Næste udsendelse: 22:40 Helt i fisk - på torskejagt (G)

TV i dag

 • 22:16Youtuberen (G)18-arige Jasmin Lind fra Nyker bliver ofte genkendt på gaden. Hun har en Youtube-kanal med over 60.000 abonnenter, hvor hun uploader videoer, som bliver set af tusindvis af unge over hele landet. Få et indblik i, hvordan livet som youtuber er og kom med "bag om" optagelserne til "10.000 KALORIE CHALLANGE", hvor Jasmin sammen med sin kæreste Mika, der også er youtuber, skal spise 10.000 kalorier hver på under 24 timer, og det er ikke tilladt at kaste op.
 • 22:40Helt i fisk - på torskejagt (G)Helt i Fisk-holdet er taget ud for at prøve og fange de torsk, som trækker ind til kysten fra dybet omkring Bornholm, men de kommer først om aftenen. Indtil da træner drengene til sæson-finalen , hvor havørreden jagtes for sidste gang.
 • 23:10Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Anders Matthesen
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Youtuberen (G)18-arige Jasmin Lind fra Nyker bliver ofte genkendt på gaden. Hun har en Youtube-kanal med over 60.000 abonnenter, hvor hun uploader videoer, som bliver set af tusindvis af unge over hele landet. Få et indblik i, hvordan livet som youtuber er og kom med "bag om" optagelserne til "10.000 KALORIE CHALLANGE", hvor Jasmin sammen med sin kæreste Mika, der også er youtuber, skal spise 10.000 kalorier hver på under 24 timer, og det er ikke tilladt at kaste op.
 • 00:40Møde i Region Hovedstaden d. 20. november 1:2 (G)
 • 02:30Møde i Region Hovedstaden d. 20. november 1:2 (G)
 • 03:50Krimimesse 2015 - Anne-Marie Vedsø Olesen (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
 • 04:30Stafetten - Mikkel Bach-Jensen (G)Mikkel Bach-Jensen har boet på Bornholm i 12 år. Han er nu bornholmsk gift, har to børn og bor i Rønne. Han arbejder på Gaarden ved Melstedgård. Mikkel Bach-Jensen mistede tidligt sin Far på grund af sygdom, og det har præget hans forhold til nære relationer siden: De skal plejes.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Anders Matthesen

Ministerium giver millioner til Gourmet Bornholm

Foreningen Gourmet Bornholm - en del af regional madkultur har modtaget to millioner kroner fra uddannelses- og forskningsministeriet.
Foreningen Gourmet Bornholm - en del af regional madkultur vil gerne etablere et nationalt ressourcecenter for maddannelse og oplevelsesøkonomi.

Nu har foreningen modtaget to millioner kroner fra uddannelses- og forskningsministeriet til projektet "På vej mod et nationalt ressourcecenter for maddannelse & oplevelsesøkonomi", som skal afsøge mulighederne for etablering af et nationalt ressourcecenter.

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

"Blandt vores egne medlemmer kan vi se, at dem der har styr på hele deres værdikæde fra produkt, salg, oplevelse til storytelling også er dem, der kommer bedst ud over rampen. Vi ønsker naturligvis at højne kvaliteten og oplevelsen på Bornholm, men også at være inspirationskilde for hele Danmark. Deraf kommer idéen til et nationalt uddannelsescenter," lyder det fra Jens Borup, formand for Gourmet Bornholm – en del af regional madkultur.

Uddannelser og kurser
Det nationale ressourcecenter skal uddanne og inspirere fødevareproducenter og restauratører samt højne salg, service og oplevelsesdimensionerne hos den enkelte aktør.

Med bevillingen på de to millioner kroner vil foreningen afsøge mulighederne og interessen for at tiltrække aktører fra hele landet til Bornholm og samtidig udnytte den stærke fødevareposition Bornholm har.

"Ved at skabe fødevareuddannelser og kurser året rundt, kan vi styrke og videreudvikle øens stærke fødevarebrand, og samtidig tiltrække og fastholde flere fødevareiværksættere og etablerede producenter på Bornholm," lyder det i pressemeddelelsen.

Projektet ”På vej mod et nationalt ressourcecenter for maddannelse & oplevelsesøkonomi kører fra 2018-2022, og sker i samarbejde med partnerskabet Bornholms Regionskommune, Bornholms Landbrug og Gourmet Bornholm – en del af regional madkultur samt en række andre gode aktører. Midlerne kommer også på arbejde gennem Bornholms Vækstforum, hvor de skal bidrage til yderligere fødevare-initiativer, som understøtter ambitionen om et nationalt ressourcecenter.

Frem mod 2020 vil man i projektet afsøge mulighederne og interessen for et nationalt ressourcecenter. Hvis konklusionen af denne testperiode er positiv, vil man i partnerskabet arbejde videre med den konkrete etablering af et nationalt ressourcecenter for maddannelse og oplevelsesøkonomi.

Aktuelle programmer på Play