Næste udsendelse: 16:15 Under overfladen - Sønderborg (G)

TV i dag

  • 15:30Sprogblomster (G)Se med når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 16:15Under overfladen - Sønderborg (G)TV SYDs dykkere tager os med på en tur under vandet fra Jylland til Als. Selvom dykningen foregår i havnen ud for Sønderborg Slot, er der stadig masser af specielle dyr og planter i vandet.
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:05EKKO (G)Den gamle tørvegrav Hundsemyre ved Balka huser Bornholms eneste skarvkoloni, og nu overrasker undersøgelser af deres gylp ornitologerne - og nok også fiskerne. EKKO finder flere gamle ræve og besøger biogasanalægget Biokraft ved Aakirkeby, hvor den flotte hærfugl har slået sig ned.
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Mellem os (G)Henrik Christensen har taget initiativ til en mandeklub for mænd med tilknytning til Socialpsykiatrien. Han besøger Mellem os sammen med næstformanden for Sind.
  • 18:30360 Eventuelt
  • 19:00Bornholm knokler - Entreprenør (G)Hver dag drager de fleste på Bornholm på arbejde. På cykel, i bil og med bus tager vi alle afsted for at udøve vores erhverv forskellige steder på øen.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:45Kulturreportagen - Hasselby Leather Følg med, når musikken indspilles, når maleriet males og skuespillet læres. I Kulturreportagen følger vi med fra første række, når kulturen sker på Bornholm.
  • 19:49Vejret i morgen (G)
  • 19:50Set fra oven - Søren WolffSøren Wolff har boet på Bornholm siden sine unge år. Han har blandt andet arbejdet for den socialdemokratiske avis Bornholmeren. Søren Wolff har været socialdemokrat det meste af sit liv, men i de sidste par år har han lidt over partiets nye retning i forhold til flygtninge og indvandrere.
  • 20:15Mellem os
  • 20:45Kulturkalenderen Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00360 Eventuelt (G)
  • 21:25Brandkadetterne - Emilias rygI et halvt år følger vi 12 teenagere, der er det første hold brandkadetter i Lolland-Falster Brandvæsen. De er en del af et forløb, der skal lære dem, hvordan en brandmand arbejder, men det er også et forløb, der skal skabe personlig udvikling hos de unge. I dette afsnit følger vi Emilia, der må sande, at en dårlig ryg giver store problemer, når man skal bære røgdykkerudstyret på ryggen.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Kulturreportagen - Hasselby Leather (G)Følg med, når musikken indspilles, når maleriet males og skuespillet læres. I Kulturreportagen følger vi med fra første række, når kulturen sker på Bornholm.
  • 22:15Set fra oven - Søren Wolff (G)Søren Wolff har boet på Bornholm siden sine unge år. Han har blandt andet arbejdet for den socialdemokratiske avis Bornholmeren. Søren Wolff har været socialdemokrat det meste af sit liv, men i de sidste par år har han lidt over partiets nye retning i forhold til flygtninge og indvandrere.
  • 22:45Mellem os (G)
  • 23:10Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 23:20Brandkadetterne - Emilias ryg (G)I et halvt år følger vi 12 teenagere, der er det første hold brandkadetter i Lolland-Falster Brandvæsen. De er en del af et forløb, der skal lære dem, hvordan en brandmand arbejder, men det er også et forløb, der skal skabe personlig udvikling hos de unge. I dette afsnit følger vi Emilia, der må sande, at en dårlig ryg giver store problemer, når man skal bære røgdykkerudstyret på ryggen.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Kulturreportagen - Hasselby Leather (G)Følg med, når musikken indspilles, når maleriet males og skuespillet læres. I Kulturreportagen følger vi med fra første række, når kulturen sker på Bornholm.
  • 00:15Set fra oven - Søren Wolff (G)Søren Wolff har boet på Bornholm siden sine unge år. Han har blandt andet arbejdet for den socialdemokratiske avis Bornholmeren. Søren Wolff har været socialdemokrat det meste af sit liv, men i de sidste par år har han lidt over partiets nye retning i forhold til flygtninge og indvandrere.
  • 00:40Mellem os (G)
  • 01:10Månedens foredrag - Bente Jensen (G)Bente Jensen, Cand. mag. i Historie, fortæller om turismens udvikling på Bornholm.
  • 02:10BogForum med Per Pallesen og Claus Seidel (G)Per Jensen fra TV2/Nord interviewer skuespiller Per Pallesen og tegner Claus Seidel. Sammen er de aktuelle med spiseguiden ”Spis i det gamle Rom – igen”.
  • 02:35Nationalpark Thy (37:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 03:05Vild Med Dyr (G)I Vild Med Dyr besøger Anna Louise Tranæs Didriksen isbjørneungen Siku, som nu er blevet så gammel, at han er flyttet over ved siden af de store isbjørne. Men han har stadig brug for at være nær Frank og de andre dyrepassere.
  • 03:30Mens du sover (10:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 04:00Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Struer, Bogense, Sønderborg, Holbæk, Hobro, Herning, Maribo og Hindsholm.
  • 04:30Mens vi andre sover - Natfærgen (G)I denne serie følger vi dem der arbjeder, mens vi andrwe ligger trygt under dynen og sover. I dette program er vi gået ombord på natfærgen fra Køge til Rønne, hvor vi blandt andre møder styrmand Peter Korsholm.
  • 05:00Stafetten - Kira Lintrup Jensen (G)Kira Lintrup Jensen Er født og opvokset på Bornholm - nærmere bestemt på østøen. Hun bor i dag med sin familie i Stenseby, hvor hun er med i initiativer for at gøre den lille by levende. Kira Lintrup Jensen er uddannet lærer og arbejder nu som skoleleder på Østerlars Friskole.

