Næste udsendelse: 11:40 ÆGTE | ØFØDT

TV i dag

  • 11:15Mellem os - ugens udvalgte (G)
  • 11:40ÆGTE | ØFØDT
  • 12:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Rolf Hermansen
  • 12:25Kong Gulerod (G)Kong Gulerod handler denne gang om den spiselige del af haven. Hügelbedet er klar og skal plantes til med surbundsfrugtbuske og så skal vi videre med vores bålmads-tema. Denne gang tager vi til Hallegård hvor kokken Mathias Sejer Sørensen giver et bud på spændende bålmad. I drivhuset skal der plantes et ferskentræ, men inden det, giver Steffen Drejer fra Lilliendal Plantecenter gode råd om dyrkningen af sydfrugter i haven.
  • 13:10Lædersmeden (G)En af de yngste virksomheder på Bornholm, har mange år på bagen. Claus Broe begyndte at arbejde med læder for 45 år siden, og nu driver han Læderværkstedet i Pedersker.
  • 13:35Stafetten - Tina Engmann (G)Tine Engmann kom til øen i 1981. Hun kom som udlært smørrebrødsjomfru men kastede sig over en karriere som soldat på Bornholm. Derefter etablerede hun en succesfuld hudklinik i Rønne. Kalenderen er fyldt godt op med kunder men også med det hun kalder godbidder: Gode ting i livet som hun også skal nå.
  • 13:58Vejret i aften
  • 14:00Store Ørreddag - De bedste øjeblikke (G)
  • 14:3050 år med Bornholms Lydavis (G)I 50 år har Bornholms Lydavis leveret nyheder til øens blinde og svagtseende. I en kælder under en kommunal bygning i Rønne bliver lydavisen læst og lagt på cd hver eneste mandag. Og det er ægteparret Karen Inger og Ole Holm Jensen, der står for lydavisen, som bliver sendt ud til godt 30 abonnenter.
  • 14:55Bornholms Blå Baretter - Congo (G)Bornholms Blå Baretter Siden 1948 har FN udsendt fredsbevarende styrker til verdens brandpunkter. Mange bornholmere har taget del i operationer i Gaza, Congo og Cypern. I tre programmer fortæller seks bornholmske veteraner deres historie fra deres tid iført den blå baret.
  • 15:20Bornholms Blå Baretter (G)Bornholms Blå Baretter Siden 1948 har FN udsendt fredsbevarende styrker til verdens brandpunkter. Mange bornholmere har taget del i operationer i Gaza, Congo og Cypern. I tre programmer fortæller seks bornholmske veteraner deres historie fra deres tid iført den blå baret.
  • 15:45Kong Gulerod (G)Kong Gulerod handler denne gang om den spiselige del af haven. Hügelbedet er klar og skal plantes til med surbundsfrugtbuske og så skal vi videre med vores bålmads-tema. Denne gang tager vi til Hallegård hvor kokken Mathias Sejer Sørensen giver et bud på spændende bålmad. I drivhuset skal der plantes et ferskentræ, men inden det, giver Steffen Drejer fra Lilliendal Plantecenter gode råd om dyrkningen af sydfrugter i haven.
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:05Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
  • 17:50Næste uges tv (G)
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Mellem os - ugens udvalgte (G)
  • 18:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Rolf Hermansen
  • 19:00Mændenes Maddyst 3:9 (G)Der er nu ni ungkarle tilbage i kampen om at vinde Mændenes Maddyst. De bliver udfordret på præcision og koordination, når de skal lave rigtig mandemad. De skal stege den perfekte bøf.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:44Vejret i morgen (G)
  • 19:45Musikdysten Bornholms bedste - DNTMød duoen DNT - en af de fire finalister i foreningen Spillestedets talentkonkurrence. De fire finalister giver livekoncert på TV 2/Bornholm den 25. maj klokken 19.45. Vinderen af konkurrencen får en tur i studiet med den internationalt anerkendte producer James Thomas.
  • 19:50EKKO I en have i Aarsdale har den meget sjældne Svalehale valgt at lægge sine æg. Svalehalen har ellers været uddød på Bornholm i 40 år, og der har kun været ganske få observationer siden. Men nu er den her - igen.
  • 20:30Mellem osI mandagens udgave af Mellem Os handler det om to unge par, der har fulgt deres drømme. Miriam og Thomas Brandt Touray, der for nylig har åbnet Bolcheriet i Svaneke, er i studiet. Vi får også besøg af det nye forpagterpar på Langebjerg Pension. Clara og Jakob Beier Lund har taget springet fra en toværelses lejlighed i Nordvest, og nu har de altså 16 værelser på Langebjerg Pension. Hør mere om de to pars glæder og udfordringer.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Annemette Rosenborg Eriksen
  • 21:30Tilbage til rødderne David Trads tager os med tilbage til barndommens gade.
  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:14Vejret i morgen (G)
  • 22:15Musikdysten Bornholms bedste - DNT (G)Mød duoen DNT - en af de fire finalister i foreningen Spillestedets talentkonkurrence. De fire finalister giver livekoncert på TV 2/Bornholm den 25. maj klokken 19.45. Vinderen af konkurrencen får en tur i studiet med den internationalt anerkendte producer James Thomas.
  • 22:20EKKO (G)I en have i Aarsdale har den meget sjældne Svalehale valgt at lægge sine æg. Svalehalen har ellers været uddød på Bornholm i 40 år, og der har kun været ganske få observationer siden. Men nu er den her - igen.
  • 23:05Mellem os (G)I mandagens udgave af Mellem Os handler det om to unge par, der har fulgt deres drømme. Miriam og Thomas Brandt Touray, der for nylig har åbnet Bolcheriet i Svaneke, er i studiet. Vi får også besøg af det nye forpagterpar på Langebjerg Pension. Clara og Jakob Beier Lund har taget springet fra en toværelses lejlighed i Nordvest, og nu har de altså 16 værelser på Langebjerg Pension. Hør mere om de to pars glæder og udfordringer.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Annemette Rosenborg Eriksen
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15EKKO (G)I en have i Aarsdale har den meget sjældne Svalehale valgt at lægge sine æg. Svalehalen har ellers været uddød på Bornholm i 40 år, og der har kun været ganske få observationer siden. Men nu er den her - igen.
  • 01:00Mellem os (G)I mandagens udgave af Mellem Os handler det om to unge par, der har fulgt deres drømme. Miriam og Thomas Brandt Touray, der for nylig har åbnet Bolcheriet i Svaneke, er i studiet. Vi får også besøg af det nye forpagterpar på Langebjerg Pension. Clara og Jakob Beier Lund har taget springet fra en toværelses lejlighed i Nordvest, og nu har de altså 16 værelser på Langebjerg Pension. Hør mere om de to pars glæder og udfordringer.
  • 01:25Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Annemette Rosenborg Eriksen
  • 01:55Mens du sover (4:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 02:20Sprogblomster (G)Mimi Steenberg invitere indenfor til en kop kaffe, Bornholms ø-arkiv får også besøg, og de to hold kæmper med ord som Kjöbbes, Forfø og Ammelit. Det er tid til en frisk buket Sprogblomster.
  • 03:05Krimimessen: Vibeke Manniche & Lotte Dalgaard (G)Vibeke Manniche og Lotte Dalgaard har begge skrevet krimier med Bornholm som location. De er på scenen på Krimimessen 2016 med vært Brian Christensen fra TV2 Bornholm.
  • 03:25Nattv: Viborg Brandvæsen (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Viborg Brandvæsen.
  • 04:25Mellem os (G)I mandagens udgave af Mellem Os handler det om to unge par, der har fulgt deres drømme. Miriam og Thomas Brandt Touray, der for nylig har åbnet Bolcheriet i Svaneke, er i studiet. Vi får også besøg af det nye forpagterpar på Langebjerg Pension. Clara og Jakob Beier Lund har taget springet fra en toværelses lejlighed i Nordvest, og nu har de altså 16 værelser på Langebjerg Pension. Hør mere om de to pars glæder og udfordringer.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Annemette Rosenborg Eriksen

