Næste udsendelse: 07:20 Kolonihaven (7:25) (G)

TV i dag

  • 06:45Mellem os (G)I torsdagens udgave af Mellem os får vi besøg af Café MOMO, der er en ny café i Rønne. Caféen vil byde på sund "veganfriendly" mad og drikke. Derudover kom Bornholms Teaters nye scenemester, Michael Brøndum, i studiet sammen med teaterchef Jens Svane Boutrup.
  • 07:20Kolonihaven (7:25) (G)Nancy og Gert er trætte, og Gert har ondt i ryggen. Løsningen er at invitere familie og venner på et arbejdsbesøg. Og så får Nancy en idé: Man kunne lige bygge en vinkel på huset... og så er det, at Gert opdager en bule i bilen.
  • 07:30Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 07:40Kulturreportagen - Shabu Shabu_The Spine (G)Shabu Shabu en en japansk ret med flere forskellige elementer. Udstillingen på Svanekegaarden er dermed en slags kunstnerisk ”hotpot”, hvori der kan afprøves forskellige idéer og eksperimenter i skiftende konstellationer.
  • 08:0019.30Nyheder og Kommunalbestyrelsesmøde (G)
  • 08:20Stafetten - Sofie Edlev Nielsen (G)Sofie Edlev Nielsen er hjemvendt til Bornholm efter 14 år ovre. Hun arbejder som lærer på Østerlars Friskole. Sofie Edlev Nielsen har gjort sig mange tanker omkring, hvordan man kan skabe det gode liv.
  • 08:45Mellem os (G)I torsdagens udgave af Mellem os får vi besøg af Café MOMO, der er en ny café i Rønne. Caféen vil byde på sund "veganfriendly" mad og drikke. Derudover kom Bornholms Teaters nye scenemester, Michael Brøndum, i studiet sammen med teaterchef Jens Svane Boutrup.
  • 09:20360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 09:40E65 Bornholm (G)I denne udgave af E65 besøger vi den gamle tyskerbunker ved Dueodde. Og så tager vi et kig på en gravhøj mellem Nexø og Svaneke.
  • 10:3019.30Nyheder og Kommunalbestyrelsesmøde (G)
  • 10:50Stafetten - Sofie Edlev Nielsen (G)Sofie Edlev Nielsen er hjemvendt til Bornholm efter 14 år ovre. Hun arbejder som lærer på Østerlars Friskole. Sofie Edlev Nielsen har gjort sig mange tanker omkring, hvordan man kan skabe det gode liv.
  • 11:20Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 11:25Mellem os (G)I torsdagens udgave af Mellem os får vi besøg af Café MOMO, der er en ny café i Rønne. Caféen vil byde på sund "veganfriendly" mad og drikke. Derudover kom Bornholms Teaters nye scenemester, Michael Brøndum, i studiet sammen med teaterchef Jens Svane Boutrup.
  • 12:00Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Dean Andersen, Hasse Falk Jakobsen og Peter Hauge Madsen diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
  • 12:40Månedens foredrag - Helge Dahl (G)Helge Dahl fortæller om de bornholmske skytteforeninger og deres lange liv.
  • 13:20Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
  • 13:59Vejret i aften
  • 14:00EKKO (G)Ornitologisk Forening har ture for alle, EKKO følger med på månedsturen til Christiansø, der blandt andet byder på rødtoppet fuglekonge. Vi finder også en trehornet skarnbasse, der ellers kun lever i Jylland og leder efter sjældne bornholmske bregner. EKKOs fugleskole fortsætter, og de bornholmske harer kæmper efter den uforudsigelige vinter.
  • 14:45360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 15:10Skjulte Fortællinger (G)Bornholm gemmer spændende historier over alt på øen. De er ikke altid lige lette at finde. I programmerne Skjulte Fortællinger følger vi med Christina Seehusen rundt på Bornholm og finder de steder på øen som de fleste kender men som de færreste kender historien bag. I første program starter vi i stenalderen og ser på hvordan de døde blev behandlet og begravet rundt omkring på Bornholm.
  • 15:40Skjulte Fortællinger (G)Bornholm gemmer spændende historier over alt på øen. De er ikke altid lige lette at finde. I programmerne Skjulte Fortællinger følger vi med Christina Seehusen rundt på Bornholm og finder de steder på øen som de fleste kender men som de færreste kender historien bag. I andet program tager vi blandt andet til Madsebakke og Madseløkke for at se på helleristninger.
  • 16:05Skjulte Fortællinger (G)Bornholm gemmer spændende historier over alt på øen. De er ikke altid lige lette at finde. I programmerne Skjulte Fortællinger følger vi med Christina Seehusen rundt på Bornholm og finder de steder på øen som de fleste kender men som de færreste kender historien bag. I tredje program handler det om fiskeri og hemmelige havne.
  • 16:30Skjulte Fortællinger (G)Bornholm gemmer spændende historier over alt på øen. De er ikke altid lige lette at finde. I programmerne Skjulte Fortællinger følger vi med Christina Seehusen rundt på Bornholm og finder de steder på øen som de fleste kender men som de færreste kender historien bag. I fjerde program besøger vi blandt andet Salomons Kapel og Østermarie Kirke. Det handler nemlig om hellige steder fra kristen tid.
