Næste udsendelse: 21:00 Sådanmark

TV i dag

 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno
 • 21:30Menneskebiblioteket - konvertit (G)Hvorfor vælger en dansk kvinde født og opvokset med demokrati og frihed at gå med tørklæde og konvertere til islam? Kom i dette afsnit tæt på en konvertit.
 • 21:58Fantastiske fællesskaber - Trup Ting Tang (G)
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Kulturreportagen - ChipWrecked (G)Chiptune i Østerlars. Musik på gamle spillekonsoller som Gameboy, Atari og Commodore 64 samler tæt på 100 personer fra både Europa og USA. Kom tættere på den unikke musik.
 • 22:15Vinter i Sommerfugleparken (G)Der sker mange spændende ting i Bornholms Sommerfuglepark i løbet af vinteren. Og specielt op til sæsonen 2018, hvor Flemming Jensen åbnede dørene til sommerfugleparken for 20. år i træk.
 • 22:45Mellem os (G)Jensen Denmark har netop vundet DI Prisen 2018 for deres indsats med at skaffe praktikpladser. Hør mere om hvad det indebærer, når HR-ansvarlig Kathrine Nilsson og lærling Magnus Aae er gæster i studiet. Derudover får vi besøg af William Milsted, medejer af R60 i Nexø, der bruger mad til at fortælle historier.
 • 23:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno
 • 23:58Fantastiske fællesskaber - Trup Ting Tang (G)
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen - ChipWrecked (G)Chiptune i Østerlars. Musik på gamle spillekonsoller som Gameboy, Atari og Commodore 64 samler tæt på 100 personer fra både Europa og USA. Kom tættere på den unikke musik.
 • 00:15Vinter i Sommerfugleparken (G)Der sker mange spændende ting i Bornholms Sommerfuglepark i løbet af vinteren. Og specielt op til sæsonen 2018, hvor Flemming Jensen åbnede dørene til sommerfugleparken for 20. år i træk.
 • 00:45Mellem os (G)Jensen Denmark har netop vundet DI Prisen 2018 for deres indsats med at skaffe praktikpladser. Hør mere om hvad det indebærer, når HR-ansvarlig Kathrine Nilsson og lærling Magnus Aae er gæster i studiet. Derudover får vi besøg af William Milsted, medejer af R60 i Nexø, der bruger mad til at fortælle historier.
 • 01:10Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
 • 01:15Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno
 • 01:45Stafetten - Kim Poulsen (G)Kim Gyde Poulsen er intet mindre end en fuldt dedikeret bornholmsk rapper. Musik har altid fyldt meget med han tabte altså hjertet til rap-musik. Han arbejder blandt andet på sin anden CD og optræder ihærdigt live overalt på Bornholm om sommeren.
 • 02:15Månedens foredrag: Mordet i Vestermarie (G)Hver måned sender vi et spændende foredrag. “Mordet i Vestermarie” er det næste, og her gennemgår tidligere kriminalinspektør Niels Kjøller sagen, og kommer med sin udlægning om, hvad der virkelig skete.
 • 03:00Sprogblomster - det skønne danske sprog (G)Man kan sige det samme på mange forskellige måder her i Danmark. Kom med i krinkelkrogene i det danske sprog, når Jylland og øerne tørner sammen i en dyst, hvor det handler om at forvirre hinanden og hjælpe hinanden gennem junglen af lokale udtryk, slang og dialekt. De tre jyder rapper Jonny Hefty, foredragsholder Gitte Hornshøj og lærer Anette Karkov kæmper for hovedlandet. På ø-holdet samles det verbale skyts af musiker Jason Svendstorp , studerende Daniel Mieritz og Entertainer Bjarne Kure. Vært er Sussi Rømer Rasmussen.
 • 03:30I godt selskab: DGI huset (G)I denne første udsendelse i det nye program skal vi være i godt selskab med nogle af de ansatte i DGI huset i Vejle.
 • 04:00Mellem os (G)Jensen Denmark har netop vundet DI Prisen 2018 for deres indsats med at skaffe praktikpladser. Hør mere om hvad det indebærer, når HR-ansvarlig Kathrine Nilsson og lærling Magnus Aae er gæster i studiet. Derudover får vi besøg af William Milsted, medejer af R60 i Nexø, der bruger mad til at fortælle historier.
 • 04:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Odense, Lemvig, Aalborg, Bogense, Rold, Stevns og Dannevirke.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno

Ministerium giver millioner til Gourmet Bornholm

Foreningen Gourmet Bornholm - en del af regional madkultur har modtaget to millioner kroner fra uddannelses- og forskningsministeriet.
Foreningen Gourmet Bornholm - en del af regional madkultur vil gerne etablere et nationalt ressourcecenter for maddannelse og oplevelsesøkonomi.

Nu har foreningen modtaget to millioner kroner fra uddannelses- og forskningsministeriet til projektet "På vej mod et nationalt ressourcecenter for maddannelse & oplevelsesøkonomi", som skal afsøge mulighederne for etablering af et nationalt ressourcecenter.

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

"Blandt vores egne medlemmer kan vi se, at dem der har styr på hele deres værdikæde fra produkt, salg, oplevelse til storytelling også er dem, der kommer bedst ud over rampen. Vi ønsker naturligvis at højne kvaliteten og oplevelsen på Bornholm, men også at være inspirationskilde for hele Danmark. Deraf kommer idéen til et nationalt uddannelsescenter," lyder det fra Jens Borup, formand for Gourmet Bornholm – en del af regional madkultur.

Uddannelser og kurser
Det nationale ressourcecenter skal uddanne og inspirere fødevareproducenter og restauratører samt højne salg, service og oplevelsesdimensionerne hos den enkelte aktør.

Med bevillingen på de to millioner kroner vil foreningen afsøge mulighederne og interessen for at tiltrække aktører fra hele landet til Bornholm og samtidig udnytte den stærke fødevareposition Bornholm har.

"Ved at skabe fødevareuddannelser og kurser året rundt, kan vi styrke og videreudvikle øens stærke fødevarebrand, og samtidig tiltrække og fastholde flere fødevareiværksættere og etablerede producenter på Bornholm," lyder det i pressemeddelelsen.

Projektet ”På vej mod et nationalt ressourcecenter for maddannelse & oplevelsesøkonomi kører fra 2018-2022, og sker i samarbejde med partnerskabet Bornholms Regionskommune, Bornholms Landbrug og Gourmet Bornholm – en del af regional madkultur samt en række andre gode aktører. Midlerne kommer også på arbejde gennem Bornholms Vækstforum, hvor de skal bidrage til yderligere fødevare-initiativer, som understøtter ambitionen om et nationalt ressourcecenter.

Frem mod 2020 vil man i projektet afsøge mulighederne og interessen for et nationalt ressourcecenter. Hvis konklusionen af denne testperiode er positiv, vil man i partnerskabet arbejde videre med den konkrete etablering af et nationalt ressourcecenter for maddannelse og oplevelsesøkonomi.

Aktuelle programmer på Play