i anden og kom fyldet i
Rulles op i film til det er helt lufttæt, kom i kogende vand i ca 2 min
Kommes i 60C varmt vandbad i ca. 30 min, steges sprødt på skindsiden
Grønkål plukkes fra stokken og steges i olie med salt og citronskal.

3/ Rispapirsruller med flæsk og korn:

Svineskank fra dagen før plukkes
Ymer røres op med sennep og salt
Æbler skæres i grove stykker
Korn koges i saltet vand i 20 min
Rispapir lægges i lunt vand
Fyldet kommes i og rulles til fine ruller.

4/ Saltet torsk med Bacon Bearnaise:

Torsken ordnes
Dild og estragon blendes med salt, til den bliver grøn
Fisken saltes natten over og bages ved 100C i ca 10 min
Bacon ristes af og smør tilsættes
Æggeblommer piskes med salt og eddike
Det lune baconsmør tilsættes
Masser af vilde urter kommes på til sidst.


Aktuelle programmer på Play