Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:25Jagten på det bedste (G)Peter Falkenberg har altid været glad for naturen og hans store passion er lystfiskeri. Men uanset om Peter fisker, surfer, går på jagt eller skyder med bue og pil, så går han meget op i sit grej og han vil kun have det bedste. Det han ikke kan købe eller ikke synes er godt nok, det opfinder han selv - eller modificerer - på sit værksted. I tidens løber er det blevet til mange forbedringer og opfindelser. Og de er så gode, at han kan leve af dem. Og Peter Falkenberg har kunder over hele verden.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)Mellem Os i Sommerlandet ser torsdag nærmere på det blomstrende iværksætteri på øen. Vi besøger nogle af dem, der har valgt at tage springet og starte noget nyt op med egen idé og hører dem om, hvilke udfordringer de har mødt på vejen.
 • 00:55Bornholm knokler - Zurface 1:2 (G)Vi er på besøg i Klippeløkken, der er et granitbrud i udkanten af Rønne. Her tager vi på arbejde med borebissen Jackie og kantstenshuggeren Knud Erik, som knokler med granitten i den bornholmske undergrund. Vi er på arbejde hos Zurface for her knokler man.
 • 01:25Jagten på det bedste (G)Peter Falkenberg har altid været glad for naturen og hans store passion er lystfiskeri. Men uanset om Peter fisker, surfer, går på jagt eller skyder med bue og pil, så går han meget op i sit grej og han vil kun have det bedste. Det han ikke kan købe eller ikke synes er godt nok, det opfinder han selv - eller modificerer - på sit værksted. I tidens løber er det blevet til mange forbedringer og opfindelser. Og de er så gode, at han kan leve af dem. Og Peter Falkenberg har kunder over hele verden.
 • 01:55Vasagaard - stenalderens store mysterium 2:3 (G)Ved Vasagård på Sydbornholm arbejder arkæologer med at udgrave en kæmpestor stenalderplads. Vi har fulgt dem gennem sæsonen 2017. På begge sider af Læsåen har der i landskabet ved Vasagård været mystiske runde bygninger, lange rækker af palisader og dybe grave, fyldt med knogler. Men hvad har det været brugt til? Se med, når vi prøver at finde nogle svar i 2. afsnit af Vasagård - stenalderens store mysterium.
 • 02:25EKKO - Bioblitz (G)Hvor mange dyr, planter, fugle og svampe kan 15 eksperter finde i Svartingedal i løbet af et døgn? Det spørgsmål svarer Fugleværnsfonden på under deres første Bioblitz på Bornholm. Naturprogrammet Ekko følger med.
 • 03:10Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
 • 03:45Mens vi andre sover - Bageren (G)I denne serie følger vi dem der arbejder, mens vi andre ligger trygt under dynen og sover. I dette program er vi taget på arbejde med bagersvend Rasmus Madsen, der arbejder hos Konditorbageren i Rønne.
 • 04:00Store Ørreddag - De bedste øjeblikke (G)
 • 04:30Kryb og kravl: De første og de sidste (G)Morten Top går på jagt efter årets sidste insekter, som vi ser i november – men også de første, der dukker op i februar. Se de vingeløse hunner i Sønderjylland og på Bornholm og fjerdrageren fra Sydsjælland.

De værnepligtige har for mange kilo på sidebenene

Godt 25 procent af de værnepligtige vejer for meget, derfor skal 68 kantiner tilbyde mere sundt. Men på Almegårds Kaserne vil forandring være minimal, lyder det.
Laks, salater, kylling og blomkål. Kantinen på Almegårds Kaserne har stor fokus på en sund og varierende mad og har fulgt Nøglehullet-ordningens anbefalinger med fokus på mindre fedt, salt, sukker og flere fuldkorn.

Men nu skal Nøglehuls-mærket erstattes af en ny måltidsordning med endnu mere sund mad, fordi en fjerdedel af de værnepligtige vejer for meget, når de begynder deres værnepligt.

- Der er mange overvægtige og i dårlig form, når de kommer til kasernen, siger kaptajn Torben Rønne, som er øverst ansvarlig for de værnepligtige.

Men hvorvidt der kommer til at være nogen reel forskel med den nye ordning, tvivler kaptajnen på, da kantinen allerede har stor fokus på sundhed.

- Jeg synes ikke, at der er en væsentlig forandring (efter at kantinen nu følger måltidsmærkeordningen, red.), siger Torben Rønne.

Det bakkes op af køkkenchefen Henrik Lind, som kun kan se én forskel ved den nye ordning - og den har intet med maden at gøre.

- Vi slipper for kontorarbejde, da vi ikke længere skal lave beregninger, som var tilfældet med Nøglehullet, siger Henrik Lind.

Almegårds Kaserne har 104 værnepligtige.

Aktuelle programmer på Play