Næste udsendelse: 20:58 Vejret i morgen (G)

TV i dag

  • 20:20Kirke og meninger Debatprogram, hvor Henriette Ry Nielsen, Carsten Møller-Christensen og Meghan Jenny Welsch Jakobsen diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Maria Lucia Heiberg Rosenberg
  • 21:30I godt selskab: Kvindelig cykelsmedLotte Klausen fra Esbjerg har kastet sig over et fag, som kun få kvinder vælger. Hun er en af de få kvindelige cykelmekanikere herhjemme og ikke nok med det, hun er også landets eneste kvinde med et mobilt cykelværksted.
  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:14Vejret i morgen (G)
  • 22:15Musikhjørnet (G)The Heat-Makers spiller autentisk 50/60’er musik! Orkesteret præsenterer numre fra en svunden tid af kunstnere som Elvis Presley, Johnny Cash, The Shadows og The Searchers. The Heat-Makers spiller bl.a. genrer som Rockabilly, instrumental-rock og rock n roll og der er garanteret en rigtig danseaften.
  • 22:25Billeddetektiverne (G)I dagens udgave af Billeddetektiverne vender Tom Nielsen fra Tejn tilbage med billeder fra sejlklubben i Tejn, der snart har jubilæum.
  • 22:50Kokken og kogekonen - Palthæsta med forloren fåremælk (G)Traditionelle bornholmske opskrifter fortolkes af kogekone Grethe Viborg og moderne kok Mikkel Marchall. I seks madprogrammer sætter vi fokus på gamle bornholmske specialiteter i rammerne på Bornholms Madkulturhus. I dag Palthæsta med forloren fåremælk.
  • 23:20Kulturreportagen (G)Ikke et ord om kommunalvalg - men folkene bag Svaneke Cabaret har valgt at fokusere på de dagligdags valg, vi hele tiden bliver stillet overfor. Vi er med til en af de sidste prøver inden premieren
  • 23:25Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Maria Lucia Heiberg Rosenberg
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Billeddetektiverne (G)I dagens udgave af Billeddetektiverne vender Tom Nielsen fra Tejn tilbage med billeder fra sejlklubben i Tejn, der snart har jubilæum.
  • 00:40Kokken og kogekonen - Palthæsta med forloren fåremælk (G)Traditionelle bornholmske opskrifter fortolkes af kogekone Grethe Viborg og moderne kok Mikkel Marchall. I seks madprogrammer sætter vi fokus på gamle bornholmske specialiteter i rammerne på Bornholms Madkulturhus. I dag Palthæsta med forloren fåremælk.
  • 01:10Stafetten - Horst Leider (G)Horst Leider kommer oprindeligt fra Berlin. Men efter flere årlige besøg på Bornholm slog han sig ned på øen for 20 år siden. Horst har prøvet lidt af hvert - blandt andet været kok - men i dag udlejer han værelser i den gamle stationsbygning, Rønne H., hvorfra han også udlejer el-cykler.
  • 01:35Månedens foredrag - Erasmus Montanus (G)
  • 02:30Flere sider af Ulla Terkelsen (G)Journalist Ulla Terkelsen fortæller om sin bog om Europa "Med kærlig hilsen".
  • 03:00Bornholm knokler - Dyrlæge (G)Dyr fascinerer og blankt indrømmet - de små hvalpe i programmet ligger også højt på nuttetheds-barometret. Der er dog meget langt fra at vaccinere små hårbolde til at presse en analkirtel på en lille hund ved navn Silke. Alt dette og mere til, kaster vi os over i denne omgang Bornholm Knokler som dyrlæge.
  • 03:35Søens folk (G)Galathea 3 er i gang med at udforske farvandet i de grønlandske fjorde. Ivar Holm er taget ud på de syv verdenshave med Skoleskibet Danmark.
  • 04:00I Østersøens dyb: Naturdyk Bølshavn (G)Bølshavn er et populært sted for turister. Men også blandt dykkere er det et populært sted, hvor alle kan være med på de beskedne dybder.
  • 04:30Billeddetektiverne - Andre Jensen (G)I denne udgave af Billeddetektiverne møder vi blandt andre Andre Jensen, der har tilbragt det meste af sit liv til søs, og som er i besiddelse af tusindevis af billeder fra det maritime Bornholm. Ann Vibeke Knudsen fortæller om Kaare Rasmussen, der var fotograf i Gudhjem.
  • 05:00Stafetten - Ayoe Hansen (G)Ayoe Hansen er bornholmer og nu bosat midt på øen få hundrede meter fra sin Mor. Ayoe er uddannet styrmand, og hun har de sidste 17 år besejlet Bornholm - sidst for rederiet Færgen. I fritiden er heste den store passion.

KB: Så kom øens Fødevarestrategi

Landbruget, Gourmet Bornholm, kommunen og et hav af aktører er med - og nu har øen endelig fået en samlet fødevarestrategi med høje mål.
"Med forbrugeren i øjenhøjde styrker vi i fællesskab evnen, viljen og motivationen hos øens små og store fødevarevirksomheder til at udvikle, bevare og sælge Bornholms stedbundne kvaliteter, den særegne bornholmske råvare og den særlige bornholmske fødevareoplevelse."

Sådan lyder missionen for produktion af bornholmske fødevare år 2017-2025. I punkform er målene sat således op:

1. Bornholm tilbyder Danmarks bedste fødevaremiljø
2. Bornholm producerer Danmarks bedste fødevareoplevelser
3. Bornholm vælger den lokale råvare og produktion
4. Bornholm fremtidssikrer gennem diversitet
.. og vi (Bornholm) forpligter os til en årlig fælles opsamling.

En strategi, som kommunalbestyrelsen godkendte i aftes, med følgende ord fra Venstre:

- Jeg har netop haft besøg fra USA, og de er meget imponerede over, hvad vi kan. Og vi har gjort det godt igennem de sidste mange år og det er glædeligt, at Landbruget, Gourmet Bornholm og kommunen nu også er med og har formuleret denne her vision, som skal fortsætte den gode udvikling og vores produkter, lød det fra Andreas Ipsen, Venstre.

Strategien er baseret på samtaler og input fra Bornholms Regionskommune, Gourmet Bornholm – en del af regional madkultur, Bornholms Landbrug, Væksthus Hovedstadsregionen (Bornholm), Destination Bornholm, VisitDenmark, FOOD, LAG Bornholm, Business Center Bornholm, drøftelser i fødevareerhvervet, samt input fra Center for Regional- og Turismeforskning og kommentarer modtaget i høringsperioden i foråret 2017.

Aktuelle programmer på Play