Næste udsendelse: 23:40 Næste uges tv (G)

TV i dag

 • 22:15Nyhedskavalkade (G)
 • 23:40Næste uges tv (G)
 • 23:50Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mathilde Mackowski
 • 00:1519.30Nyheder (G)
 • 00:25Nyhedskavalkade (G)
 • 01:50Billeddetektiverne (G)I dag viser Anette Eriksen fra Ø-arkivet gamle billeder fra hele Bornholm, mens Andre jensen fokuserer på havnene i Rønne.
 • 02:15Månedens foredrag - Finn Pedersen (G)Fhv. rektor Finn Pedersen fortæller om, hvordan forskellige nationer ser på hinanden.
 • 03:10Bornholmske Kirker - Østerlars Kirke (G)Bornholmske Kirker, vi er kommet til Østerlars Kirke.
 • 03:40 E65 (G)Denne gang starter tv-holdet i Ystad, hvor vi kigger nærmere på Saltsjöbadet. Og så får Johannamuseet i Skurup endnu et besøg.
 • 04:05BogForum med Vibeke Marx (G)Signe Ryge fra TV2 Fyn interviewer forfatter Vibeke Marx. Vibeke Marx er aktuel med romanen ”Af ingenting”. En roman om hittebarnet Drine, der vokser op på børnehjemmet Vibeshøj.
 • 04:35Søens folk (G)Andre Jensen er ny skibsfører på Skandinaviens største passagerfærge, der sejler i Nordsøen. Og selv en rutineret sømand, kan blive imponeret over havets kræfter, når skibet havner i en orkan. Niels-Jørn Jensen fortsætter sin beretning om de gamle fyrmestre på hammeren.
 • 05:05Bornholm knokler - Travbanen (G)De fleste kender til travløb og på Bornholm findes verdens mindste bane, men hvad sker der egentlig bag kulisserne på en løbsdag. Vi følger for én gangs skyld ikke hestene, men vi knokler løs med en række af de opgaver, som de mange ansætte udfører før, under og efter en løbsdag.

Wermelin: Centraliseringen er gået for vidt

I dag er der åbningsdebat i Folketinget, hvor Socialdemokratiet foreslår et centraliseringsstop.
Det nye politiske år er for alvor ved at komme i gang. I dag er det blevet tid til Folketingets åbningsdebat.

I den anledning foreslår Socialdemokratiet nu et centraliseringsstop.

- Centraliseringen er gået for vidt og den geografiske skævhed er taget til. Derfor synes jeg, det er helt rigtigt, at vi nu siger stop. Vi har brug for et mere samlet Danmark. Det er baggrunden for, at vi ønsker et centraliseringsstop med en udflytningsplan for uddannelser, flere statslige arbejdspladser fordelt rundt om i landet fx på skatteområdet og nye lokale servicecentre, skriver folketingsmedlem for Socialdemokratiet Lea Wermelin i en pressemeddelelse.

- I lige forlængelse af at ville et Danmark, der hænger bedre sammen, er vi nødt til at føre en politik, som ikke belønner Whisky-bæltet på bekostning af øer og landdistrikter. Men det vil være konsekvensen, hvis regeringen kommer igennem med sin politik. Når man laver en geografisk test af regeringens skatteplan, så får Ærø og Langeland mindst ud af det. Ligesom Samsø og os på Bornholm. Det er både uretfærdigt og skævt. Vi vil det modsatte. De surt opsparede penge i vores fælleskasse skal ikke klattes væk på skattelettelser til dem, der har mest, men bruges på velfærd, skriver Lea Wermelin.

Åbningsdebatten plejer at fortsætte til langt ud på aftenen.

Aktuelle programmer på Play