Næste udsendelse: 20:40 Hammershus nye besøgscenter (G)

TV i dag

 • 19:55Kirke og meninger Debatprogram, hvor Preben Kristensen, Michael Kaarby og Palle Kure diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 20:40Hammershus nye besøgscenter (G)Det dyreste kulturbyggeri på Bornholm i årtier, placeret på et af Danmarks vanskeligste byggefelter ved Nordeuropas største borgruin.
 • 21:08Vejret i morgen (G)
 • 21:09SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Umahro Cadogan
 • 21:35Kokken og kogekonen (G)Kogekone Grethe Viborg og kok Mikkel Marschall laver hver deres version af den bornholmske ret stegt flæsk med stønn-kager og æblekompot.
 • 22:0519.30Nyheder (G)
 • 22:20Musikhjørnet (G) Copenhagen Drummers. Det er nu mere end 7 år siden Copenhagen Drummers vandt Talent 2010 på DR og for alvor blev sat på verdenskortet. Gennem de sidste 2 år har Copenhagen Drummers turneret Danmark tyndt med Elements Tour, som blev taget fremragende imod af både anmeldere og publikum.
 • 22:29Vejret i morgen (G)
 • 22:30Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Preben Kristensen, Michael Kaarby og Palle Kure diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 23:10Hammershus nye besøgscenter (G)Det dyreste kulturbyggeri på Bornholm i årtier, placeret på et af Danmarks vanskeligste byggefelter ved Nordeuropas største borgruin.
 • 23:40Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Umahro Cadogan
 • 00:0519.30Nyheder (G)
 • 00:20Musikhjørnet (G) Copenhagen Drummers. Det er nu mere end 7 år siden Copenhagen Drummers vandt Talent 2010 på DR og for alvor blev sat på verdenskortet. Gennem de sidste 2 år har Copenhagen Drummers turneret Danmark tyndt med Elements Tour, som blev taget fremragende imod af både anmeldere og publikum.
 • 00:30Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Preben Kristensen, Michael Kaarby og Palle Kure diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 01:10Hammershus nye besøgscenter (G)Det dyreste kulturbyggeri på Bornholm i årtier, placeret på et af Danmarks vanskeligste byggefelter ved Nordeuropas største borgruin.
 • 01:40Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Umahro Cadogan
 • 02:10Bogforum - Leif Davidsen
 • 02:30Månedens foredrag - Jørn Lund (G)Et liv i bornholmske idrætsforeninger. Idrætsforeninger på Bornholm. Ved Jørn Lund. Mange årige aktive idrætsmand Jørn Lund fortæller om Bornholms idrætsliv, som han har oplevet det og deltaget i det. Han har været formand for DGI-Bornholm og var den store initiativtager til Landsstævnet i Rønne i 2002.
 • 03:30Bornholmske smalfilm - Sildefiskeri i Østersøen (G)Jørgen Hammer er vært for en række udsendelser, hvor der vises gamle smalfilm optaget på Bornholm. I den denne udsendelse er det Jørn Pedersen fra Snogebæk, der fortæller om sildefiskeriet i Østersøen omkring Bornholm.
 • 04:00BogForum med Tine Enger (G)Søren Vesterby fra TV Syd interviewer forfatter Tine Enger. Tine Enger er kendt for at opsøge grænselande og tabuer og er aktuel med krimien ”Land under” der udspiller sig ved vadehavet.
 • 04:30Stafetten - Sidsel Jespersen (G)Sidsel Jespersen er flyttet tilbage til Bornholm med mand og to børn. Hun har taget en uddannelse ovre og har boet i Jylland og i udlandet. Hun bliver nu tredje generation i Jespersen-familien på Bornholms Valsemølle i Aakirkeby.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Umahro Cadogan

Gastroanbefalinger får varm modtagelse på Bornholm

En række nye ekspertanbefalinger skal hjælpe dansk gastronomi med at opnå sit fulde potentiale.
Bornholm er det gode eksempel, når det kommer til succesfuld branding af lokale fødevarer og gastronomi. Det mener indehaver af Huset Rå i Allinge, Jesper Vollmer.

Kokken har sammen med 18 andre profiler inden for den danske restaurations- og fødevarebranche udviklet en række konkrete råd og anbefalinger til, hvordan dansk gastronomi kan nå sit fulde potentiale.

- Bornholm er faktisk en inspiration til de anbefalinger, vi kommer med her. Vi skal lytte til dem, der kan noget ved musikken. Der er mange øjne på Bornholm, og det kan vi lige så godt udnytte, siger Jesper Vollmer.

Eksperterne fremlagde mandag anbefalingerne på et pressemøde på Christiansborg, hvor flere bornholmere var mødt op.

- Anbefalingerne falder super godt i hak med det, vi har gang i på Bornholm. Nu skal vi bare holde snuden i sporet og være med til at løfte overlæggeren, hvis vi på Bornholm vil blive ved med at være førende. Resten af landet vil også være med, siger bestyrelsesmedlem Mads Meisner fra Gourmet Bornholm.

Fødevareminister Esben Lunde Larsen vil bruge ekspertanbefalingerne til at lave en gastro 2025-plan.

- Det er spændende, hvordan regeringen vil eksekvere det, siger næstformand i Gourmet Bornholm, Maria Barslund.

Maria Barslund fik på pressemødet lejlighed til kort at tale med fødevareministeren om det nationale resursecenter, som Gourmet Bornholm i forvejen har fået bevilliget penge til. En af ekspertanbefalingerne handler nemlig om vidensdeling, og det håber Maria Barslund blandt andet kan ske fra Bornholm.

Også Bornholms Landbrug roser initiativet fra regeringen.

- Anbefalingerne falder fint i tråd med det, vi allerede gør på Bornholm, siger formand Lars-Ole Hjorth-Larsen fra Bornholms Landbrug.

Eksperterne peger blandt andet på, at Danmark skal satse endnu mere på produktion af kvalitetsvarer med stærke fortællinger frem for at konkurrere på lavprisprodukter.

Landbrugsformanden håber, at regeringens initiativ vil gøre det nemmere for små producenter at vækste. Han ser blandt andet potentiale i at styrke vidensdelingen.

Regeringens Gastro2025-udspil bliver fremlagt senere på året.

Aktuelle programmer på Play