Næste udsendelse: 23:40 Kofoeds Naturperler - Storedal (G)

TV i dag

 • 23:00Det rene genbrug (G)I dette program skal vi besøge Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Aakirkeby. Den er 100% drevet af frivillige, og pengene går til socialt hjælpearbejde her i landet. Vi skal med med Hardy og Niels ud at hente møbler, og vi er med, når der bliver gjort hovedrent i butikken.
 • 23:40Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)Vi ser det hele lidt fra oven, når rovfugleshowet tager Mellem os i Sommerlandet under vingerne. Det bliver så jordnært som hønseskidning og så højtflyvende som ørne-akrobatik. Se med, når de vilde fugle tager pippet fra vores to værter.
 • 00:55Det rene genbrug (G)I dette program skal vi besøge Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Aakirkeby. Den er 100% drevet af frivillige, og pengene går til socialt hjælpearbejde her i landet. Vi skal med med Hardy og Niels ud at hente møbler, og vi er med, når der bliver gjort hovedrent i butikken.
 • 01:40Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 02:00Nationalpark Thy (44:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag: Fra Rønne Teater (G)Teaterchef ved Rønne Teater fortæller om det store arbejde med kulisserne til sommerens teaterstykke "Jeppe på bjerget" Vi ser billeder fra fremstillingen af kulisserne og fremstillingen af teatrets helt nye fortæppe.
 • 03:15Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Sorø, Hasle, Viborg, Kolding og Fjerritslev.
 • 03:45Flere sider af Pernille Juhl (G)Forfatter Pernille Juhl fortæller om sin historiske familieroman "Frihed og Ære".
 • 04:10Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Isbjørnetvillingerne i Skandinavisk Dyrepark er flyttet over i deres sommeranlæg hvor de boltere sig i den store sø. Og også hos brunbjørnehunden Brunhilde er der nok at holde styr på når fire små legesyge unger tumler rundt i det store anlæg.
 • 05:00Stafetten - Tamara Julin (G)Tamara Julin flyttede til Bornholm fra Køge i 2014. Hun bor nu med sin mand i Listed, hvor hun også har sin klinik. Tamara Julin er uddannet kost- og kropsterapeut. Hun dyrker meget motion, har et holistisk livssyn og badet i havet hver morgen.

Strammere udlejningsregler for faldefærdige huse

Der er nye regler på vej, der skal beskytte udsatte familier mod boligspekulanter. Kommuner får mulighed for at godkende lejemål, før spekulanter lejer dem ud.
I mange landdistrikter står der masser af faldefærdige og nedrivningsmodne huse.

Men nu vil et enigt Folketing lovgive, så kommunerne nemmere kan stoppe spekulanter i at udleje nedrivningsmodne huse. Det skal ske ved, at kommunerne får mulighed for godkende professionelle udlejeres lejemål, før de bliver lejet ud.

Og det bliver en fordel for Bornholm, mener borgmester Winni Grosbøll:

- Først og fremmest er det her et redskab til at undgå, at der er børn og familier, der vokser op under nogle kummerlige forhold, og at der er spekulanter, der tjener penge på det. Og jo flere redskaber vi får, jo bedre er det, siger Winni Grosbøll.

Det varer dog lidt før lovgivningen er på plads. I første omgang har et enigt Folketing, gennem et såkaldt beslutningsforslag, pålagt regeringen at indkalde Folketingets partier til forhandlinger. De forhandlinger skal munde ud i en lov, der kan stoppe boligspekulanters udlejning af faldefærdige huse til udsatte borgere og familier.

Lea Wermelin har været med til at fremsætte forslaget, og hun mener, der er brug for det:

- Vi kan se, at der for mange steder i landet, herunder Bornholm, er faldefærdige boliger, som ikke er egnet som bolig, der desværre bliver udnyttet af spekulanter til at leje ud til børnefamilier. Det vil gerne sætte en stopper for, ved at give kommunerne et ekstra værktøj, siger Lea Wermlin, medlem af Folketinget for Socialdemokraterne.

Ifølge tal fra VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, så er der mellem 10.000 og 22.000 nedrivningsparate boliger i Danmark.

Aktuelle programmer på Play