Næste udsendelse: 23:00 Slottet - en ny begyndelse (G)

TV i dag

 • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)I dag tager Mellem os i Sommerlandet til Bornholms Middelaldercenter, hvor der i denne uge er stort middelaldertræf. Håndværkere, gøglere og riddere fra nær og fjern kommer til øen for at tage os med ind i historien. Og ind i historien skal vi, når vores værter trækker i forhistorisk tøj og ser på gammelt håndværk og bueskydning.
 • 23:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 23:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)I dag tager Mellem os i Sommerlandet til Bornholms Middelaldercenter, hvor der i denne uge er stort middelaldertræf. Håndværkere, gøglere og riddere fra nær og fjern kommer til øen for at tage os med ind i historien. Og ind i historien skal vi, når vores værter trækker i forhistorisk tøj og ser på gammelt håndværk og bueskydning.
 • 01:00Slottet - en ny begyndelse (G)Multiiværksætteren Michael Møller har kastet sig over endnu et projekt. Denne gang har han forelsket sig i det gamle plejehjem, der senest har fungeret som asylcenter. Se med, når han sætter det gamle slot i stand og gør plads til nye beboere.
 • 01:30Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 02:00Nationalpark Thy (42:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag: Karen Prætorius, Mad gennem 100 år på Bornholm (G)Mad gennem 100 år på Bornholm.
 • 03:15Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Stege, Viborg, Aakirkeby, Aalborg, Kolding og Næstved.
 • 03:40Flere sider af Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard (G)TV-vært Hans Pilgaard og Rikke Hyldgaard fortæller om den selvbiografiske bog "Støj og fortielser".
 • 04:10Kulturreportagen - Logbog fra Norresân (G)Logbog fra Norresân er en lyrisk fortælling, der følger årets gang i ord og billeder. Jo Dam Kærgaard har skabt værkerne ud fra et planteforlæg fra Norresâns magiske klippehave, og Steffen Brandt har i hvert af årets måneder skrevet en tekst.
 • 04:20Mit Bornholm - Jesper Paulsen (G)
 • 04:30Vild Med Dyr (G)I dag skal vi se hvordan det går den næsten voksne odderhun Olivia efter at den er blevet sat sammen med hannen Hubert. Vi skal fodre dyr der bor i Aqua og dyr der kommer på besøg fra skoven, og så kommer der en sending nye fugle til engsøen.
 • 05:00Stafetten - Tina Engmann (G)Tine Engmann kom til øen i 1981. Hun kom som udlært smørrebrødsjomfru men kastede sig over en karriere som soldat på Bornholm. Derefter etablerede hun en succesfuld hudklinik i Rønne. Kalenderen er fyldt godt op med kunder men også med det hun kalder godbidder: Gode ting i livet som hun også skal nå.

Løn til sosu-elever skal give flere varme hænder

Som det første sted i Danmark vil man tilbyde sosu-elever over 25 år løn på grundforløbet.
Antallet af ældre bliver flere og varme hænder mindre. Og ligesom i resten af Danmark giver det også udfordringer på Bornholm.

- Vi mangler medarbejdere til at gå ud og udføre opgaverne i ældreplejen og for andre sårbare borgere, siger Dorthe Pedersen, formand for Social- og Sundhedssektoren i Foa Bornholm.

Men det skal der nu laves om på. For at få flere til at sætte sig på skolebænken har sundhedschefen på Bornholm, Trine Dorow, sammen med flere andre foreslået, at der indføres løn til sosu-elever over 25 år på grundforløbet.

- Vi har haft rigtig mange initiativer i gang. Altså alt fra busreklamer til mere håndholdte forløb for eleverne, men vi har ikke rigtig prøvet den her med, om løn var et incitament, siger Trine Dorow, sundhedschef i BRK.

Som det første sted i Danmark vil man erstatte SU med en elevløn for sosu-elever over 25 år.

- Jeg tror, at det vil hjælpe dem, der har etableret sig og som har rigtig svært ved at se dig ind i det der med en SU. Så altså hvis man har hus og børn og bil og hvad ellers man nu har raget til sig, så kan det være vanskeligt at skulle ned på 6000 kroner om måneden, lyder det fra Trine Dorow.

Forslaget lægger op til en løn på omkring 19.000 kroner. Et forslag, kommunens Social- og Sundhedsudvalgs formand, Bjarne Hartung-Kirkegaard, og resten af udvalget har taget meget positivt imod.

- Jeg synes, at det er et alletiders forslag. Vi har heldigvis folk hos os, der tænker ud af boksen. Og det er det her et udtryk for.

- Det har krævet, at man bruger nogle penge, som man kan sige er sparet, fordi holdene ikke har været fyldt op. Og så stykker man det sammen af nogle ting undervejs, så det ikke bliver en økonomisk belastning, men faktisk tværtimod, siger Bjarne Hartung-Kirkegaard.

Udvalget har sendt forslaget videre til kommunens økonomiudvalg, som skal give den endelige godkendelse. Hos FOA Bornholm er forhåbningen klar.

- Det er jo selvfølgelig, at vi får rekrutteret nok medarbejdere til at passe de ældre og svage borgere i samfundet - også om fem år, lyder det fra Dorthe Pedersen.

Aktuelle programmer på Play