Næste udsendelse:

TV i dag

  • 22:55Hjemme i Rø (G)Vi har alle hjemme et sted. Christian Ribergaard er denne gang taget til Rø for at se, hvem der har hjemme her.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)Mellem os i sommerlandet er i denne uge rykket til den østlige del af Bornholm. I aften ser vi tilbage i tiden i Stammers Halles Badehotels baghave, hvor der engang levede vilde dyr og besøger danmarks ældste legeland, Brændesgårdshaven, der, siden der kom nye ejere til, har arbejdet hårdt for at få mere af havens gamle sjæl frem.
  • 00:55Hjemme i Rø (G)Vi har alle hjemme et sted. Christian Ribergaard er denne gang taget til Rø for at se, hvem der har hjemme her.
  • 01:40Skjulte Fortællinger (G)Bornholm gemmer spændende historier over alt på øen. De er ikke altid lige lette at finde. I programmerne Skjulte Fortællinger følger vi med Christina Seehusen rundt på Bornholm og finder de steder på øen som de fleste kender men som de færreste kender historien bag. I fjerde program besøger vi blandt andet Salomons Kapel og Østermarie Kirke. Det handler nemlig om hellige steder fra kristen tid.
  • 02:05EKKO (G)I en have i Aarsdale har den meget sjældne Svalehale valgt at lægge sine æg. Svalehalen har ellers været uddød på Bornholm i 40 år, og der har kun været ganske få observationer siden. Men nu er den her - igen.
  • 02:45Sprogblomster (G)Der er nye ansigter på både dame- og herrehold, ellers er alt ved det gamle. Vi besøger Keld Nielsen på Bornholms Tekniske Samling. Har børn fra 1. klasse på Paradisbakkeskolen i Nexø til at gætte et bornholmsk ord, og ikke mindst heftige løgnehistorier i en omgang Ræjtjit eller Forkjert.
  • 03:30Ude i kulden: Når sneen falder (G)Kom med "Ud i kulden" med Anders Kofoed, som ser på overlevelsesstrategier i naturen.
  • 04:00De unge iværksættere (G)Der har længe været et fokus på iværksætteri på Bornholm og i dette program kigger vi på de unge iværksættere. Vi har fulgt fem virksomheder af bornholmere mellem 19-26 år, og mødtes med eksperter indenfor den verden, blandt andet Martin Thorborg - en af Danmarks mest succesfulde iværksættere, der har et sommerhus på Bornholm.
  • 04:35Kryb og kravl: Med pletter og køller (G)Første program om insekter og småkravl i Danmark. Morten Top tager rundt i landet for at finde 7 forskellige arter af køllesværmere, som er nogle af vores smukkeste, men også giftigste sommerfugle.

Mühlendorph: Kunne ikke se fornuften i andet

Hos Wonderfestiwall er man lykkelige over, at regeringen har droppet at fratage almennyttige foreninger muligheden for at få momsrefusion.
Wonderfestiwall stod til at miste de 250.000 til 350.000 kroner, de hvert år får i momsrefusion, hvis regeringens første udspil til en ny finanslov blev vedtaget.

- Det er vi rigtigt glade for. Vi kunne heller ikke se fornuften i andet. Der var et vanvittigt forslag, siger Daniel Mühlendorph, medarrangør af Wonderfestiwall.

Der var mange foreninger, der stod til at få skåret en stor del af deres budget væk.

- Jeg tror slet ikke, de har haft indsigt i, hvor stor en driver, det er for eksempelvis Roskilde Festivalen. Politikernes udtalelser vidner om, at de ikke vidste, hvor meget det betød, siger Mühlendorph og fortsætter:

- For de her kulturevents, der er båret af frivillige, der er momsrefusionen super vigtig.

Hos Wonderfestiwall var man dog endnu ikke begyndt at overveje, om man skulle gøre noget anderledes.

- Nej, det har vi ikke. Vi har fulgt med, og som ugerne gik, der sagde flere og flere, at det var et åndsvagt udspil.

Wonderfestiwall afholdes hvert år i august.

Aktuelle programmer på Play