Næste udsendelse: 23:00 Slottet - en ny begyndelse (G)

TV i dag

 • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)I dag tager Mellem os i Sommerlandet til Bornholms Middelaldercenter, hvor der i denne uge er stort middelaldertræf. Håndværkere, gøglere og riddere fra nær og fjern kommer til øen for at tage os med ind i historien. Og ind i historien skal vi, når vores værter trækker i forhistorisk tøj og ser på gammelt håndværk og bueskydning.
 • 23:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 23:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)I dag tager Mellem os i Sommerlandet til Bornholms Middelaldercenter, hvor der i denne uge er stort middelaldertræf. Håndværkere, gøglere og riddere fra nær og fjern kommer til øen for at tage os med ind i historien. Og ind i historien skal vi, når vores værter trækker i forhistorisk tøj og ser på gammelt håndværk og bueskydning.
 • 01:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 01:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 02:00Nationalpark Thy (42:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag: Karen Prætorius, Mad gennem 100 år på Bornholm (G)Mad gennem 100 år på Bornholm.
 • 03:15Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Stege, Viborg, Aakirkeby, Aalborg, Kolding og Næstved.
 • 03:40Flere sider af Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard (G)TV-vært Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard fortæller om den selvbiografiske bog "Støj og fortielser".
 • 04:10Kulturreportagen - Logbog fra Norresân (G)Logbog fra Norresân er en lyrisk fortælling, der følger årets gang i ord og billeder. Jo Dam Kærgaard har skabt værkerne ud fra et planteforlæg fra Norresâns magiske klippehave, og Steffen Brandt har i hvert af årets måneder skrevet en tekst.
 • 04:20Mit Bornholm - Jesper Paulsen (G)
 • 04:30Vild Med Dyr (G)I dag skal vi se hvordan det går den næsten voksne odderhun Olivia efter at den er blevet sat sammen med hannen Hubert. Vi skal fodre dyr der bor i Aqua og dyr der kommer på besøg fra skoven, og så kommer der en sending nye fugle til engsøen.
 • 05:00Stafetten - Tina Engmann (G)Tine Engmann kom til øen i 1981. Hun kom som udlært smørrebrødsjomfru men kastede sig over en karriere som soldat på Bornholm. Derefter etablerede hun en succesfuld hudklinik i Rønne. Kalenderen er fyldt godt op med kunder men også med det hun kalder godbidder: Gode ting i livet som hun også skal nå.

Skoleelever udfordrer sig selv i naturen

180 bornholmske skoleelever er torsdag og fredag på hyttetur i den bornholmske natur. Her skal de opleve naturen, samarbejde med hinanden og udfordre sig selv.
Nordskoven var torsdag eftermiddag fyldt med bornholmske 5. klasseelever. De skal nemlig på hyttetur til i morgen.

- Jeg glæder mig til natteløb, for så er der helt mørkt, og vi skal bruge lommelygter, siger Laura Johanne Grænge.

- Jeg glæder mig til at lave shelters, siger Alaja Stamer.

Begge piger går i 5.C på Åvangsskolen i Rønne. Ialt deltager 180 5. klasseelever fra Åvangsskolen, Søndermarkskolen, Bornholms Frie Idrætsskole og Rønne Privatskole.

Hytteturen er et samarbejde mellem DGI Bornholm, Dansk Skoleidræt og Preben Kruse Rasmussen fra Almegårds Kaserne.

- Det er en reminiscens af noget, DGI lavede for rigtig mange år siden for 5. klasserne, som skolerne synes kunne være en rigtig sjov idé at samarbejde omkring, siger idrætskonsulent i DGI Bornholm, Flemming T. Sørensen.

I løbet af torsdag og fredag skal eleverne prøve kræfter med forskellige aktiviteter, bygge deres eget sted at sove og lave bål.

- Man er lidt spændt, når man ikke skal sove i sin egen seng, men i en sovepose. Der er jeg lidt spændt på, om der lige dukker en edderkop eller et eller andet op. Det er jeg en lille smule bange for, at der gør, siger Laura Johanne Grænge.

Men selvom der er risiko for en edderkop i soveposen, så er det bedre end at sidde i klasseværelset.

- Det er hyggeligere at være her end at sidde i en skole, for alle bliver meget trætte. Her, der er alle bare på og i godt humør, siger Alaja Stamer.

Aktuelle programmer på Play