Næste udsendelse: 23:30 Sådanmark (G)

TV i dag

 • 23:00En dag på vandrerhjemmet (G)Andreas Bille Brahe er ny vært på Rønne vandrerhjem. Han starter sæsonen med eftervirkninger af et brækket ben - men alligevel fuld af gåpåmod.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pia Kjærsgaard
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Føllet (G)Sussi Glistrup driver hobbystutteriet Liselund ved Nylars med islandske heste. Hun har taget imod mange føl. Dette er nummer 15. Hopllen Skella er gået over tiden, og føllet kan komme når som helst
 • 00:20Mellem os i julehumør (G)
 • 01:00Sådanmark fra ugen der gik (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Christian Tafdrup
 • 01:30Sådanmark fra tirsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pelle Emil Hebsgaard og Julie Steincke
 • 02:00Sådanmark fra onsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pelle Emil Hebsgaard og Julie Steincke
 • 02:30Sådanmark fra torsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Tobias Hamann
 • 03:00Sådanmark fra fredag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich
 • 03:30Sådanmark fra lørdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mathilde Mackowski
 • 04:00Mens vi andre sover - Bageren (G)I denne serie følger vi dem der arbejder, mens vi andre ligger trygt under dynen og sover. I dette program er vi taget på arbejde med bagersvend Rasmus Madsen, der arbejder hos Konditorbageren i Rønne.
 • 04:15Mellem os i julehumør (G)Mellem Os er kommet i julestemning og flytter ud af studiet i Åkirkeby. Denne uge har vi sat vores mobile studie op i Østermarie, hvor vi får gæster, der fortæller om livet i byen og om, hvad de brænder for. Vi besøger også nogle af de mange foreninger, butikker og aktivitetssteder, som findes i Østermarie.
 • 05:00Bornholm knokler - Postbåden Peter (G)Mange tusinde turister og bornholmere tager hvert år til Christiansø, og en del af dem tager Postbåden Peter. Båden som igennem mange år har fragtet godt til og fra danmarks østligste punkt, men hvad laver man egentlig som skipper og bedstemand ombord på det gamle træskib? Det finder vi ud af i dag i Bornholm Knokler.

Concito: Bornholm har et CO2-kommunikationsproblem

Der er et problem med kommunikationen af Bornholms energimål, 'CO2-neutral i 2025'. Det mener man i tænketanken Concito.
Den måde som Bornholm gør CO2-neutralitet op på er misvisende. Når øen brander sig som 'Bright Green Island' og vil være CO2-neutral om otte år, så medregner man nemlig ikke forureningen fra færge og fly, landbruget og flere andre ting med i regnskabet.

- Skal vi gøre det fulde regnskab op, så bliver det gerne dobbelt så højt eller måske mere end det regnskab, når vi kun kigger på vores energisystem, sådan siger chefkonsulent i ingeniørvirksomheden Niras, Christian Eriksen.

Og den måde at kommunikere på er problematisk. Det mener man i den grønne tænketank, Concito.

- Nogle gange går der lidt for meget brand i det. At brandingen nogle gange betyder mere end hvad det egentlig har af betydning for klimaet, siger Torben Chrintz, der er formand i tænketanken.

Og i Klimakommunerne under Danmarks Naturfredningsforening er man på linje med tænketanken.

- Faren kan være at det skaber en ligegyldighed eller apati. Man siger en hel masse, man ikke gør. Det er et troværdighedstab, siger Jens La Cour, kampagneleder ved Klimakommuner under Danmarks Naturfredningsforening til TV 2/Bornholm.

Ugen igennem har vi i nyhedsdækningen på TV 2/Bornholm fokus på 'Mission Grøn Ø'.

Aktuelle programmer på Play