Næste udsendelse: 23:40 Næste uges tv (G)

TV i dag

 • 22:15Nyhedskavalkade (G)
 • 23:40Næste uges tv (G)
 • 23:50Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mathilde Mackowski
 • 00:1519.30Nyheder (G)
 • 00:25Nyhedskavalkade (G)
 • 01:50Billeddetektiverne (G)I dag viser Anette Eriksen fra Ø-arkivet gamle billeder fra hele Bornholm, mens Andre jensen fokuserer på havnene i Rønne.
 • 02:15Månedens foredrag - Finn Pedersen (G)Fhv. rektor Finn Pedersen fortæller om, hvordan forskellige nationer ser på hinanden.
 • 03:10Bornholmske Kirker - Østerlars Kirke (G)Bornholmske Kirker, vi er kommet til Østerlars Kirke.
 • 03:40 E65 (G)Denne gang starter tv-holdet i Ystad, hvor vi kigger nærmere på Saltsjöbadet. Og så får Johannamuseet i Skurup endnu et besøg.
 • 04:05BogForum med Vibeke Marx (G)Signe Ryge fra TV2 Fyn interviewer forfatter Vibeke Marx. Vibeke Marx er aktuel med romanen ”Af ingenting”. En roman om hittebarnet Drine, der vokser op på børnehjemmet Vibeshøj.
 • 04:35Søens folk (G)Andre Jensen er ny skibsfører på Skandinaviens største passagerfærge, der sejler i Nordsøen. Og selv en rutineret sømand, kan blive imponeret over havets kræfter, når skibet havner i en orkan. Niels-Jørn Jensen fortsætter sin beretning om de gamle fyrmestre på hammeren.
 • 05:05Bornholm knokler - Travbanen (G)De fleste kender til travløb og på Bornholm findes verdens mindste bane, men hvad sker der egentlig bag kulisserne på en løbsdag. Vi følger for én gangs skyld ikke hestene, men vi knokler løs med en række af de opgaver, som de mange ansætte udfører før, under og efter en løbsdag.

Mangel på borgerinddragelse i grøn strategi

Bright Green Island-strategien har eksisteret i 10 år, men det er ikke noget, bornholmerne tænker over, når de skal bygge.
Ronni Bech er i gang med at få skiftet sit tag. Selvom han har taget et energirigtigt initiativ, så er det uden at have det store forhold til den grønne strategi, Bright Green Island.

- Jeg har hørt om Bright Green Island, og jeg ved overordnet, hvad det går ud på. Det er ikke noget, der har vejet tungt i forhold til, vi skulle renovere nu. Det var mere for vores egen skyld, siger Ronni Bech.

Byggefirmaet Byg-Grønt udfører blandt andet energirenoveringer. De oplever, at langt fra de fleste af deres kunder ikke har kommunens grønne strategi med i overvejelserne, når de bygger.

- Selve Bright Green Island, der tror jeg ikke, der er noget. Altså at det er den vej, de kigger, i forhold til en renovering, fortæller Peter Kongskov, medejer hos Byg-Grønt.

Men selvom det nye tag er ved at blive lagt på Ronni Bechs hus, så kunne han godt have ønsket, at der blev gjort mere for at inddrage borgerne, hvis Bornholm skal være grøn.

- I forbindelse når man alligevel skal have fat i kommunen og søge byggetilladelse, så kunne de godt gøre mere opmærksomme på det. Hvis det er noget, der er mere grønt, så kunne de måske opfodre til, at man gik den vej, lyder det Ronni Bech.

Du kan se mere i vores udsendelse klokken 19.30.

Aktuelle programmer på Play