Næste udsendelse: 22:09 Vejret i morgen (G)

TV i dag

  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Perspektiv (G)De bornholmske forældre vender folkeskolen ryggen. Kaos og larm er dagens uorden i mange folkeskoleklasser - med mistrivsel og dårlig lærdom til følge. Men hvor er det gået galt - og hvad skal der til at gøre folkeskolen til de flestes førstevalg"
  • 22:45Mellem os (G)I mandagens udsendelse af Mellem os skal der snakkes om kaffe. Indehaverne af Sueños - Helle Munk Ravnborg og Jakob Kronik - fortæller om virksomheden, der nu har to år på bagen. Og så er et nyt iværksætterprogram kaldet 588 startet op, hvor Søren Jensen, der er projektleder, og iværksætter Alex Grut gør os klogere på projektet og dets ambitioner.
  • 23:15Mit Bornholm - Tommy Kaas (G)Tommy Kaas viser os sit yndlingssted på Bornholm.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno
  • 23:58Fantastiske fællesskaber - Trailbuilders Bornholm (G)
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Perspektiv (G)De bornholmske forældre vender folkeskolen ryggen. Kaos og larm er dagens uorden i mange folkeskoleklasser - med mistrivsel og dårlig lærdom til følge. Men hvor er det gået galt - og hvad skal der til at gøre folkeskolen til de flestes førstevalg"
  • 00:50Mellem os (G)I mandagens udsendelse af Mellem os skal der snakkes om kaffe. Indehaverne af Sueños - Helle Munk Ravnborg og Jakob Kronik - fortæller om virksomheden, der nu har to år på bagen. Og så er et nyt iværksætterprogram kaldet 588 startet op, hvor Søren Jensen, der er projektleder, og iværksætter Alex Grut gør os klogere på projektet og dets ambitioner.
  • 01:20Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno
  • 01:45Stafetten - Dorte Bugge (G)Dorte Bugge er tilflytter, biolog og hun har slået sig ned i Aakirkeby. Dorte dyrker naturen og ikke mindst en kæmpe have, hvor der eksperimenteres med frø og planter. Interessen dyres også med andre ligesindede på Bornholm og på nettet.
  • 02:10Månedens foredrag: Hammershus og Lilleborg (G)Hver måned sender vi et spændende foredrag. Denne gang med titlen " Hammershus og Lilleborg". Arkæolog Michael Thorsen, fra Bornholms Museum, beretter om udgravninger, fund og nyeste viden om de to borge.
  • 03:05Mens vi andre sover - Bageren (G)I denne serie følger vi dem der arbejder, mens vi andre ligger trygt under dynen og sover. I dette program er vi taget på arbejde med bagersvend Rasmus Madsen, der arbejder hos Konditorbageren i Rønne.
  • 03:20I godt selskab: Madsbyparken (G)I Fredericia ligger Madsbyparken. Det er en kæmpe legeplads, hvor man kan klatre, kravle, cykle, køre tog, se en masse dyr og klappe dem. Vi skal besøge legepladsen, dyrene og dem, der arbejder der.
  • 03:50Mellem os (G)I mandagens udsendelse af Mellem os skal der snakkes om kaffe. Indehaverne af Sueños - Helle Munk Ravnborg og Jakob Kronik - fortæller om virksomheden, der nu har to år på bagen. Og så er et nyt iværksætterprogram kaldet 588 startet op, hvor Søren Jensen, der er projektleder, og iværksætter Alex Grut gør os klogere på projektet og dets ambitioner.
  • 04:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno

Hjemmelavet mad giver beboere sulten tilbage

På Nørremøllecentret har hjemmelavet mad givet beboerne sulten igen. Siden plejecentrets nye køkkener blev åbnet, er beboerne begyndt at spise mere.
Duften af mad fylder køkkenet på plejecentret Nørremøllecentret. I køkkenet bliver der lavet mad fra bunden, og det kan mærkes på beboernes appetit:

- Vi kan klart mærke en udvikling. Beboerne spiser mere. Det er tydeligt at mærke på vores bestillinger. Vi skal bestille fulde kuverter, som man vil gøre til andre voksne mennesker. Vi havde forventet, at vi skulle bestille færre kuverter, men det skal vi ikke, siger Kim Jørgensen, der er kok på Nørremøllecentret.

I køkkenet, der blev indviet 1. januar, bliver der især lavet traditionelle danske retter, som beboerne kender godt i forvejen:

- Beboerne får hverdagskost, der så vidt muligt er lavet fra bunden. Det er mad, som de er vant til at få, som eksempelvis gule ærter. Nogle af retterne er ikke så populære alle steder længere, men her vil beboerne gerne have det, fortæller Kim Jørgensen.

Beboerne på Nørremøllecentret kan også selv komme med forslag til retter, fortæller kokken:

- Vi lytter til, hvilke retter beboerne gerne vil have, men vi er også velkommen til selv at byde ind med forslag, siger Kim Jørgensen.

Aktuelle programmer på Play