Næste udsendelse: 23:15 Kulturkalenderen (G)

TV i dag

  • 22:45Mellem os (G)Vi får besøg af Casper Sobczyk, der er blevet verdensberømte med sine bøffer, der er pakket ind i et tykt lag smør. Vi får også besøg af politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen og politiassistent Jan Wredstøm til en snak om den mobile politistation.
  • 23:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Jette Torp
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Møde i Region Hovedstaden d. 23. oktober 1. del (G)
  • 02:05Møde i Region Hovedstaden d. 23. oktober 2. del (G)
  • 03:40Nationalpark Thy (13:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 04:05Mellem os (G)Vi får besøg af Casper Sobczyk, der er blevet verdensberømte med sine bøffer, der er pakket ind i et tykt lag smør. Vi får også besøg af politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen og politiassistent Jan Wredstøm til en snak om den mobile politistation.
  • 04:35Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aalborg, Marstal, Thyborøn, Rønne, Horsens, Esbjerg og Holbæk.
  • 05:05Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Jette Torp

Kulturuge: Bornholmer fra Brasilien

For første gang i 12 år er bornholmske Maria Hiort Petersen på turné i Danmark. Til daglig bor hun i Rio de Janeiro, men i aften spiller hun på Bornholms Højskole.
Når Maria Hiort Petersen i aften giver koncert på Bornholms Højskole i forbindelse med Bornholms Kulturuge, så er det første gang i 12 år.

- Det er meget bevægende. Det griber fat i så mange ting, og får gamle historier til at dukke op. Jeg har altid haft det sådan, at min navlestreng er forbundet med Bornholm, siger Maria Hiort Petersen.

Maria Hiort Petersen er opvokset på Bornholm, men bor i dag i Rio de Janeiro i Brasilien. Her har hun været med til at grundlægge Institut Canta Gente Boa, der arbejder i fire af Rio de Janeiros favelaer. Her bruger de musik og mode til at skabe kommunikation.

- Noget af det, vi gør via kulturen, er at tage emner op som ung graviditet, kriminalitet og klimaudfordringer, siger Maria Hiort Petersen.

Til aftenens koncert har Maria Hiort Petersen selskab af den brasilianske perkussionist Marcos Suzano, kontrabassist Palle Danielsson, pianist Ben Besiakov og guitarist Mikkel Nordsø.

Koncerten begynder klokken 19.30 på Bornholms Højskole. Der vil også være mulighed for at opleve Maria Hiort Petersen på højskolen lørdag, hvor der er såkaldt 'clinic' fra klokken 15-17.

Det er også lørdag, at Bornholms Kulturuge officielt skydes i gang med åbningsarrangement i Sandvig.

Aktuelle programmer på Play