Næste udsendelse: 22:45 Mellem os (G)

TV i dag

  • 22:10Perspektiv (G)De bornholmske forældre vender folkeskolen ryggen. Kaos og larm er dagens uorden i mange folkeskoleklasser - med mistrivsel og dårlig lærdom til følge. Men hvor er det gået galt - og hvad skal der til at gøre folkeskolen til de flestes førstevalg"
  • 22:45Mellem os (G)I mandagens udsendelse af Mellem os skal der snakkes om kaffe. Indehaverne af Sueños - Helle Munk Ravnborg og Jakob Kronik - fortæller om virksomheden, der nu har to år på bagen. Og så er et nyt iværksætterprogram kaldet 588 startet op, hvor Søren Jensen, der er projektleder, og iværksætter Alex Grut gør os klogere på projektet og dets ambitioner.
  • 23:15Mit Bornholm - Tommy Kaas (G)Tommy Kaas viser os sit yndlingssted på Bornholm.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno
  • 23:58Fantastiske fællesskaber - Trailbuilders Bornholm (G)
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Perspektiv (G)De bornholmske forældre vender folkeskolen ryggen. Kaos og larm er dagens uorden i mange folkeskoleklasser - med mistrivsel og dårlig lærdom til følge. Men hvor er det gået galt - og hvad skal der til at gøre folkeskolen til de flestes førstevalg"
  • 00:50Mellem os (G)I mandagens udsendelse af Mellem os skal der snakkes om kaffe. Indehaverne af Sueños - Helle Munk Ravnborg og Jakob Kronik - fortæller om virksomheden, der nu har to år på bagen. Og så er et nyt iværksætterprogram kaldet 588 startet op, hvor Søren Jensen, der er projektleder, og iværksætter Alex Grut gør os klogere på projektet og dets ambitioner.
  • 01:20Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno
  • 01:45Stafetten - Dorte Bugge (G)Dorte Bugge er tilflytter, biolog og hun har slået sig ned i Aakirkeby. Dorte dyrker naturen og ikke mindst en kæmpe have, hvor der eksperimenteres med frø og planter. Interessen dyres også med andre ligesindede på Bornholm og på nettet.
  • 02:10Månedens foredrag: Hammershus og Lilleborg (G)Hver måned sender vi et spændende foredrag. Denne gang med titlen " Hammershus og Lilleborg". Arkæolog Michael Thorsen, fra Bornholms Museum, beretter om udgravninger, fund og nyeste viden om de to borge.
  • 03:05Mens vi andre sover - Bageren (G)I denne serie følger vi dem der arbejder, mens vi andre ligger trygt under dynen og sover. I dette program er vi taget på arbejde med bagersvend Rasmus Madsen, der arbejder hos Konditorbageren i Rønne.
  • 03:20I godt selskab: Madsbyparken (G)I Fredericia ligger Madsbyparken. Det er en kæmpe legeplads, hvor man kan klatre, kravle, cykle, køre tog, se en masse dyr og klappe dem. Vi skal besøge legepladsen, dyrene og dem, der arbejder der.
  • 03:50Mellem os (G)I mandagens udsendelse af Mellem os skal der snakkes om kaffe. Indehaverne af Sueños - Helle Munk Ravnborg og Jakob Kronik - fortæller om virksomheden, der nu har to år på bagen. Og så er et nyt iværksætterprogram kaldet 588 startet op, hvor Søren Jensen, der er projektleder, og iværksætter Alex Grut gør os klogere på projektet og dets ambitioner.
  • 04:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno

Kong Gulerods chutney

Efteråret er chutney-tid. så her er to gode chutneyer til de mørke måneder.
Der er vel få ting så tilfredsstillende som at spise noget lækkert, lavet helt fra grunden.

Det kunne for eksempel være en af de to lækre chutneyer, Berit Nybirk kokkererede i sidste afsnit af Kong Gulerod.

Fersken-chutney

½ kg fersken (eller nektariner)
1 løg
1 tsk. revet frisk ingefær
1 dl hvidvinseddike (start med det halve)*
1 dl rørsukker
50 gr hakket tørrede abrikoser
1 citron (fint revet skal og lidt af saften)
1 stang vanilie
Lidt chili/sambal oelek efter smag
Lidt salt

Flå fersknerne, udsten dem og skær dem i mindre stykker
Hak løg og abrikos
Put fersken, løg og det halve af hvidvinseddiken i en bred bryde eller sautérpande og lad det simre ved middelvarme i ca. 15 minutter
Tilsæt hakket abrikos, flækket vaniliestang, ingefær og sukker
Lad det simre ca. 45 minutter med jævnlig omrøring
Tilsæt fintrevet citronskal og lidt saft undervejs
Smag til med salt og sambal oelek eller fint hakket chili
Hæld på skoldede glas evt med atamon

Tilsæt resten af hvidvinseddiken hvis det begynder at blive for tykt. Væskemængden afhænger af hvor saftig frugten er.


Tomat-chutney

1 kg hakkede tomater
1 stort løg, gerne rødløg
½ dl rosiner
½ dl hakkede dadler
1½ dl æblecidereddike (start med det halve)
1-2 dl rørsukker (smag til da der er stor forskel på tomaters sødme)
1 knivspids stødt nellike
1 tsk chili eller sambal oelek (smag til efter behov)
Smag til med lidt salt

Skold 1 kg tomater og flå dem. Hak dem groft
Hak løg og dadler
Put tomater, løg og halvdelen af æblecidereddiken i en bred gryde/sautérpande og lad det simre i 15 minutter.
Tilsæt rosiner, dadler en knivspids stødt nellike, sambal oelek samt sukker (gem lidt af sukkeret til tilsmagningen til sidst)
Lad det simre i 60-80 minutter
Smag til med sukker, salt og evt mere chili
Tilsæt mere æblecidereddike hvis det bliver for tykt eller mere syrlighed ønskes
Hæld på skoldede glas evt med atamon

Aktuelle programmer på Play