Næste udsendelse: 22:00 22Nyheder

TV i dag

 • 21:30Vild Med Dyr (G)Geparderne i Ree Park har fået unger, og de bliver fulgt tæt de første uger af deres liv. Anna Louise Tranæs Didriksen skal lære at holde en gepardkilling korrekt, så dyrlægen kan foretage det daglige sundhedstjek.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Helt i fisk - Fladfiskefiskeri (G)Der fiskes ikke meget efter fladfisk på Bornholm, men i dette afsnit giver Helt i Fisk-holdet sig i kast med et voldsomt populært fiskeri. I hvert fald populært i resten af landet. På molen i Hammerhavn jagtes de smækre spisefisk, og William ser ud til at have fundet sin hjemmebane.
 • 22:40Mellem os (G)Vi får besøg af Thomas Lauth Thomsen og Berti Stravonsky, der står bag en ny tegneseriefestival på Bornholm. Vi får også besøg af Poul Sørensen, der er arrangør af Julemærkemarchen i Rønne.
 • 23:05Kulturreportagen - Papirudstilling (G)I denne uge ser vi nærmere på Bornholms Kunstmuseums kommende udstilling med værker på papir. Kunstmuseets nye inspektør Mathilde Renberg står for udstillingen, der samtidig markerer udgivelsen af en bog om nogle af de mange værker på papir, som kunstmuseet råder over.
 • 23:10Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Lotte og Søren Hammer
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Møde i Region Hovedstaden d. 20. november (G)
 • 02:00Møde i Region Hovedstaden d. 20. november (G)
 • 04:00Mellem os (G)Vi får besøg af Thomas Lauth Thomsen og Berti Stravonsky, der står bag en ny tegneseriefestival på Bornholm. Vi får også besøg af Poul Sørensen, der er arrangør af Julemærkemarchen i Rønne.
 • 04:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Ribe, Nykøbing Sjælland, Allinge, Skjern og Aalborg.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Lotte og Søren Hammer

Snart jævnes tankstation med jorden

Den gamle tankstation på Strandvejen i Allinge vil snart være historie. Kommunen har nemlig netop fået den sidste, nødvendige tilladelse til nedrivning af stedet.
Allinge bliver snart en markant bygning fattigere, når Bornholms Regionskommune i løbet af den nærmeste fremtid jævner den gamle tank på Strandvejen med jorden.

Bornholms Regionskommune har nemlig fået den sidste nødvendige tilladelse fra Kystdirektoratet, og dermed kan nedrivningen altså snart gå i gang.

- Vi har fået tilladelsen og er nu så langt, at vi er ved at lægge en sidste hånd på udbuddet på nedrivningsopgaven. Efterfølgende skal vi så have genetableret de niveauer, der var i gamle dage, hvilket vil sige, at vi gør kyststrækningen helt fri, så området kommer til at ligne sig selv, som det så ud, før der kom en tankstation, fortæller borgmester Winni Grosbøll.

Fremtiden er uvis
Bornholms Regionskommune købte den tidligere Shell-tank i maj måned sidste år som et led i den såkaldte helhedsplan for byen. Målet med planen er at gøre Allinge til en by, der både kan rumme at være en helårsby for byens godt 1500 indbyggere samtidig med at være turistmål.

Men helt præcis hvordan, tankområdet kommer til at tage sig ud i fremtiden, må tiden vise.

- Lige nu er der ikke nogle helt konkrete fremtidsplaner for stedet. I helhedsplanen var der opereret med nogle udearealer til skolen, hvor man kunne lave udelæring. Der har også været nogle tanker om at lave fitnessområde eller legeplads, men der er altså ikke nogle konkrete planer for, hvad man i sidste ende gerne vil udnytte området til. Nu har vi erhvervet tanken, og så river vi den ned og genskaber området, og så starter processen egentlig med at finde ud af, hvad man gerne vil med det her område, sige Winni Grosbøll.

Bornholms Regionskommune forventer, at tank-området er ryddet, samt at jorden er helt genetableret i slutningen af foråret 2019.

Aktuelle programmer på Play