Næste udsendelse:

TV i dag

  • 22:40Kommunalbestyrelsesmøde d.22.marts 1. del
  • 02:2022Nyheder (G)
  • 02:30Månedens foredrag - Maria Tuniszewska-Ringby (G)Maria Tuniszewska-Ringby fortæller om flugter over Østersøen under den Kolde Krig med Bornholm som pejlemærke.
  • 03:20I Østersøens dyb: Sose 1 (G)19 skibe strandede i bugten ved Sose i 1600-tallet. Mange hundrede ja måske over tusinde omkom i det der af historikere betegnes som et af danmarkshistoriens største skibsforlis. Over tre udsendelser forsøger I Østersøens Dyb at finde spor fra det gamle skibsforlis.
  • 04:00Flere sider af Birgithe Kosovic (G)Forfatter Birgithe Kosovic fortæller om sit portræt af Erik Scavenius "Den inderste fare".
  • 04:30Stafetten - Trine Køhlert (G)Trine Køhlert har i årevis været stærkt interesseret i teater. Hun har mand og fire børn. I de senere år har hun oparbejdet en virksomhed hjemme, hvor man blandt andet laver udsmykning til jul.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Bit Vejle

Kommunen brugte mere magt overfor ældre sidste år

Mængden af magtanvendelser på ældreområdet steg i 2017. Det er især fastholdelser i hygiejnesituationer, der trækker op.
Elleve gange bruge det kommunale plejepersonale magt overfor ældre med psykiske lidelser.

Det fremgår af den årlige orientering, som Socialudvalget modtager i morgen.

I 2016 var det kun fire tilfælde, mens det i 2015 var helt nede på to tilfælde. I 2014 var antallet af magtanvendelser dog højere; 15 gange anvendte de ansatte i ældreplejen magt dengang, fremgår det af redegørelsen.

Langt de fleste tilfælde af magtanvendelse er, at personalet har fastholdt en ældre borger i forbindelse med vask eller toiletbesøg -såkaldte hygiejnesituationer. Den efterfølgende vurdering er, at der var tale om ulovlig magtanvendelser, og i alle tilfælde har borgerne fået vejledning i, hvordan man kan klage, og lederen af plejehjemmene er blevet orienteret, så man kan undgå lignende hændelser senere, fremgår det af orienteringen.

Aktuelle programmer på Play