Næste udsendelse: 22:45 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:10Perspektiv (G)De bornholmske forældre vender folkeskolen ryggen. Kaos og larm er dagens uorden i mange folkeskoleklasser - med mistrivsel og dårlig lærdom til følge. Men hvor er det gået galt - og hvad skal der til at gøre folkeskolen til de flestes førstevalg"
 • 22:45Mellem os (G)I mandagens udsendelse af Mellem os skal der snakkes om kaffe. Indehaverne af Sueños - Helle Munk Ravnborg og Jakob Kronik - fortæller om virksomheden, der nu har to år på bagen. Og så er et nyt iværksætterprogram kaldet 588 startet op, hvor Søren Jensen, der er projektleder, og iværksætter Alex Grut gør os klogere på projektet og dets ambitioner.
 • 23:15Mit Bornholm - Tommy Kaas (G)Tommy Kaas viser os sit yndlingssted på Bornholm.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno
 • 23:58Fantastiske fællesskaber - Trailbuilders Bornholm (G)
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Perspektiv (G)De bornholmske forældre vender folkeskolen ryggen. Kaos og larm er dagens uorden i mange folkeskoleklasser - med mistrivsel og dårlig lærdom til følge. Men hvor er det gået galt - og hvad skal der til at gøre folkeskolen til de flestes førstevalg"
 • 00:50Mellem os (G)I mandagens udsendelse af Mellem os skal der snakkes om kaffe. Indehaverne af Sueños - Helle Munk Ravnborg og Jakob Kronik - fortæller om virksomheden, der nu har to år på bagen. Og så er et nyt iværksætterprogram kaldet 588 startet op, hvor Søren Jensen, der er projektleder, og iværksætter Alex Grut gør os klogere på projektet og dets ambitioner.
 • 01:20Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno
 • 01:45Stafetten - Dorte Bugge (G)Dorte Bugge er tilflytter, biolog og hun har slået sig ned i Aakirkeby. Dorte dyrker naturen og ikke mindst en kæmpe have, hvor der eksperimenteres med frø og planter. Interessen dyres også med andre ligesindede på Bornholm og på nettet.
 • 02:10Månedens foredrag: Hammershus og Lilleborg (G)Hver måned sender vi et spændende foredrag. Denne gang med titlen " Hammershus og Lilleborg". Arkæolog Michael Thorsen, fra Bornholms Museum, beretter om udgravninger, fund og nyeste viden om de to borge.
 • 03:05Mens vi andre sover - Bageren (G)I denne serie følger vi dem der arbejder, mens vi andre ligger trygt under dynen og sover. I dette program er vi taget på arbejde med bagersvend Rasmus Madsen, der arbejder hos Konditorbageren i Rønne.
 • 03:20I godt selskab: Madsbyparken (G)I Fredericia ligger Madsbyparken. Det er en kæmpe legeplads, hvor man kan klatre, kravle, cykle, køre tog, se en masse dyr og klappe dem. Vi skal besøge legepladsen, dyrene og dem, der arbejder der.
 • 03:50Mellem os (G)I mandagens udsendelse af Mellem os skal der snakkes om kaffe. Indehaverne af Sueños - Helle Munk Ravnborg og Jakob Kronik - fortæller om virksomheden, der nu har to år på bagen. Og så er et nyt iværksætterprogram kaldet 588 startet op, hvor Søren Jensen, der er projektleder, og iværksætter Alex Grut gør os klogere på projektet og dets ambitioner.
 • 04:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skive, Herlufholm, Aabenraa, Lemvig, Odense, Holbæk, og Aalborg.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno

Arkæologer finder 60 sølvmønter og nedbrændt gård

Bornholms Museums udgravning på en mark udenfor Aakirkeby gav fund af omkring 60 sølvmønter mere. Derudover fandt man spor efter en nedbrændt gård.
For to uger siden fandt amatørarkæolog Henrik Kofod omkring 60 sølvmønter på en mark på Fårebyvejen udenfor Aakirkeby. Fredag har han og Bornholms Museum været i gang med en udgravning på marken for at se, om de kunne finde resten af den skat, som sølvmønterne har været en del af. De regner med, at skatten er fra Vikingetiden. Fra morgenen var humøret højt og troen på en skat stor:

- Jeg har sovet lidt uroligt i nat ligesom de andre, fordi det er rigtig spændende, siger Finn Ole Sonne Nielsen, der er chefarkæolog på Bornholms Museum.

Flere gange gav metaldetektorerne også lyd, men den helt store, samlet skat gemte sig.

Som dagen gik blev det tydeligt, at skatten er blevet spredt. For 5-6 år siden er der blevet gravet en vandledning ned på marken, og Finn Ole Sonne Hansen gætter på, at skatten er blevet spredt ud på et område af marken dengang.

Alligevel har holdet bag udgravningen også fundet omkring 60 mønter fredag. Derudover har de fundet spor af en nedbrændt gård, som skatten højst sandsynligt har været knyttet til, da det var almindeligt at grave sine skatte ned ved gården i Vikingetiden, så man nemt kunne finde dem igen, men de samtidigt var gemt.

- Vi kunne have ønsket lidt bedre held. Men det er ikke helt overstået endnu. Der er stadigvæk en lille mulighed for, at der kan være noget. Og jeg synes, at det, at vi får konstateret en gård, der knytter sig til, også er stort, siger Finn Ole Sonne Nielsen til TV 2/Bornholm fredag eftermiddag.

Men selvom holdet ikke fandt den helt store, samlet sølvskat, så er amatørarkæologen Henrik Kofod ikke skuffet:

- Det er jeg ikke. Slet, slet ikke. Fordi selvfølgelig er det godt med mønterne, men det er lige så godt med historien. Det er faktisk lige så meget den, vi går efter.

Aktuelle programmer på Play