Næste udsendelse: 20:40 Dyreliv (G)

TV i dag

 • 19:45Sprogblomster (G)Joakim Tranberg har atter fået bornholmsk muld under fødderne, når han går i studiet som ny vært på TV 2/Bornholms sprogquiz. Blandt quizdeltagerne er der såvel nye som gamle ansigter, men som altid er det det bornholmske sprog, der er omdrejningspunktet.
 • 20:40Dyreliv (G)
 • 20:45Mit Bornholm - Sune Rasborg (G)Kok og kogebogsforfatter Sune Rasborg viser sit yndlingssted på Bornholm frem.
 • 20:56Vejret i morgen (G)
 • 20:56Fantastiske fællesskaber - Snogebæk Borgerforening Folkets Hus (G)
 • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Mette Horn
 • 21:30Nationalpark Thy (24:52)En flok børnehavebørn får en helt ny og anderledes oplevelse, når de bliver præsenteret for rågen. Det kommer der en middagsret ud af.
 • 21:58Fantastiske fællesskaber - Snogebæk Borgerforening Folkets Hus (G)
 • 22:0019.30Nyheder og sport (G)
 • 22:12Vejret i morgen (G)
 • 22:15Sprogblomster (G)Joakim Tranberg har atter fået bornholmsk muld under fødderne, når han går i studiet som ny vært på TV 2/Bornholms sprogquiz. Blandt quizdeltagerne er der såvel nye som gamle ansigter, men som altid er det det bornholmske sprog, der er omdrejningspunktet.
 • 23:10Humor Akademiet - Nyhedsformidlingen (G)På Folkemødet 2018 havde TV2 Regionerne en scene foran Grønbech Hotel i Allinge, hvor alle gæsterne skulle forholde sig til den danske humor. Janni Petersen og Troels Mylenberg, nyhedsværter på TV2 News, bruger begge humor i nyhedsformidlingen.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Mette Horn
 • 23:58Fantastiske fællesskaber - Snogebæk Borgerforening Folkets Hus (G)
 • 00:0019.30Nyheder og sport (G)
 • 00:15Sprogblomster (G)Joakim Tranberg har atter fået bornholmsk muld under fødderne, når han går i studiet som ny vært på TV 2/Bornholms sprogquiz. Blandt quizdeltagerne er der såvel nye som gamle ansigter, men som altid er det det bornholmske sprog, der er omdrejningspunktet.
 • 01:10Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Mette Horn
 • 01:35Stafetten - Jacob Bjerring Hansen (G)Jacob Bjerring Hansen er direktør for Bornholms Museum. Han er tilflytter til Bornholm og bor i Rønne med sin kone og to børn. Jacob Bjerring Hansen har en stor tro på, at den positive stemning han nu fornemmer på Bornholm vil hjælpe med til at få fremgang for øen igen.
 • 02:05Sprogblomster - det skønne danske sprog (G)Man kan sige det samme på mange forskellige måder her i Danmark. Kom med i krinkelkrogene i det danske sprog, når Jylland og øerne tørner sammen i en dyst, hvor det handler om at forvirre hinanden og hjælpe hinanden gennem junglen af lokale udtryk, slang og dialekt. De tre jyder rapper Jonny Hefty, foredragsholder Gitte Hornshøj og lærer Anette Karkov kæmper for hovedlandet. På ø-holdet samles det verbale skyts af musiker Jason Svendstorp , studerende Daniel Mieritz og Entertainer Bjarne Kure. Vært er Sussi Rømer Rasmussen.
 • 02:35Mens du sover (12:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 03:00Menneskebiblioteket - autist (G)Det kan både være ensomt og slidsomt at være anderledes, fortæller den 31 årige autist Adam Meile i denne episode af ”Menneskebiblioteket”.
 • 03:30Helt ude i skoven (G)I de bornholmske skove har der siden 2009 kørt et projekt mellem Bornholms Regionskommune og Naturstyrelsen på Bornholm. Skovhjælperprojektet skal være med til at oprette arbejdspladser til udviklingshæmmede borgere på Bornholm, og udvikle deres faglige og sociale kompetencer.
 • 04:00Humor Akademiet - Jim Lyngvild (G)På Folkemødet 2018 havde TV2 Regionerne en scene foran Grønbech Hotel i Allinge, hvor alle gæsterne skulle forholde sig til den danske humor. Modemanden og designeren Jim Lyngvild finder de klare katagorier indenfor Folkemøde-mode.
 • 04:15Kulturreportagen - Bjarke Mogensen (G)I denne udgave af Kulturreportagen har vi fulgt den verdenskendte accordionist Bjarke Mogensen tilbage til sin fødeø Bornholm, hvor han spiller til Bornholms Musikfestival.
 • 04:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Egeskov, Ringkøbing, Ribe, Stevns, Dannevirke, Aalborg og Dronninglund
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Mette Horn

Løn til sosu-elever skal give flere varme hænder

Som det første sted i Danmark vil man tilbyde sosu-elever over 25 år løn på grundforløbet.
Antallet af ældre bliver flere og varme hænder mindre. Og ligesom i resten af Danmark giver det også udfordringer på Bornholm.

- Vi mangler medarbejdere til at gå ud og udføre opgaverne i ældreplejen og for andre sårbare borgere, siger Dorthe Pedersen, formand for Social- og Sundhedssektoren i Foa Bornholm.

Men det skal der nu laves om på. For at få flere til at sætte sig på skolebænken har sundhedschefen på Bornholm, Trine Dorow, sammen med flere andre foreslået, at der indføres løn til sosu-elever over 25 år på grundforløbet.

- Vi har haft rigtig mange initiativer i gang. Altså alt fra busreklamer til mere håndholdte forløb for eleverne, men vi har ikke rigtig prøvet den her med, om løn var et incitament, siger Trine Dorow, sundhedschef i BRK.

Som det første sted i Danmark vil man erstatte SU med en elevløn for sosu-elever over 25 år.

- Jeg tror, at det vil hjælpe dem, der har etableret sig og som har rigtig svært ved at se dig ind i det der med en SU. Så altså hvis man har hus og børn og bil og hvad ellers man nu har raget til sig, så kan det være vanskeligt at skulle ned på 6000 kroner om måneden, lyder det fra Trine Dorow.

Forslaget lægger op til en løn på omkring 19.000 kroner. Et forslag, kommunens Social- og Sundhedsudvalgs formand, Bjarne Hartung-Kirkegaard, og resten af udvalget har taget meget positivt imod.

- Jeg synes, at det er et alletiders forslag. Vi har heldigvis folk hos os, der tænker ud af boksen. Og det er det her et udtryk for.

- Det har krævet, at man bruger nogle penge, som man kan sige er sparet, fordi holdene ikke har været fyldt op. Og så stykker man det sammen af nogle ting undervejs, så det ikke bliver en økonomisk belastning, men faktisk tværtimod, siger Bjarne Hartung-Kirkegaard.

Udvalget har sendt forslaget videre til kommunens økonomiudvalg, som skal give den endelige godkendelse. Hos FOA Bornholm er forhåbningen klar.

- Det er jo selvfølgelig, at vi får rekrutteret nok medarbejdere til at passe de ældre og svage borgere i samfundet - også om fem år, lyder det fra Dorthe Pedersen.

Aktuelle programmer på Play