Næste udsendelse: 23:30 Bornholm knokler - Smed (G)

TV i dag

 • 23:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 23:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)I dag tager Mellem os i Sommerlandet til Bornholms Middelaldercenter, hvor der i denne uge er stort middelaldertræf. Håndværkere, gøglere og riddere fra nær og fjern kommer til øen for at tage os med ind i historien. Og ind i historien skal vi, når vores værter trækker i forhistorisk tøj og ser på gammelt håndværk og bueskydning.
 • 01:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 01:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 02:00Nationalpark Thy (42:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag: Karen Prætorius, Mad gennem 100 år på Bornholm (G)Mad gennem 100 år på Bornholm.
 • 03:15Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Stege, Viborg, Aakirkeby, Aalborg, Kolding og Næstved.
 • 03:40Flere sider af Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard (G)TV-vært Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard fortæller om den selvbiografiske bog "Støj og fortielser".
 • 04:10Kulturreportagen - Logbog fra Norresân (G)Logbog fra Norresân er en lyrisk fortælling, der følger årets gang i ord og billeder. Jo Dam Kærgaard har skabt værkerne ud fra et planteforlæg fra Norresâns magiske klippehave, og Steffen Brandt har i hvert af årets måneder skrevet en tekst.
 • 04:20Mit Bornholm - Jesper Paulsen (G)
 • 04:30Vild Med Dyr (G)I dag skal vi se hvordan det går den næsten voksne odderhun Olivia efter at den er blevet sat sammen med hannen Hubert. Vi skal fodre dyr der bor i Aqua og dyr der kommer på besøg fra skoven, og så kommer der en sending nye fugle til engsøen.
 • 05:00Stafetten - Tina Engmann (G)Tine Engmann kom til øen i 1981. Hun kom som udlært smørrebrødsjomfru men kastede sig over en karriere som soldat på Bornholm. Derefter etablerede hun en succesfuld hudklinik i Rønne. Kalenderen er fyldt godt op med kunder men også med det hun kalder godbidder: Gode ting i livet som hun også skal nå.

Snart jævnes tankstation med jorden

Den gamle tankstation på Strandvejen i Allinge vil snart være historie. Kommunen har nemlig netop fået den sidste, nødvendige tilladelse til nedrivning af stedet.
Allinge bliver snart en markant bygning fattigere, når Bornholms Regionskommune i løbet af den nærmeste fremtid jævner den gamle tank på Strandvejen med jorden.

Bornholms Regionskommune har nemlig fået den sidste nødvendige tilladelse fra Kystdirektoratet, og dermed kan nedrivningen altså snart gå i gang.

- Vi har fået tilladelsen og er nu så langt, at vi er ved at lægge en sidste hånd på udbuddet på nedrivningsopgaven. Efterfølgende skal vi så have genetableret de niveauer, der var i gamle dage, hvilket vil sige, at vi gør kyststrækningen helt fri, så området kommer til at ligne sig selv, som det så ud, før der kom en tankstation, fortæller borgmester Winni Grosbøll.

Fremtiden er uvis
Bornholms Regionskommune købte den tidligere Shell-tank i maj måned sidste år som et led i den såkaldte helhedsplan for byen. Målet med planen er at gøre Allinge til en by, der både kan rumme at være en helårsby for byens godt 1500 indbyggere samtidig med at være turistmål.

Men helt præcis hvordan, tankområdet kommer til at tage sig ud i fremtiden, må tiden vise.

- Lige nu er der ikke nogle helt konkrete fremtidsplaner for stedet. I helhedsplanen var der opereret med nogle udearealer til skolen, hvor man kunne lave udelæring. Der har også været nogle tanker om at lave fitnessområde eller legeplads, men der er altså ikke nogle konkrete planer for, hvad man i sidste ende gerne vil udnytte området til. Nu har vi erhvervet tanken, og så river vi den ned og genskaber området, og så starter processen egentlig med at finde ud af, hvad man gerne vil med det her område, sige Winni Grosbøll.

Bornholms Regionskommune forventer, at tank-området er ryddet, samt at jorden er helt genetableret i slutningen af foråret 2019.

Aktuelle programmer på Play