Næste udsendelse: 23:40 Næste uges tv (G)

TV i dag

 • 22:15Nyhedskavalkade (G)
 • 23:40Næste uges tv (G)
 • 23:50Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mathilde Mackowski
 • 00:1519.30Nyheder (G)
 • 00:25Nyhedskavalkade (G)
 • 01:50Billeddetektiverne (G)I dag viser Anette Eriksen fra Ø-arkivet gamle billeder fra hele Bornholm, mens Andre jensen fokuserer på havnene i Rønne.
 • 02:15Månedens foredrag - Finn Pedersen (G)Fhv. rektor Finn Pedersen fortæller om, hvordan forskellige nationer ser på hinanden.
 • 03:10Bornholmske Kirker - Østerlars Kirke (G)Bornholmske Kirker, vi er kommet til Østerlars Kirke.
 • 03:40 E65 (G)Denne gang starter tv-holdet i Ystad, hvor vi kigger nærmere på Saltsjöbadet. Og så får Johannamuseet i Skurup endnu et besøg.
 • 04:05BogForum med Vibeke Marx (G)Signe Ryge fra TV2 Fyn interviewer forfatter Vibeke Marx. Vibeke Marx er aktuel med romanen ”Af ingenting”. En roman om hittebarnet Drine, der vokser op på børnehjemmet Vibeshøj.
 • 04:35Søens folk (G)Andre Jensen er ny skibsfører på Skandinaviens største passagerfærge, der sejler i Nordsøen. Og selv en rutineret sømand, kan blive imponeret over havets kræfter, når skibet havner i en orkan. Niels-Jørn Jensen fortsætter sin beretning om de gamle fyrmestre på hammeren.
 • 05:05Bornholm knokler - Travbanen (G)De fleste kender til travløb og på Bornholm findes verdens mindste bane, men hvad sker der egentlig bag kulisserne på en løbsdag. Vi følger for én gangs skyld ikke hestene, men vi knokler løs med en række af de opgaver, som de mange ansætte udfører før, under og efter en løbsdag.

Ny bog om det bornholmske landbrugs historie

På søndag udkommer bogen "De frie bønders land - en bornholmsk bondesaga om en gård og dens mennesker gennem 1000 år", der er skrevet af Erik Jensen.
Forfatter Erik Jensen udgiver på søndag en ny bog om det bornholmske landbrugs historie.

Bogen hedder "De frie bønders land - en bornholmsk bondesaga om en gård og dens mennesker gennem 1000 år"

-Det var Edvard Hansen, der har været meget aktiv inden for landbruget på Bornholm, der foreslog mig at skrive en bog om forskellen på de bornholmske bønder og de andre danske bønder. For der har været stor forskel. Men jeg kom med konceptet om den fiktive gård ved Arnager, som man følger i de syv sagaer, fortæller forfatter Erik Jensen.

Bogen om det bornholmske landbrugs historie er en blanding af fakta og fiktion. Den er fortalt som en saga over én gård på sydlandet og dens udvikling over 1000 år.

- Jeg har blandet fakta og fiktion for at formidle historien på en anderledes og mere spændende måde ved at sætte kød og blod på. Men de fiktive fortællinger er sat ind i historiske rammer, fortæller forfatteren.

Bogen er på 232 sider og er opdelt i syv kapitler - syv sagaer - som hver især slutter med faktuelle oplysninger om den beskrevne periode. Faktuelle oplysninger om eksempelvis kongerne på daværende tid, landbrugsredskaber, geologi, hekseprocesser eller fortidsminder såsom gravhøje, borge og kirker mv.

Rønnebo Morten Brynaa har illustreret bogen.

Erik Jensen er blandt andet kendt for bogen "Almindingen - Bornholmernes Skov"

Aktuelle programmer på Play