Næste udsendelse: 23:30 Sådanmark (G)

TV i dag

 • 23:00En dag på vandrerhjemmet (G)Andreas Bille Brahe er ny vært på Rønne vandrerhjem. Han starter sæsonen med eftervirkninger af et brækket ben - men alligevel fuld af gåpåmod.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pia Kjærsgaard
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Føllet (G)Sussi Glistrup driver hobbystutteriet Liselund ved Nylars med islandske heste. Hun har taget imod mange føl. Dette er nummer 15. Hopllen Skella er gået over tiden, og føllet kan komme når som helst
 • 00:20Mellem os i julehumør (G)
 • 01:00Sådanmark fra ugen der gik (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Christian Tafdrup
 • 01:30Sådanmark fra tirsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pelle Emil Hebsgaard og Julie Steincke
 • 02:00Sådanmark fra onsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pelle Emil Hebsgaard og Julie Steincke
 • 02:30Sådanmark fra torsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Tobias Hamann
 • 03:00Sådanmark fra fredag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich
 • 03:30Sådanmark fra lørdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mathilde Mackowski
 • 04:00Mens vi andre sover - Bageren (G)I denne serie følger vi dem der arbejder, mens vi andre ligger trygt under dynen og sover. I dette program er vi taget på arbejde med bagersvend Rasmus Madsen, der arbejder hos Konditorbageren i Rønne.
 • 04:15Mellem os i julehumør (G)Mellem Os er kommet i julestemning og flytter ud af studiet i Åkirkeby. Denne uge har vi sat vores mobile studie op i Østermarie, hvor vi får gæster, der fortæller om livet i byen og om, hvad de brænder for. Vi besøger også nogle af de mange foreninger, butikker og aktivitetssteder, som findes i Østermarie.
 • 05:00Bornholm knokler - Postbåden Peter (G)Mange tusinde turister og bornholmere tager hvert år til Christiansø, og en del af dem tager Postbåden Peter. Båden som igennem mange år har fragtet godt til og fra danmarks østligste punkt, men hvad laver man egentlig som skipper og bedstemand ombord på det gamle træskib? Det finder vi ud af i dag i Bornholm Knokler.

Sekretariatschef: Udflytning førte til videnstab

Det tog op mod et år for Rådet for Socialt Udsatte at komme på fode igen efter udflytning fra København, fortæller sekretariatschefen.
Der skete et videnstab og effektivitetsspild som følge af Rådet for Socialt Udsattes udflytning fra København til Bornholm.

Det siger sekretariatschef i Rådet for Socialt Udsatte Ole Kjærgaard.

- Tre ud af fem af vores medarbejdere stoppede på grund af udflytningen. Det tager op mod et år at få oplært nye, velkvalificerede folk op, så der går væsentlig viden tabt, siger han.

I oktober 2015 præsenterede den daværende Venstre-regering en plan om at udflytte 3900 statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet til resten af landet. 2500 af arbejdspladserne er indtil videre flyttet.

Rådet for Socialt Udsatte er en af de 23 institutioner, der er blevet flyttet.

Ifølge Ole Kjærgaard behøver rådet ikke at arbejde et bestemt sted i landet. Alligevel er det besværligt for dem, at de er rykket til Rønne på Bornholm, mener sekretariatschefen.

- Der er nogle udfordringer, fordi mange af de ting, som vi skal lave, foregår i København eller andre steder i landet. Det betyder mange rejser, og derfor selvfølgelig nogle udgifter og noget spildtid. Det fører til effektivitetsspild, siger han.

Ved Folketingets åbning tirsdag afslørede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at der er planer om at etablere flere tusind statslige arbejdspladser endnu uden for hovedstadsområdet.

Han vil først til december løfte sløret for, hvilke institutioner der flytter eller bliver etableret rundt omkring i Danmark.

Aktuelle programmer på Play