Næste udsendelse:

TV i dag

  • 22:55Hjemme i Rø (G)Vi har alle hjemme et sted. Christian Ribergaard er denne gang taget til Rø for at se, hvem der har hjemme her.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)Mellem os i sommerlandet er i denne uge rykket til den østlige del af Bornholm. I aften ser vi tilbage i tiden i Stammers Halles Badehotels baghave, hvor der engang levede vilde dyr og besøger danmarks ældste legeland, Brændesgårdshaven, der, siden der kom nye ejere til, har arbejdet hårdt for at få mere af havens gamle sjæl frem.
  • 00:55Hjemme i Rø (G)Vi har alle hjemme et sted. Christian Ribergaard er denne gang taget til Rø for at se, hvem der har hjemme her.
  • 01:40Skjulte Fortællinger (G)Bornholm gemmer spændende historier over alt på øen. De er ikke altid lige lette at finde. I programmerne Skjulte Fortællinger følger vi med Christina Seehusen rundt på Bornholm og finder de steder på øen som de fleste kender men som de færreste kender historien bag. I fjerde program besøger vi blandt andet Salomons Kapel og Østermarie Kirke. Det handler nemlig om hellige steder fra kristen tid.
  • 02:05EKKO (G)I en have i Aarsdale har den meget sjældne Svalehale valgt at lægge sine æg. Svalehalen har ellers været uddød på Bornholm i 40 år, og der har kun været ganske få observationer siden. Men nu er den her - igen.
  • 02:45Sprogblomster (G)Der er nye ansigter på både dame- og herrehold, ellers er alt ved det gamle. Vi besøger Keld Nielsen på Bornholms Tekniske Samling. Har børn fra 1. klasse på Paradisbakkeskolen i Nexø til at gætte et bornholmsk ord, og ikke mindst heftige løgnehistorier i en omgang Ræjtjit eller Forkjert.
  • 03:30Ude i kulden: Når sneen falder (G)Kom med "Ud i kulden" med Anders Kofoed, som ser på overlevelsesstrategier i naturen.
  • 04:00De unge iværksættere (G)Der har længe været et fokus på iværksætteri på Bornholm og i dette program kigger vi på de unge iværksættere. Vi har fulgt fem virksomheder af bornholmere mellem 19-26 år, og mødtes med eksperter indenfor den verden, blandt andet Martin Thorborg - en af Danmarks mest succesfulde iværksættere, der har et sommerhus på Bornholm.
  • 04:35Kryb og kravl: Med pletter og køller (G)Første program om insekter og småkravl i Danmark. Morten Top tager rundt i landet for at finde 7 forskellige arter af køllesværmere, som er nogle af vores smukkeste, men også giftigste sommerfugle.

Ny taktik skal redde træ

Kommunalbestyrelsen og Vejdirektoratet skal udsættes for et hav af borgerhenvendelser. Det er ny taktik fra facebookgruppen Bevar Lindetræet i Vibegårds Runddel
Kampen er ikke slut for facebookgruppen Bevar Lindetræet i Vibegårds Runddel. Nyeste taktik går på, at få så mange som muligt til selv at henvende sig til Vejdirektoratet, som rundkørslen hører under, og til kommunalbestyrelsen.

Det vil medføre et yderligere pres, som skal få politikerne på andre tanker, mener man i facebookgruppen Bevar Lindetræet i Vibegårds Runddel.

-Jeg håber jo stadigvæk på, at der er nogen, der bliver klogere, siger Jette Rømer Oldentoft, administrator i facebookgruppen Bevar Lindetræet i Vibegårds Runddel.

Robert Dam, der er kandidat for Nye Borgerlige, er også med i internetgruppen, og han tror også på, det nytter at mange kontakter kommune og Vejdirektoratet:

-Det vil helt klart sætte et pres på den dialog, der har været mellem direktoratet og kommunalbestyrelsen. Kommunalbestyrelsen har jo ønsket, at det her skulle gennemføres, så det vil sige, at de har bedt om en dispensation. Og det synes jeg ikke er i orden.

Fra Vejdirektoratet lyder det fredag, at borgerne naturligvis altid er velkomne til at henvende sig til Vejdirektoratet, og at man vil behandle og besvare hver eneste henvendelse.
Jurister fra kommunen siger, at det umiddelbart er lovligt at opfordre mange til at henvende sig til kommunen. Og alle henvendelser til kommunen vil også blive besvaret.

Torben Rønne-Larsen, Dansk Folkeparti, har også ytret sig på facebooksiden Bevar Lindetræet i Vibegårds Runddeler. Han er en erfaren politiker, og han tror ikke på den nyeste taktik:

-Jeg synes, det er en dårlig ide. For det første tror jeg ikke, det hjælper, og for det andet så generer det jo det administrative personale enten i kommunen eller hvor de nu sender deres klager hen.

Aktuelle programmer på Play