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:05EKKO (G)Ornitologisk Forening har ture for alle, EKKO følger med på månedsturen til Christiansø, der blandt andet byder på rødtoppet fuglekonge. Vi finder også en trehornet skarnbasse, der ellers kun lever i Jylland og leder efter sjældne bornholmske bregner. EKKOs fugleskole fortsætter, og de bornholmske harer kæmper efter den uforudsigelige vinter.
  • 17:50Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Mellem os (G)I torsdagens udgave af Mellem os får vi besøg af Café MOMO, der er en ny café i Rønne. Caféen vil byde på sund "veganfriendly" mad og drikke. Derudover kom Bornholms Teaters nye scenemester, Michael Brøndum, i studiet sammen med teaterchef Jens Svane Boutrup.
  • 18:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Katrine Gisiger
  • 19:00Kolonihaven (7:25) (G)Nancy og Gert er trætte, og Gert har ondt i ryggen. Løsningen er at invitere familie og venner på et arbejdsbesøg. Og så får Nancy en idé: Man kunne lige bygge en vinkel på huset... og så er det, at Gert opdager en bule i bilen.
  • 19:15Kulturreportagen - Shabu Shabu_The Spine (G)Shabu Shabu en en japansk ret med flere forskellige elementer. Udstillingen på Svanekegaarden er dermed en slags kunstnerisk ”hotpot”, hvori der kan afprøves forskellige idéer og eksperimenter i skiftende konstellationer.
  • 19:20Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:39Vejret i morgen (G)
  • 19:40Maja Maja, en serbisk pige på seks år, bliver afleveret i børnehaven. Hun er lige kommet til Danmark med sine forældre, så alt er nyt. Ikke mindst sproget. Det giver udfordringer i samværet med de andre børn, og Maja ender ofte i situationer som bliver misforstået. Efter en lang og ensom dag, bliver hun hentet af sine forældre og lige som man skulle tro, at hendes dag er ved at være slut, skal den først lige til at begynde.
  • 20:00360 Eventuelt 360 Eventuelt har Paw Brylet, Jeanette Werner og Kim Bjelstrand i studiet.
  • 20:30Stafetten - Sofie Edlev Nielsen (G)Sofie Edlev Nielsen er hjemvendt til Bornholm efter 14 år ovre. Hun arbejder som lærer på Østerlars Friskole. Sofie Edlev Nielsen har gjort sig mange tanker omkring, hvordan man kan skabe det gode liv.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Ilse Jacobsen
  • 21:30Fangstgaranti: Pigerne mod drengene - StørFrank og Peter har fået en god idé. De vil udfordre to af landets dygtigste kvindelige fiskere, Laura og Maja. Scenen er sat en tidlig morgen ved en sø med stør. Nu handler det om at fange flest på en formiddag.
  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10360 Eventuelt (G)360 Eventuelt har Paw Brylet, Jeanette Werner og Kim Bjelstrand i studiet.
  • 22:40Stafetten - Sofie Edlev Nielsen (G)Sofie Edlev Nielsen er hjemvendt til Bornholm efter 14 år ovre. Hun arbejder som lærer på Østerlars Friskole. Sofie Edlev Nielsen har gjort sig mange tanker omkring, hvordan man kan skabe det gode liv.
  • 23:05Mester og mændene (G)
  • 23:35Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Ilse Jacobsen
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:10360 Eventuelt (G)360 Eventuelt har Paw Brylet, Jeanette Werner og Kim Bjelstrand i studiet.
  • 00:40Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Ilse Jacobsen
  • 01:05Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Dean Andersen, Hasse Falk Jakobsen og Peter Hauge Madsen diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
  • 01:45Nattv: OTM (G)Nat-tv besøger nogle af dem, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra OTM Avistryk.
  • 02:50Sprogblomster (G)TV 2/BornholBåde dame- og herre holdet ved hvad en ”flabbatass” er for en, men ved eleverne fra Kongeskærskolen det også? Damerne kan ”kåge”, men ved ikke rigtigt hvordan, til gengæld ved herrerne alt om at ”norta”. Se om det lykkedes Sussi Rømer Rasmussen at styrer løjerne i denne udgave af ”Sprogblomster”.
  • 03:25Mens du sover (8:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 03:55360 Eventuelt (G)360 Eventuelt har Paw Brylet, Jeanette Werner og Kim Bjelstrand i studiet.
  • 04:30Stafetten - Thomas Kaas Pedersen (G)Thomas Pedersen blev kendt på Bornholm hovedsageligt for sine fritgående grise. Efter landmanslivet sluttede brat arbejder han nu både i en børnehave og i sin kirke.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Ilse Jacobsen

