Næste udsendelse: 23:30 Sådanmark (G)

TV i dag

 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pia Kjærsgaard
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Føllet (G)Sussi Glistrup driver hobbystutteriet Liselund ved Nylars med islandske heste. Hun har taget imod mange føl. Dette er nummer 15. Hopllen Skella er gået over tiden, og føllet kan komme når som helst
 • 00:20Mellem os i julehumør (G)
 • 01:00Sådanmark fra ugen der gik (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Christian Tafdrup
 • 01:30Sådanmark fra tirsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pelle Emil Hebsgaard og Julie Steincke
 • 02:00Sådanmark fra onsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pelle Emil Hebsgaard og Julie Steincke
 • 02:30Sådanmark fra torsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Tobias Hamann
 • 03:00Sådanmark fra fredag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich
 • 03:30Sådanmark fra lørdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mathilde Mackowski
 • 04:00Mens vi andre sover - Bageren (G)I denne serie følger vi dem der arbejder, mens vi andre ligger trygt under dynen og sover. I dette program er vi taget på arbejde med bagersvend Rasmus Madsen, der arbejder hos Konditorbageren i Rønne.
 • 04:15Mellem os i julehumør (G)Mellem Os er kommet i julestemning og flytter ud af studiet i Åkirkeby. Denne uge har vi sat vores mobile studie op i Østermarie, hvor vi får gæster, der fortæller om livet i byen og om, hvad de brænder for. Vi besøger også nogle af de mange foreninger, butikker og aktivitetssteder, som findes i Østermarie.
 • 05:00Bornholm knokler - Postbåden Peter (G)Mange tusinde turister og bornholmere tager hvert år til Christiansø, og en del af dem tager Postbåden Peter. Båden som igennem mange år har fragtet godt til og fra danmarks østligste punkt, men hvad laver man egentlig som skipper og bedstemand ombord på det gamle træskib? Det finder vi ud af i dag i Bornholm Knokler.

Uenighed om nedlægning af undervisning

Ikke alle elever var tilfredse med at gå glip af undervisningen, da elever fra STX, HHX og HTX nedlagde undervisningen for at demonstrere på Store Torv i dag.
Elever fra STX, HHX og HTX mødtes kort efter middag på Store Torv i Rønne for at demonstrere mod regeringens besparelser på uddannelserne.

Forud for demonstrationen havde eleverne nedlagt undervisningen. På STX havde nogle elever eksempelvis blokeret dørene til lærerværelset, så lærerne ikke kunne gennemføre undervisningen.

Men der var også elever, som gerne ville have været til undervisning. Og det er et problem, at de ikke har mulighed for det, mener Sandra Folmand, der er elev på STX:

- Det er det, fordi jeg synes, at hver elev har sin ret til selv at bestemme, om han eller hun vil modtage undervisning. Det skal ikke være et simpelt flertal af et elevråd, der skal beslutte, om jeg må modtage undervisning, siger Sandra Folmand fra STX.

Elevrådsformand på STX Mikkel Tved hæfter sig ved, at medlemmerne af elevrådet er valgt af alle gymnasiets elever:

- Så vi har et mandat, mener vi selv, til at tage den beslutning. Og igen, vi har nedlagt et modul. Så forhåbentlig går det ikke ud over deres uddannelse. Til gengæld går det ud over fremtidige elevers uddannelse, hvis vi ikke gør det.

For Sandra Folmand handler det dog ikke om antallet af moduler, hun går glip af:

- Det er mere princippet i, at andre skal have lov til at kunne bestemme, om jeg og mine medstuderende må modtage den her undervisning. Det synes jeg ikke er fair, siger hun.

Sandra Folmand er ikke imod demonstrationen, men hun ville foretrække, hvis den ikke lå i skoletiden:

- Jeg synes i stedet for, at folk skulle have mødt op i skole og så have taget den her debat uden for skoletiden, siger Sandra Folmand.

Men ifølge Mikkel Tved er det en fordel, at demonstrationen finder sted i skoletiden:

-Vi lagde den midt i skoletiden for at sende så stærkt et signal som muligt. For at sende et signal om, at vi ikke er tilfredse, siger elevrådsformanden.

Aktuelle programmer på Play