Næste udsendelse: 22:00 22Nyheder

TV i dag

 • 21:30Vild Med Dyr (G)Geparderne i Ree Park har fået unger, og de bliver fulgt tæt de første uger af deres liv. Anna Louise Tranæs Didriksen skal lære at holde en gepardkilling korrekt, så dyrlægen kan foretage det daglige sundhedstjek.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Helt i fisk - Fladfiskefiskeri (G)Der fiskes ikke meget efter fladfisk på Bornholm, men i dette afsnit giver Helt i Fisk-holdet sig i kast med et voldsomt populært fiskeri. I hvert fald populært i resten af landet. På molen i Hammerhavn jagtes de smækre spisefisk, og William ser ud til at have fundet sin hjemmebane.
 • 22:40Mellem os (G)Vi får besøg af Thomas Lauth Thomsen og Berti Stravonsky, der står bag en ny tegneseriefestival på Bornholm. Vi får også besøg af Poul Sørensen, der er arrangør af Julemærkemarchen i Rønne.
 • 23:05Kulturreportagen - Papirudstilling (G)I denne uge ser vi nærmere på Bornholms Kunstmuseums kommende udstilling med værker på papir. Kunstmuseets nye inspektør Mathilde Renberg står for udstillingen, der samtidig markerer udgivelsen af en bog om nogle af de mange værker på papir, som kunstmuseet råder over.
 • 23:10Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Lotte og Søren Hammer
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Møde i Region Hovedstaden d. 20. november (G)
 • 02:00Møde i Region Hovedstaden d. 20. november (G)
 • 04:00Mellem os (G)Vi får besøg af Thomas Lauth Thomsen og Berti Stravonsky, der står bag en ny tegneseriefestival på Bornholm. Vi får også besøg af Poul Sørensen, der er arrangør af Julemærkemarchen i Rønne.
 • 04:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Ribe, Nykøbing Sjælland, Allinge, Skjern og Aalborg.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Lotte og Søren Hammer

Ministeren skal høre om færge-problemer

Folketingspolitiker Peter Juel Jensen (V) vil gøre transportministeren opmærksom på de problemer, der har vist sig ved skiftet af færgeoperatør.
Bornholmslinjens overtagelse af færgebetjeningen af Bornholm har vist sig at føre flere problemer og overraskelser med sig. Og nu melder folketingspolitiker Peter Juel Jensen fra Venstre sig i debatten.

I en pressemeddelelse skriver han, at han den 6. september har anmodet transportminister Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance om et møde. Her vil han henlede ministerens opmærksomhed på de udfordringer og overraskelser, bornholmerne har oplevet i skiftet af operatør.

Peter Juel Jensen nævner her blandt andet gebyret ved salg af færgebilletter ved skranken eller via telefonen og stigninger på godspriser:

"Jeg ligger inde med et eksempel fra en virksomhed, der under den tidligere operatør skulle betale kr. 1.344,-. For samme ydelse i dag med den nye operatør er beløbet kr. 8616, 75,-. Jeg har ingen grund til at betvivle disse priser, og mener faktisk, at Ministeren fortjener at se de to tilbud."

Peter Juel Jensen er dog også klar over, at Bornholmslinjen ikke har været i gang ret længe:

"I bund og grund er én uges sejlads ikke et stort bedømmelsesgrundlag. Jeg går ud fra, at redderen lever op til de beskrevne forhold i kontrakten – jeg ser bare gerne, at Minister og Ministerium sætter ind over for de 'børnesygdomme' der konstateres".

"Jeg agter at foreslå Ministeren, at han beder sit eget udpegede råd, Trafikkontaktrådet, om at indsamle og beskrive de udfordringer, der allerede er konstateret."

Aktuelle programmer på Play