Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:40Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:10Etape Bornholm - De bedste øjeblikke (G)
  • 00:35Vinter i Sommerfugleparken (G)Der sker mange spændende ting i Bornholms Sommerfuglepark i løbet af vinteren. Og specielt op til sæsonen 2018, hvor Flemming Jensen åbnede dørene til sommerfugleparken for 20. år i træk.
  • 01:05Bornholm knokler - Frivillig i genbrugsbutik (G)Genbrug er stort på Bornholm, og vi er taget et smut i IM Genbrug i Rønne, hvor vi kommer bag disken, i tøjrummet og kigger lidt på alt det loppeguld, der ryger igennem sådan en butik.
  • 01:35Kofoeds Naturperler - Stokkelund (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten hemmelige naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt i Stokkelund og Gudhjem Plantage.
  • 02:00Nationalpark Thy (46:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 02:30Månedens foredrag - Alex Speed Kjeldsen (G)Sprogforsker Alex Speed Kjeldsen fortæller om sit arbejde med en ny stor bornholmsk ordbog
  • 03:25Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Ribe, Nykøbing Sjælland, Allinge, Skjern og Aalborg.
  • 04:00Flere sider af Jesper Bugge Kold (G)Forfatter Jesper Bugge Kold fortæller om sin spændingsroman "Land i Datid".
  • 04:30Vild Med Dyr (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 05:00Stafetten - Egon Jensen (G)Egon Jensen voksede op i Rønne og har kun for alvor været væk fra øen, da han læste til tandlæge. Han har i mange haft egen klinik i Rønne og været formand for Bornholms Brand. Nu er han gået af og har solgt sin klinik. Det betyder blandt andet mere tid til Egon Jensens store interesse: Travheste.

Kong Gulerods chutney

Efteråret er chutney-tid. så her er to gode chutneyer til de mørke måneder.
Der er vel få ting så tilfredsstillende som at spise noget lækkert, lavet helt fra grunden.

Det kunne for eksempel være en af de to lækre chutneyer, Berit Nybirk kokkererede i sidste afsnit af Kong Gulerod.

Fersken-chutney

½ kg fersken (eller nektariner)
1 løg
1 tsk. revet frisk ingefær
1 dl hvidvinseddike (start med det halve)*
1 dl rørsukker
50 gr hakket tørrede abrikoser
1 citron (fint revet skal og lidt af saften)
1 stang vanilie
Lidt chili/sambal oelek efter smag
Lidt salt

Flå fersknerne, udsten dem og skær dem i mindre stykker
Hak løg og abrikos
Put fersken, løg og det halve af hvidvinseddiken i en bred bryde eller sautérpande og lad det simre ved middelvarme i ca. 15 minutter
Tilsæt hakket abrikos, flækket vaniliestang, ingefær og sukker
Lad det simre ca. 45 minutter med jævnlig omrøring
Tilsæt fintrevet citronskal og lidt saft undervejs
Smag til med salt og sambal oelek eller fint hakket chili
Hæld på skoldede glas evt med atamon

Tilsæt resten af hvidvinseddiken hvis det begynder at blive for tykt. Væskemængden afhænger af hvor saftig frugten er.


Tomat-chutney

1 kg hakkede tomater
1 stort løg, gerne rødløg
½ dl rosiner
½ dl hakkede dadler
1½ dl æblecidereddike (start med det halve)
1-2 dl rørsukker (smag til da der er stor forskel på tomaters sødme)
1 knivspids stødt nellike
1 tsk chili eller sambal oelek (smag til efter behov)
Smag til med lidt salt

Skold 1 kg tomater og flå dem. Hak dem groft
Hak løg og dadler
Put tomater, løg og halvdelen af æblecidereddiken i en bred gryde/sautérpande og lad det simre i 15 minutter.
Tilsæt rosiner, dadler en knivspids stødt nellike, sambal oelek samt sukker (gem lidt af sukkeret til tilsmagningen til sidst)
Lad det simre i 60-80 minutter
Smag til med sukker, salt og evt mere chili
Tilsæt mere æblecidereddike hvis det bliver for tykt eller mere syrlighed ønskes
Hæld på skoldede glas evt med atamon

Aktuelle programmer på Play