Næste udsendelse: 23:40 Næste uges tv (G)

TV i dag

 • 22:15Nyhedskavalkade (G)
 • 23:40Næste uges tv (G)
 • 23:50Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mathilde Mackowski
 • 00:1519.30Nyheder (G)
 • 00:25Nyhedskavalkade (G)
 • 01:50Billeddetektiverne (G)I dag viser Anette Eriksen fra Ø-arkivet gamle billeder fra hele Bornholm, mens Andre jensen fokuserer på havnene i Rønne.
 • 02:15Månedens foredrag - Finn Pedersen (G)Fhv. rektor Finn Pedersen fortæller om, hvordan forskellige nationer ser på hinanden.
 • 03:10Bornholmske Kirker - Østerlars Kirke (G)Bornholmske Kirker, vi er kommet til Østerlars Kirke.
 • 03:40 E65 (G)Denne gang starter tv-holdet i Ystad, hvor vi kigger nærmere på Saltsjöbadet. Og så får Johannamuseet i Skurup endnu et besøg.
 • 04:05BogForum med Vibeke Marx (G)Signe Ryge fra TV2 Fyn interviewer forfatter Vibeke Marx. Vibeke Marx er aktuel med romanen ”Af ingenting”. En roman om hittebarnet Drine, der vokser op på børnehjemmet Vibeshøj.
 • 04:35Søens folk (G)Andre Jensen er ny skibsfører på Skandinaviens største passagerfærge, der sejler i Nordsøen. Og selv en rutineret sømand, kan blive imponeret over havets kræfter, når skibet havner i en orkan. Niels-Jørn Jensen fortsætter sin beretning om de gamle fyrmestre på hammeren.
 • 05:05Bornholm knokler - Travbanen (G)De fleste kender til travløb og på Bornholm findes verdens mindste bane, men hvad sker der egentlig bag kulisserne på en løbsdag. Vi følger for én gangs skyld ikke hestene, men vi knokler løs med en række af de opgaver, som de mange ansætte udfører før, under og efter en løbsdag.

Missiler kan være med til at opruste i Østersøen

Under forsvarsforhandlingerne er nye krydsermissiler på de danske fregatter højt rangeret på forsvarets ønskeliste, skriver Politiken.
I næste uge starter forhandlingerne om det nye forsvarsforlig. Her vil nye Tomahawk-krydsermissiler på de danske fregatter være en del af forhandlingerne, skriver Politiken i dag. Og missilerne står højt på forsvarets ønskeliste til politikerne.

Generalernes ønsker til forliget fokuserer, ifølge dagbladet, på Østersøen. Her skal Danmark være med til at skræmme Rusland fra at angribe eller destabilisere de baltiske Nato-lande.

Den russiske missiloprustning i enklaven Kaliningrad forhindrer dog en fri adgang til Østersøen. Det siger major Karsten Marrup fra Forsvarsakademiet til Politiken. Han forklarer, at krydsermissiler vil være afgørende, hvis Danmark skal kunne hjælpe de baltiske lande.

Ifølge Karsten Marrup vil danske krydsermissiler i Østersøen kunne starte en oprustningsspiral:

- Ja, det er helt givet. Hvis russerne oplever, at Danmark køber offensive systemer, som de kan se er rettet mod Kaliningrad, så vil det set med russiske øjne være en optrapning, siger Karsten Marrup til Politiken.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen har tidligere udtrykt bekymring for iskandermissilerne, der i perioder er opstillet i Kaliningrad.

- Missiler, der rækker længere end dem, vi har i dag, er på Nato’s ønskeseddel. Jeg kan ikke komme nærmere ind på regeringens konkrete overvejelser i forligssammenhæng, men jeg har en forventning om, at vi også kommer til at vende spørgsmålet om missiler, skriver ministeren i en mail til Politiken.

Aktuelle programmer på Play