Næste udsendelse: 21:13 Vejret i morgen (G)

TV i dag

  • 20:45Mellem os
  • 21:13Vejret i morgen (G)
  • 21:15Det er vores sang (11:17)Thomas Buttenschøn og Ane Høgsberg rejser rundt i regionen for at finde inspiration til en ny sang om Syd- og Sønderjylland.
  • 21:25Historiens Vogtere med Jørgen Butzbach (G)Hvorfor det er så vigtigt at puste liv i fortidens støv ? Helene Høm har inviteret Jørgen S Butzbach, der værner om bornholms historie ind i Hans Rømers gamle pavillion i Almindingen.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 22:35Stafetten - Maria Haugaard Barslund (G)Maria Haugaard Barslund er født og opvokset i Rønne. Efter 16 år væk fra øen flyttede hun tilbage i 2014. Maria Haugaard Barslund driver sin egen kommunikationsvirksomhed og bor i Svaneke med sin mand og to børn.
  • 23:05Mellem os (G)
  • 23:35Det er vores sang (11:17) (G)Thomas Buttenschøn og Ane Høgsberg rejser rundt i regionen for at finde inspiration til en ny sang om Syd- og Sønderjylland.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 00:35Stafetten - Maria Haugaard Barslund (G)Maria Haugaard Barslund er født og opvokset i Rønne. Efter 16 år væk fra øen flyttede hun tilbage i 2014. Maria Haugaard Barslund driver sin egen kommunikationsvirksomhed og bor i Svaneke med sin mand og to børn.
  • 01:05Mellem os (G)
  • 01:30Månedens foredrag - Erasmus Montanus (G)
  • 02:30BogForum med Erik Trigger (G)Søren Vesterby fra TV Syd interviewer Erik Trigger. Erik Trigger er havnearbejder og digter fra Esbjerg. Digter med klar forbindelse til Halfdan Rasmussen-universet og en forkærlighed for havet og havets dyr.
  • 02:55Nationalpark Thy (39:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 03:25Vild Med Dyr (G)I Vild med Dyr er Anna Louise i Slangetemplet i Randers Regnskov. Her lever en lille fisk, der bruger en meget usædvanlig metode, når den skal have ram på sit bytte. Vi ser også på de bittesmå frøer og smukke sommerfugle.
  • 03:55Mens du sover (12:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 04:20Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Herning, Sorø, Esbjerg, Herlufholm, Bagenkop og Aars. .....
  • 04:45Mens vi andre sover - Bageren (G)I denne serie følger vi dem der arbejder, mens vi andre ligger trygt under dynen og sover. I dette program er vi taget på arbejde med bagersvend Rasmus Madsen, der arbejder hos Konditorbageren i Rønne.
  • 05:05Stafetten - Hanne Lyngby Nielsen (G)Hanne Lyngby Nielsen er flyttet tilbage til Bornholm efter år i Jylland. Hun opdagede for år tilbage, at hun har clairvoyante evner. Noget hun ikke havde forestillet sig, da hun har en naturvidenskablig baggrund.

Spis din Ø besøger Hulle Havn

Bliv klogere på Bornholm og få gode opskrifter til lækre fiskeretter, når Spis din Ø besøger Hulle Havn. Læs opskrifterne her.
I aftenens udsendelse gør Finn Ole Sonne Nielsen os klogere på området mellem Hulle Havn og Årsdale.

Her har Bornholmere i alle år sejlet ud for at få mad på bordet.
Havet omkring bornholm har nemlig altid været en vigtig kilde til mad.

Her har Bornholmere fanget alt fra sild til sæl igennem klippeøens tusindårige historie.

Kokken Sune Rasborg besøger fiskeren Bo i Hasle for at lære torskefilletering fra en mester, så han kan gøre det godt i køkkenet. Han skal nemlig trylle med torsk, når han laver Bornholmercheviche.

Opskrifterne:

Bornholmercheviche


Retten er bedst som forret.

Torskefilet
Råsaft af havtorn
Havtornflager
Salt
Karse

Torsken skæres i tynde skiver -det er vigtigt at det er ret tyndt, da det ellers tager for lang tid at marinere.
Skiverne anrettes på et fad eller individuelle tallerkener. Råsaften hældes over og det står og marinerer en halv times tid.
Havtornflager, karse og salt drysses over.

OBS. vær opmærksom på at fryse fisken et døgns tid i forvejen, da der ellers kan være risiko for anisarkislarver.

Sild med Hallegårdskinke


1 hel frisk sild
1 hel skive Hallegårdsskinke
Rugmel fra Bornholms valsemølle til panering
Evt en smule frisk mynte
Lidt smør til stegning

Salsa:
5-6 cherrytomater
1 fed fermenteret hvidløg
1 forårsløg
Lidt koriander -Hvis man har lyst
1 citron
2 spsk. rapsolie
Chili efter ønske -Pas på med at bruge Sørens mængder!
Salt og sukker

Rens/skyl tomat, kørvel og citron
Skær tomat og fermenteret hvidløg i små tern, hak løg og koriander.
Riv ca. 2 tsk. citronskal og pres citronen (gem en knivspids citronskal
til silden)
Rør tomat, og citronskal sammen med olivenolie, smag til
med citronsaft, salt og sukker
Fisken:
Rens og skyl silden godt. Skær hovedet fra og udben (OBS! silden skal
forblive hel)
Fyld silden med skinken og mynten hvis du har lyst til mynte
Vend silden i krydret rugmel og bind silden op med kødsnor.
Steg silden forsigtigt i smør på panden
Silden serveres lun med salsaen ved siden af. Serveres eventuelt med en humpel brød

Aktuelle programmer på Play