Næste udsendelse: 23:30 Bornholm knokler - Smed (G)

TV i dag

 • 23:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 23:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)I dag tager Mellem os i Sommerlandet til Bornholms Middelaldercenter, hvor der i denne uge er stort middelaldertræf. Håndværkere, gøglere og riddere fra nær og fjern kommer til øen for at tage os med ind i historien. Og ind i historien skal vi, når vores værter trækker i forhistorisk tøj og ser på gammelt håndværk og bueskydning.
 • 01:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 01:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 02:00Nationalpark Thy (42:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag: Karen Prætorius, Mad gennem 100 år på Bornholm (G)Mad gennem 100 år på Bornholm.
 • 03:15Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Stege, Viborg, Aakirkeby, Aalborg, Kolding og Næstved.
 • 03:40Flere sider af Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard (G)TV-vært Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard fortæller om den selvbiografiske bog "Støj og fortielser".
 • 04:10Kulturreportagen - Logbog fra Norresân (G)Logbog fra Norresân er en lyrisk fortælling, der følger årets gang i ord og billeder. Jo Dam Kærgaard har skabt værkerne ud fra et planteforlæg fra Norresâns magiske klippehave, og Steffen Brandt har i hvert af årets måneder skrevet en tekst.
 • 04:20Mit Bornholm - Jesper Paulsen (G)
 • 04:30Vild Med Dyr (G)I dag skal vi se hvordan det går den næsten voksne odderhun Olivia efter at den er blevet sat sammen med hannen Hubert. Vi skal fodre dyr der bor i Aqua og dyr der kommer på besøg fra skoven, og så kommer der en sending nye fugle til engsøen.
 • 05:00Stafetten - Tina Engmann (G)Tine Engmann kom til øen i 1981. Hun kom som udlært smørrebrødsjomfru men kastede sig over en karriere som soldat på Bornholm. Derefter etablerede hun en succesfuld hudklinik i Rønne. Kalenderen er fyldt godt op med kunder men også med det hun kalder godbidder: Gode ting i livet som hun også skal nå.

Ledninger tager bestik af øens trafik

Sorte ledninger måler i disse dage de bornholmske bilisters færden i stor stil.
Har man i løbet af den seneste uges tid kørt på de bornholmske veje, så er man med stor sandsynlighed stødt på en række sorte ledninger, der er spændt hen over flere af øens vejbaner.

De sorte ledninger kaldes også slangetællere, og det er blandt andre Bornholms Regionskommune, der har monteret dem rundt omkring på vejene.

Og det med god grund:

- Det skyldes simpelthen, at vi er ved at måle trafikken. Lige nu er det specielt Smallesund, vi måler på, og det gør vi, fordi der jo er åbnet et helt nyt campus, der generer en hel del ny trafik i området, forklarer Palle Tourell, Beredskabschef i Bornholms Regionskommune.

Ikke kun på kommunens veje
BRK måler i øjeblikket også trafikken på Hasle Omfartsvej, men det er ikke kun de kommunale veje, at man lige nu er ved at tage bestik af trafikken.

Også på Bornholms eneste statsejede vej, rute 38 mellem Rønne og Nexø, har Vejdirektoratet, som har ansvaret for statens vejnet, spændt de sorte ledninger ud over vejen. Her har man dog en lidt anden grund til at gøre det.

- Vi måler først og fremmest på trafikken på statsvejen på Bornholm, fordi de data, vi har lige nu, er ved at være godt forældede, fortæller Carsten Bo Andersen, datamedarbejder i Vejdirektoratet og tilføjer:

- Men vi gør det også for at danne os et overblik over ulykkesbilledet på vejen: Der er jo stor forskel på, om der sker fem uheld om året, når der kører 500 biler, end hvis der sker fem uheld i forhold til 5000 biler. Så målingerne kommer til at indgå i en større landsdækkende prioritering af, hvor der skal sættes ind henne, siger han.

At kommunen og Vejdirektoratet har startet trafikmålinger samtidig er ifølge de to instanser et tilfælde.

Du kan se mere om trafikmålingerne i aftenens nyhedsudsendelse klokken 19.30 på TV 2/Bornholm.

Aktuelle programmer på Play