Næste udsendelse: 23:30 Bornholm knokler - Smed (G)

TV i dag

 • 23:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 23:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)I dag tager Mellem os i Sommerlandet til Bornholms Middelaldercenter, hvor der i denne uge er stort middelaldertræf. Håndværkere, gøglere og riddere fra nær og fjern kommer til øen for at tage os med ind i historien. Og ind i historien skal vi, når vores værter trækker i forhistorisk tøj og ser på gammelt håndværk og bueskydning.
 • 01:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 01:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 02:00Nationalpark Thy (42:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag: Karen Prætorius, Mad gennem 100 år på Bornholm (G)Mad gennem 100 år på Bornholm.
 • 03:15Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Stege, Viborg, Aakirkeby, Aalborg, Kolding og Næstved.
 • 03:40Flere sider af Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard (G)TV-vært Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard fortæller om den selvbiografiske bog "Støj og fortielser".
 • 04:10Kulturreportagen - Logbog fra Norresân (G)Logbog fra Norresân er en lyrisk fortælling, der følger årets gang i ord og billeder. Jo Dam Kærgaard har skabt værkerne ud fra et planteforlæg fra Norresâns magiske klippehave, og Steffen Brandt har i hvert af årets måneder skrevet en tekst.
 • 04:20Mit Bornholm - Jesper Paulsen (G)
 • 04:30Vild Med Dyr (G)I dag skal vi se hvordan det går den næsten voksne odderhun Olivia efter at den er blevet sat sammen med hannen Hubert. Vi skal fodre dyr der bor i Aqua og dyr der kommer på besøg fra skoven, og så kommer der en sending nye fugle til engsøen.
 • 05:00Stafetten - Tina Engmann (G)Tine Engmann kom til øen i 1981. Hun kom som udlært smørrebrødsjomfru men kastede sig over en karriere som soldat på Bornholm. Derefter etablerede hun en succesfuld hudklinik i Rønne. Kalenderen er fyldt godt op med kunder men også med det hun kalder godbidder: Gode ting i livet som hun også skal nå.

Ministeren skal høre om færge-problemer

Folketingspolitiker Peter Juel Jensen (V) vil gøre transportministeren opmærksom på de problemer, der har vist sig ved skiftet af færgeoperatør.
Bornholmslinjens overtagelse af færgebetjeningen af Bornholm har vist sig at føre flere problemer og overraskelser med sig. Og nu melder folketingspolitiker Peter Juel Jensen fra Venstre sig i debatten.

I en pressemeddelelse skriver han, at han den 6. september har anmodet transportminister Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance om et møde. Her vil han henlede ministerens opmærksomhed på de udfordringer og overraskelser, bornholmerne har oplevet i skiftet af operatør.

Peter Juel Jensen nævner her blandt andet gebyret ved salg af færgebilletter ved skranken eller via telefonen og stigninger på godspriser:

"Jeg ligger inde med et eksempel fra en virksomhed, der under den tidligere operatør skulle betale kr. 1.344,-. For samme ydelse i dag med den nye operatør er beløbet kr. 8616, 75,-. Jeg har ingen grund til at betvivle disse priser, og mener faktisk, at Ministeren fortjener at se de to tilbud."

Peter Juel Jensen er dog også klar over, at Bornholmslinjen ikke har været i gang ret længe:

"I bund og grund er én uges sejlads ikke et stort bedømmelsesgrundlag. Jeg går ud fra, at redderen lever op til de beskrevne forhold i kontrakten – jeg ser bare gerne, at Minister og Ministerium sætter ind over for de 'børnesygdomme' der konstateres".

"Jeg agter at foreslå Ministeren, at han beder sit eget udpegede råd, Trafikkontaktrådet, om at indsamle og beskrive de udfordringer, der allerede er konstateret."

Aktuelle programmer på Play