Kransekageopskriften fra Mellem Os - Nytårsfesten

I aftenens særlige nytårsudgave af Mellem Os viser dessertkok Daniel Kruse fra Molen, hvordan man laver de lækre små traditionsrige kager. Læs opskriften her
Det er ikke særlig svært at lave kransekage. Daniel Kruse fra Molen viste, hvordan han gør det, i aftenens udgave af Mellem Os – Nytårsfesten. Det er vigtigt, at du går i gang med kransekagen lørdag, da marcipanbrødet skal stå på køl natten over.

Ingredienser til ti styk:

Marcipan brød:
400 gram marcipan
40 gram sukker
½ stang vanilje
15 gram æggehvide

Glasur:
30 gram æggehvide
Flormelis

Ingredienserne til marcipanbrød æltes sammen. Ifølge Daniel Kruse er det bedst at lave massen dagen før, så den hviler i et døgn:

- Hvis man lader massen hvile, så smelter sukkeret ud, og vaniljen udvikler lidt ekstra smag, og så har det også den fordel, at dejen ikke begynder at flække, når man bager den i ovnen, siger Daniel Kruse.

Dagen efter skal massen så rulles ud, før den bliver skåret ud i små stykker.

- Jeg kan godt lide at veje brødene til 40 gram, men det er en smagssag, siger Daniel Kruse.

Brødene formes som små brød, der er tykkest i bunden. Daniel Kruse laver dem først til en kugle og bruger derefter håndfladen til at forme brødrene, så toppen er tyndest. Brødene lægges på en plade.

Når man bruger en almindelig husholdningsovn, skal kransekagerne i ovnen på den midterste rist på 185 grader. Det er ret vigtigt, at det er en forvarmet ovn.

Brødene skal have ni minutter i ovnen. Hvis man vælger at lave stykkerne mindre, skal de have mindre tid i ovnen.

Mens stykkerne køler af, kan man lave glasuren. Hviden røres med flormelis til passende konsistens. Ifølge Daniel Kruse vil det sige, når glasuren ikke løber eller "knækker", når den hænger fra en ske. Glasuren bruges bedst fra en sprøjtepose.

- Før I sprøjter glasur på, er det vigtigt, at brødene er helt afkølet, og det tager cirka to timer i stuetemperatur. Hvis kransekagerne er for varme, begynder glasuren og falde af, siger dessertkokken.

Aktuelle programmer på Play