Næste udsendelse: 18:50 Stoltzes Naturperler - Hestehaven (G)

TV i dag

 • 18:05EKKO (G)EKKO følger arbejdet med idéerne til genopretning af Ekkodalens moser og studerer den sky men nysgerrige sandspringer og de farvestrålende ildtæger. Vi søger også en status på havørrederne, der ligenu står i kø nedenfor øens lidt for tørre vandløb, hvor de skal op for at gyde.
 • 18:50Stoltzes Naturperler - Hestehaven (G)Hestehaven på Nordbornholm er en skøn og godt skjult perle med hængesæk, urørt skov og mose. Følg med, når Michael Stoltze øser ud af barndommens oplevelser.
 • 19:00Kryb og kravl: Sammen er vi stærke (G)Der kan være mange fordele ved at holde sig tæt sammen. Morten og Tonny finder pile-bladlus, båndfluelarver, månepletlarver, spindemøl og bøge-uldlus, der alle sidder skulder ved skulder.
 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:39Vejret i morgen (G)
 • 19:40Mellem os i SommerlandetI Mellem Os i Sommerlandet skal det handle om mad og maskiner. Vi laver laks over bål hos Svanereden i Svaneke, og så kan du komme med, når Aakirkeby Cross Klub afholder crosslejr.
 • 20:25Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
 • 20:54Vejret i morgen (G)
 • 20:55Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
 • 21:25Bornholms historie: I medgang og modgang - Velfærdsstaten (G)Vesteuropa oplever i 1960’erne et økonomisk boom, verden ikke har set mage til. Den brede befolkning får materiel velstand som køleskabe, huse og biler. De glade 60’ere, krise70’erne og fattig80’erne er på vej. Oplev et Bornholm i medgang og modgang.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)I Mellem Os i Sommerlandet skal det handle om mad og maskiner. Vi laver laks over bål hos Svanereden i Svaneke, og så kan du komme med, når Aakirkeby Cross Klub afholder crosslejr.
 • 22:55Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
 • 23:25Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)I Mellem Os i Sommerlandet skal det handle om mad og maskiner. Vi laver laks over bål hos Svanereden i Svaneke, og så kan du komme med, når Aakirkeby Cross Klub afholder crosslejr.
 • 00:55Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
 • 01:25Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
 • 02:00Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag - Anders Pihl (G)Hvad er det? Hvor gammelt er det? Hvor ved du det fra? Anders Pihl, arkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om dateringsmetoder i arkæologien
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Assens, Herning, Dybbøl, Rønne og Aalborg.
 • 04:00Flere sider af Svend Brinkmann (G)Psykologiprofessor Svend Brinkmann fortæller om sin bog "Ståsteder".
 • 04:30Vild Med Dyr (G)En af naturens allerskarpeste rovdyr er den smukke og bom stærke leopard. Der er kun få i fangeskab og derfor var der også stor glæde da Ree Park fik en lille velskabt unge. Vild med dyr fik lov at komme med da den lille skulle tilses for allerførste gang.
 • 05:00Stafetten - Mette Absalon (G)Mette Kofod Absalon er født og opvokset på Bornholm. Hun er kreativ indenfor grafik, keramik og musik og glad for økologi og selvforsyning. Mette Kofod Absalon har i 2017 startet eget grafisk bureau på Bornholm.

Læger vil ikke tvinges til Bornholm

Onsdag foreslog formanden for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, at læger i regionen skal tage vagter på øen. Men det forslag siger Yngre Læger nej til.
I næste års budget skal Bornholms Hospital finde besparelser på 12 millioner kroner for at få budgettet til at gå op. De 8 millioner kroner skyldes, at der mangler læger på Bornholm, og at man derfor må hente lægevikarer udenfor øen til hospitalet.

Onsdag sagde formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, Christoffer Buster Reinhardt, til TV 2/Bornholm:

- Jeg synes sådan set, at det er meget mere relevant, at vi går ind og lægger et politisk pres - og det er også et pres på fagforeningerne om, at når man er ansat i Region Hovedstaden, så synes jeg også, at man skal tage en håndfuld vagter om måneden på Bornholm. Det må være ret og rimeligt, at vi også kræver det af vores medarbejdere.

Han tror ikke på, at den eneste løsning er, at give flere penge til Bornholms Hospital for at få budgettet til at gå op. I stedet synes han, at man skal finde en løsning på lægemanglen på Bornholm.

Men hans forslag om at kræve, at læger fra resten af regionen skal have et antal vagter på Bornholm i løbet af en måned, bliver ikke mødt positivt af organisationen Yngre Læger, der blandt andet arbejder på at forbedre lægernes arbejdsmiljø.

- Jeg synes, at det er et dårligt forslag, og at det er en kortsigtet løsning. Bornholms patienter skal selvfølgelig passes af læger, men det skal være læger, der er rekrutteret til at arbejde på Bornholm. Læger der arbejder på Sjælland har ikke lyst til at komme til Bornholm, medmindre det er på frivillig basis, siger Camilla Rathcke, der er formand for Yngre Læger.

Hun mener ikke, at det vil gavne hverken patienter eller læger, hvis man tvinger lægerne til at tage vagter på Bornholm.

- Hvis man skal løfte kvaliteten, skal man have læger på sigt, og det gør man ikke med løsrevne vikarer, som ind imellem tvinges til Bornholm, og som ikke kender forholdene, sygeplejerskerne og det team, som de skal arbejde i, siger Camilla Rathcke.

Aktuelle programmer på Play