Næste udsendelse: 00:00 22Nyheder (G)

TV i dag

 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Bornholms Blå Baretter (G)Bornholms Blå Baretter Siden 1948 har FN udsendt fredsbevarende styrker til verdens brandpunkter. Mange bornholmere har taget del i operationer i Gaza, Congo og Cypern. I tre programmer fortæller seks bornholmske veteraner deres historie fra deres tid iført den blå baret.
 • 22:40Mellem os (G)I onsdagens udgave af Mellem Os kan du møde Mathilde Renberg. Hun er for nyligt flyttet til øen for at varetage sit nye job som museumsinspektør på Bornholms Kunstmuseum. Derudover skal det handle om Volkswagen. Rikke Sommer og Mikael Hammer er i studiet for at fortælle om deres store interesse.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Michael Thagaard
 • 00:40Mellem os (G)I onsdagens udgave af Mellem Os kan du møde Mathilde Renberg. Hun er for nyligt flyttet til øen for at varetage sit nye job som museumsinspektør på Bornholms Kunstmuseum. Derudover skal det handle om Volkswagen. Rikke Sommer og Mikael Hammer er i studiet for at fortælle om deres store interesse.
 • 01:05Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Michael Thagaard
 • 01:35Mens du sover (5:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 02:00Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold, dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
 • 02:45Krimimessen: Ken B. Rasmussen (G)Ken B. Rasmussen har genoplivet knaldromanen - 150 sider hårdkogt spænding uden handlingsforstyrrende navlepilleri. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 hos vært Søren Vesterby fra TV SYD.
 • 03:05Nattv: Tinghallen (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat følger vi oprydningen efter en fest i Tinghallen i Viborg.
 • 04:05Mellem os (G)I onsdagens udgave af Mellem Os kan du møde Mathilde Renberg. Hun er for nyligt flyttet til øen for at varetage sit nye job som museumsinspektør på Bornholms Kunstmuseum. Derudover skal det handle om Volkswagen. Rikke Sommer og Mikael Hammer er i studiet for at fortælle om deres store interesse.
 • 04:35Stafetten - Karen-Margrethe Hansen Bager (G)Karen-Margrethe Hansen Bager er nok mest kendt på Bornholm som direktør for DGI. Det er ikke et tilfælde. Hun har blandt andet det meste af livet været aktiv som gymnastikinstruktør på Bornholm, hvor hun også er født. Det store mål er at få flere og flere til at dyrke motion.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Michael Thagaard

Boliger skal beboes

Regionskommunen går mere aktivt til værk for at komme problematikken om tomme boliger med bopælspligt til livs.
Det skal være slut med tomme boliger i de otte byer på Bornholm, hvor der er bopælspligt.

Derfor har Bornholms Regionskommune ændret strategi overfor de boligejere, der enten bruger deres huse som feriebolig eller til udlejning til turister:

- Vi er nu aktivt opsøgende på at finde ud af, hvor der står tomme boliger, der burde være beboet, siger Steen Birkedal, centerchef, Erhverv, byg og sekretariat, Bornholms Regionskommune.

Det betyder at 150 boligejere har fået en henvendelse fra regionskommunen.

Cirka halvdelen har kunnet forklare den manglende beboelse med renovering af huset eller hul i mellem to helårsudlejninger.

Men de resterende kan i sidste ende se frem til en sanktion, bøder og politianmeldelse:

- Vi skal stå på et ret sikkert juridisk grundlag, hvis vi går ind, og tvinger nogen til at leje deres bolig ud, og skrider til politianmeldelse. Men det er den linje vi har politisk opbakning til, det er den linje vi har valgt, og det kommer vi også til at gøre, siger Steen Birkedal.

Problemet med de tomme boliger i byer med bopælspligt er størst i Allinge, Gudhjem og Svaneke.

Aktuelle programmer på Play