God mad skal sætte Danmark på verdenskortet

Gastronomiske succeser som Noma skal bruges til at løfte eksporten af danske fødevarer, mener minister.
Øget fokus på markedsføring af gastronomi i udlandet, et nyt stort event med fokus på dansk mad og mere uddannelse i madspild.

Det er et udpluk af de idéer, som regeringen bør tage med i en ny madsatsning, der i 2025 skal gøre Danmark til "et globalt centrum for gastronomi".

I hvert fald hvis det står til ekspertudvalget ved navn Team Gastro, som består af repræsentanter fra blandt andet Noma, Meyers Madhus og folk fra brancheorganisationer.

Mandag afleverede de, heriblandt den på Bornholm bosiddende kok Jesper Vollmer, en række anbefalinger til dansk gastronomi til erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

- Jeg synes, at det er nogle meget spændende anbefalinger, siger miljø- og fødevareministeren.

- Det handler i høj grad om at bruge gastronomi som et redskab for vækst, turisme og eksport.

Ifølge Dansk Industri blev der i 2016 eksporteret fødevarer for 108 milliarder kroner.

Og skal det tal blive endnu større, er det oplagt at styrke Danmarks brand på den gastronomiske scene.

- Vi har i den grad brug for hele tiden at løfte det her område, for konkurrencen er benhård i hele verden, siger Esben Lunde Larsen.

- Det er for eksempel sådan, at tyske turister er mere fokuserede på det svenske end det danske køkken, selv om vi synes, at vi gør det rigtig godt i Danmark.

Gastronomi-satsningen skal også bruges til at løfte bevidstheden om, hvad god gastronomi er inden for landets grænser.

Står det til ekspertudvalget, skal danskerne således forberede sig på, at undervisning i mad og madspild skal fylde mere på skoleskemaet.

- Vi skal snakke om, hvordan vi kan få hjemkundskab tilbage i de danske skoler, for det er jo blevet et lille fag, siger Dorthe Petersen, direktør for Meyers Madhus og medlem af ekspertteamet.

- Vi har brug for, at vi alle sammen tager ansvar omkring mad og landbruget.

Flere af Team Gastros i alt 27 forslag til indsatser bliver højst sandsynligt en del af en gastronomisk strategi, som regeringen planlægger at fremlægge senere på året.

- Det er min oplevelse, når jeg ser ned over anbefalingerne, at der er rigtigt meget af det her, der kan "copy-pastes" og sættes ind i et regeringsudspil, siger Esben Lunde Larsen.

Indtil videre ønsker Esben Lunde Larsen ikke at fortælle, hvor dyr den politiske satsning på dansk gastronomi bliver.

Aktuelle programmer på Play