Næste udsendelse: 20:50 Sådanmark

TV i dag

 • 20:20Mellem osSkovrider Søren Friese har haft en stor rolle i arbejdet og planlægningen af det nye besøgscenter ved Hammershus, og han kommer i Mellem os for at fortælle om udfordringerne ved arbejdet. Vintertjenesten har haft en vigtig rolle på Bornholm i marts måned, og to af hovedpersonerne besøger Mellem os og fortæller om snearbejdet.
 • 20:50SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Ibi Makienok
 • 21:15Er Der Nogen?Reportage om spøgelsesjægere.
 • 22:1019.30Nyheder (G)
 • 22:24Vejret i morgen (G)
 • 22:25Musikhjørnet med Østkyst Hustlers (G)Vi skal tilbage til 1998 for at finde Østkyst Hustlers’ sidste studiealbum. Men de tre hiphop-pionerer Jazzy H, Bossy Bo og Nikolaj Peyk har ikke ligget stille siden. Tvært imod har de opbygget et solidt renommé som et af landets bedste live-acts. Med et groovy funkorkester i ryggen og et bagkatalog fyldt med massive hits, kan de sparke gang i en hvilken som helst scene fra de mindste til de allerstørste. I foråret 2018 kommer så Østkyst Hustlers’ længe ventede fjerde album. Ambitionerne er skyhøje, og endnu en gang kommer teksterne til at sætte nye standarder for, hvad det danske sprog kan bruges til. Når albummet rammer gaden, så skal der spilles masser af koncerter i hele landet. Og det glæder de tre raplegender sig sindssygt meget til.
 • 22:35Billeddetektiverne (G)I denne udgave af Billeddetektiverne er der igen stor fokus på portrætter fra Allinge og Tejn.
 • 23:05Spis din Ø 2:4 (G)Bornholm har de senere år set et opsving af lokale fødevareproducenter. I Spis din Ø besøger vi producenterne, fortæller deres historie og laver mad af deres råvarer. Mad man nemt kan lave derhjemme. Maden bliver tilberedt ude i den bornholmske natur, hvor vi får besøg af en gæst, der fortæller historier fra området.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Ibi Makienok
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Musikhjørnet med Østkyst Hustlers (G)Vi skal tilbage til 1998 for at finde Østkyst Hustlers’ sidste studiealbum. Men de tre hiphop-pionerer Jazzy H, Bossy Bo og Nikolaj Peyk har ikke ligget stille siden. Tvært imod har de opbygget et solidt renommé som et af landets bedste live-acts. Med et groovy funkorkester i ryggen og et bagkatalog fyldt med massive hits, kan de sparke gang i en hvilken som helst scene fra de mindste til de allerstørste. I foråret 2018 kommer så Østkyst Hustlers’ længe ventede fjerde album. Ambitionerne er skyhøje, og endnu en gang kommer teksterne til at sætte nye standarder for, hvad det danske sprog kan bruges til. Når albummet rammer gaden, så skal der spilles masser af koncerter i hele landet. Og det glæder de tre raplegender sig sindssygt meget til.
 • 00:25Billeddetektiverne (G)I denne udgave af Billeddetektiverne er der igen stor fokus på portrætter fra Allinge og Tejn.
 • 00:50Høring - Vi mangler boliger (G)Der kommer flere soldater til Bornholmm der bliver flyttet flere skattearbejdspladser til Bornholm, og flere flytter til end fra Bornholm. Men hvor skal alle de nye bornholmere bo? TV 2/Bornholm sætter fokus på boligsituationen på Bornholm lige nu og i de nærmeste år.
 • 02:05Bogforum - Kim Fogh
 • 02:30Månedens foredrag: Bornholmske stednavne (G)Finn Ole Nielsen fortæller om lokale stednavne.
 • 03:25I Østersøens dyb: Pottevraget (G)Pottevraget er endnu ét af de mange vrag, der er forlist i Hammervandet lige nord for Bornholm. Da dykkerne går ned og kigger på skaibet for første gang står det helt klart, at der er tale om et træskib af ældre dato.
 • 03:50Flere sider af Hella Joof (G)Skuespiller Hella Joof fortæller om sin livsfilosofiske voksenbog "Papmaché-reglen".
 • 04:30Stafetten - Per-Martin Boesen (G)Per-Martin Boesen er en ægte initiativtager. Han fortæller selv, at det er ide og opstartsfasen han holder aller mest af. Han arbejder med udlejning af biler på Bornholm, men har også del i et stort nyt vandprojekt i mellemøsten.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Ibi Makienok

Grønt lys til fem nye shelterpladser på Bornholm

Kystdirektoratet har netop givet dispensation fra strandbeskyttelseslinjen, så kommunen nu etablerer fem nye sheltere rundt om på Bornholm.
Bornholms Regionskommune har planer om at opsætte fem shelters, som skal ligge tæt ved kysten. De er et resultatet af kommunens friluftsstrategi, der har en målsætning om at stille flere primitive overnatningsmuligheder til rådighed.

Normalt er det ikke tilladt at bygge noget i de strandbeskyttede områder, men nu har Kystdirektoratet givet dispensation.

- Vi har nemlig særlig mulighed for at dispensere, når det er projekter, der understøtte friluftslivet, og det kan man jo bestemt sige, at disse sheltere gør. Jeg kan sagtens se for mig, at kano-eller kajakfolk kan få stor glæde af de nye overnatningsmuligheder, siger områdechef ved Kystdirektoratet Hans Erik Cutoi-Toft.

De nye shelterpladser vil blive registreret på kommunens hjemmeside og på Naturstyrelsens side "Ud i naturen" over primitive telt- og shelterpladser i Danmark.

Aktuelle programmer på Play