Nu er det jul igen: Opgrader julefrokostbordet

I aftenens udgave af "Nu er det jul igen" giver Casper Sobczyk tre fif til, hvordan man nemt kan gøre julefrokosten endnu bedre.
Det behøver ikke være tidskrævende eller besværligt at lave en lækker julefrokost. I aften i "Nu er det jul igen" viser Casper Sobczyk nogle små tricks, man kan bruge for at tage julefrokosten skridtet videre uden alt for meget besvær.

Hjemmelavet remoulade, karrysild med smilende æg og hønsesalat er nogle af de ting, der kan skabe rammerne for den perfekte julefrokost. Følg blot Casper Sobczyks opskrifter her:

Remoulade
250g mayonnaise
4 spsk. god pickles, groft hakket
Salt
Sukker
1 tsk. citronsaft
En håndfuld persille, vasket og finthakket
2 drueagurker, skåret i tern
1 skalotteløg, fint hakket
½ tsk. gurkemeje

Mayonnaise kommes i en skål. Rør pickles, persille, skalotteløg og drueagurker i.
Smag til med salt, sukker og citronsaft.

Karrysild med smilende æg.
1 glas marinerede sild
2 spsk. skyr
50 g cornichoner, hakkede
5 spsk. mayonnaise
1 lille løg
1 madæble
Karry
Karse
4 æg - smilende ( kogt i 5 min.)
Salt og peber
Citronsaft
Neural olie til stegning

Dræn sildene godt. Riv æblet eller hak det fint. Hak løget fint og steg det i olie. Kom karry på panden med løg og rist det godt af. Kom æble på panden og giv dem lidt varme. Lad det hele køle af.
Rør skyr og mayonnaise sammen og vend den afkølede karry bladning i.
Kom de hakkede cornichoner i.
Smag til med salt, peber og citron.
Vend de marinerede sild i.
Pynt med de smilende æg og karse.

Hønsesalat
300g kyllingekød, kogt, stegt eller bagt
2 dl crème fraiche 38 %
1 dl mayonnaise
En håndfuld estragon, finthakket
1 tsk. Dijon sennep
1/2 tsk. paprika
100 g champignoner, rensede og stegt
Purløg, skåret fint
2 forårsløg, skåret i ringe
1 økologisk citron, skal og lidt af saften
Salt
Et lille glas asparges, drænet og skåret i tern
Bacon, stegt
Brøndkarse

Rør mayonnaise og creme fraiche sammen, kom estagong, de drænede asparges, Dijon sennep, paprika, purløg, stegte svampe, skal og saft af citron i og rør det godt sammen og smag til med salt.
Kom kyllingen i og smag til igen.
Anret i en skål og pynt med sprødt bacon og brøndkarse.

Se andet afsnit af fem på TV 2/Bornholm i aften klokken 19.50

Aktuelle programmer på Play