Næste udsendelse: 17:35 Humor Akademiet - Smilets diplomati (G)

TV i dag

  • 17:05Mellem os (G)Der er hunde på programmet, når Kato og Aqua med ejere skal vise, hvordan man bliver en prisvindende hund. Michael S. Thorsen skal også i studiet og fortælle om nye fund ved Vasagård, der er med til at ændre forståelse af Vasagård.
  • 17:35Humor Akademiet - Smilets diplomati (G)På Folkemødet 2018 havde TV2 Regionerne en scene foran Grønbech Hotel i Allinge, hvor alle gæsterne skulle forholde sig til den danske humor. Ambassadørerne fra Frankrig, Francois Zimeray, og fra USA, Carla Sands, får en snak om humor i vores tre lande.
  • 17:55Fantastiske fællesskaber - Bornholms Frivillige Samaritter (G)
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Anna Bogdanova
  • 18:35Sprogblomster (G)Joakim Tranberg har atter fået bornholmsk muld under fødderne, når han går i studiet som ny vært på TV 2/Bornholms sprogquiz. Blandt quizdeltagerne er der såvel nye som gamle ansigter, men som altid er det det bornholmske sprog, der er omdrejningspunktet.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:40Kulturreportagen - Bjarke Mogensen I denne udgave af Kulturreportagen har vi fulgt den verdenskendte accordionist Bjarke Mogensen tilbage til sin fødeø Bornholm, hvor han spiller til Bornholms Musikfestival.
  • 19:47Fantastiske fællesskaber - Bornholms Landboungdom (G)
  • 19:49Vejret i morgen (G)
  • 19:50Helt ude i skoven I de bornholmske skove har der siden 2009 kørt et projekt mellem Bornholms Regionskommune og Naturstyrelsen på Bornholm. Skovhjælperprojektet skal være med til at oprette arbejdspladser til udviklingshæmmede borgere på Bornholm, og udvikle deres faglige og sociale kompetencer.
  • 20:20Mellem osSteen Jespersen er ny direktør hos Svaneke Bryghus, og han kommer og fortæller om starten hos bryggeriet bag Svanekeøl. En af Danmarks førende mandlige sexologer - Jakob Olrik - gæster også studiet, da han er aktuel med to foredrag på Bornholm.
  • 20:50KulturkalenderenVi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 20:55Fantastiske fællesskaber - Bornholms Landboungdom (G)
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Anna Bogdanova
  • 21:30Menneskebiblioteket - autist (G)Det kan både være ensomt og slidsomt at være anderledes, fortæller den 31 årige autist Adam Meile i denne episode af ”Menneskebiblioteket”.
  • 21:57Fantastiske fællesskaber - Bornholms Landboungdom (G)
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Kulturreportagen - Bjarke Mogensen (G)I denne udgave af Kulturreportagen har vi fulgt den verdenskendte accordionist Bjarke Mogensen tilbage til sin fødeø Bornholm, hvor han spiller til Bornholms Musikfestival.
  • 22:15Helt ude i skoven (G)I de bornholmske skove har der siden 2009 kørt et projekt mellem Bornholms Regionskommune og Naturstyrelsen på Bornholm. Skovhjælperprojektet skal være med til at oprette arbejdspladser til udviklingshæmmede borgere på Bornholm, og udvikle deres faglige og sociale kompetencer.
  • 22:45Mellem os (G)Steen Jespersen er ny direktør hos Svaneke Bryghus, og han kommer og fortæller om starten hos bryggeriet bag Svanekeøl. En af Danmarks førende mandlige sexologer - Jakob Olrik - gæster også studiet, da han er aktuel med to foredrag på Bornholm.
  • 23:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Anna Bogdanova
  • 23:58Fantastiske fællesskaber - Bornholms Landboungdom (G)
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Møde i Region Hovedstaden d. 21. august 1. del (G)
  • 02:00Møde i Region Hovedstaden d. 21. august 2. del (G)
  • 02:15Møde i Region Hovedstaden d. 21. august 3. del (G)
  • 04:30Mellem os (G)Steen Jespersen er ny direktør hos Svaneke Bryghus, og han kommer og fortæller om starten hos bryggeriet bag Svanekeøl. En af Danmarks førende mandlige sexologer - Jakob Olrik - gæster også studiet, da han er aktuel med to foredrag på Bornholm.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Anna Bogdanova

Spis din Ø besøger Hulle Havn

Bliv klogere på Bornholm og få gode opskrifter til lækre fiskeretter, når Spis din Ø besøger Hulle Havn. Læs opskrifterne her.
I aftenens udsendelse gør Finn Ole Sonne Nielsen os klogere på området mellem Hulle Havn og Årsdale.

Her har Bornholmere i alle år sejlet ud for at få mad på bordet.
Havet omkring bornholm har nemlig altid været en vigtig kilde til mad.

Her har Bornholmere fanget alt fra sild til sæl igennem klippeøens tusindårige historie.

Kokken Sune Rasborg besøger fiskeren Bo i Hasle for at lære torskefilletering fra en mester, så han kan gøre det godt i køkkenet. Han skal nemlig trylle med torsk, når han laver Bornholmercheviche.

Opskrifterne:

Bornholmercheviche


Retten er bedst som forret.

Torskefilet
Råsaft af havtorn
Havtornflager
Salt
Karse

Torsken skæres i tynde skiver -det er vigtigt at det er ret tyndt, da det ellers tager for lang tid at marinere.
Skiverne anrettes på et fad eller individuelle tallerkener. Råsaften hældes over og det står og marinerer en halv times tid.
Havtornflager, karse og salt drysses over.

OBS. vær opmærksom på at fryse fisken et døgns tid i forvejen, da der ellers kan være risiko for anisarkislarver.

Sild med Hallegårdskinke


1 hel frisk sild
1 hel skive Hallegårdsskinke
Rugmel fra Bornholms valsemølle til panering
Evt en smule frisk mynte
Lidt smør til stegning

Salsa:
5-6 cherrytomater
1 fed fermenteret hvidløg
1 forårsløg
Lidt koriander -Hvis man har lyst
1 citron
2 spsk. rapsolie
Chili efter ønske -Pas på med at bruge Sørens mængder!
Salt og sukker

Rens/skyl tomat, kørvel og citron
Skær tomat og fermenteret hvidløg i små tern, hak løg og koriander.
Riv ca. 2 tsk. citronskal og pres citronen (gem en knivspids citronskal
til silden)
Rør tomat, og citronskal sammen med olivenolie, smag til
med citronsaft, salt og sukker
Fisken:
Rens og skyl silden godt. Skær hovedet fra og udben (OBS! silden skal
forblive hel)
Fyld silden med skinken og mynten hvis du har lyst til mynte
Vend silden i krydret rugmel og bind silden op med kødsnor.
Steg silden forsigtigt i smør på panden
Silden serveres lun med salsaen ved siden af. Serveres eventuelt med en humpel brød

Aktuelle programmer på Play