Næste udsendelse: 21:30 Guld fra Gemmerne (G)

TV i dag

 • 21:00Mad med Mads og DavidMads henter æg på Store Elmue Gård nær Faxe, og David laver klassikeren hakkebøf med spejlæg og hjemmesyltede løg. Produceret i 2017.
 • 21:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holstebro, Åbenrå, Odense, Haslev, Rønne og Aalborg
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Kulturreportagen - Annelise Kofoed Hansen (G)Annelise Kofoed-Hansen er billedkunstner, gobelinvæver og digter. Hendes store kærlighed er Grønland og hendes passion er klimaet.
 • 22:20Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har gravet i de gamle fotos og smalfilm. Han fortæller historien om turismen på Bornholm - helt fra de første turister kom før århundredeskiftet og til hurtigfærgerne .
 • 22:45Mellem os (G)Mellem os får besøg af den nye forstander på Bornholms Efterskole, Finn Pedersen. Du kan også møde Verner Schou, som har været med til at stifte den nye forening, Bornholm for Mangfoldighed.
 • 23:15Mad med Mads og David (G)Mads henter æg på Store Elmue Gård nær Faxe, og David laver klassikeren hakkebøf med spejlæg og hjemmesyltede løg. Produceret i 2017.
 • 23:40Stoltzes Naturperler - Hestehaven (G)Hestehaven på Nordbornholm er en skøn og godt skjult perle med hængesæk, urørt skov og mose. Følg med, når Michael Stoltze øser ud af barndommens oplevelser.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen - Annelise Kofoed Hansen (G)Annelise Kofoed-Hansen er billedkunstner, gobelinvæver og digter. Hendes store kærlighed er Grønland og hendes passion er klimaet.
 • 00:15Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har gravet i de gamle fotos og smalfilm. Han fortæller historien om turismen på Bornholm - helt fra de første turister kom før århundredeskiftet og til hurtigfærgerne .
 • 00:40Mellem os (G)Mellem os får besøg af den nye forstander på Bornholms Efterskole, Finn Pedersen. Du kan også møde Verner Schou, som har været med til at stifte den nye forening, Bornholm for Mangfoldighed.
 • 01:10Nattv: Danish Crown (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Danish Crown i Herning.
 • 02:10Nationalpark Thy (19:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:40Månedens foredrag - Alex Speed Kjeldsen (G)Sprogforsker Alex Speed Kjeldsen fortæller om sit arbejde med en ny stor bornholmsk ordbog
 • 03:35Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Struer, Sønderborg, Skagen, Næstved, Hindsholm, Lemvig og Boldrup.
 • 04:00Mellem os (G)Der går militær i den, når René Danielsson kommer ind i studiet og fortæller om hans syn på værnepligten, som reddede ham fra en ungdom på vej i uføre. Og der er også noget til de endnu yngre. Morten Poulsen og Alena Wils har nemlig skrevet en ny børnebog, der hedder Sofus på Bornholm, og det kommer de ind og fortæller om.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)At opdrætte en klovnfisk er en temmelig besværlig affære, så Anna Louise Tranæs Didriksen er taget til Kattegatcentret for at hjælpe til med at fodre en af koralrevets mest berømte fisk.
 • 05:00Stafetten - Oddur Stefan Steinthorsson (G)Oddur Stefan Steinthorsson er musiker i sin grundvold. Han er en bestanddel af musikgruppen Oraklet på Bornholm, som også har leveret musikken til programmet med Oddur. Han er uddannet musik- og dansklærer og har boet på Bornholm siden 1994.

Klip i kortet stækker ikke ung bilist

Søndag slutter politiets kampagne mod uopmærksomme bilister. Men en ung mand har vist sig, at være uden for pædagogisk rækkevidde, fortæller Bornholms Politi.
Det ser ellers generelt pænt ud. Efter en uge med fokus på, om bornholmske bilister kan finde ud af at fokusere på at køre bil og ikke benytter mobiltelefonen under kørsel, så er oplevelsen fra øens lange arm:

- Det er gået godt, folk har kørt pænt og vi har ikke skrevet mange bøder, fortæller politikommissær Michael Winsløw.

Men der er et hår i suppen. Og selvom politiet har fisket det op gentagende gange, så bliver det ved:

- Vi har desværre en genganger, som tester både færdselslovens og politiet tålmodighed, siger Michael Winsløw.

Personen, Michael Winsløw fortæller om, er en ung mand, der senest blev taget i at køre alt for stærkt i denne uge:

- Forhistorien er, at han er frakendt kørekortet et hav af gange. Allerede som 17-årig tager vi kortet fra ham første gang. Så generhverver han det. Mister det igen. Og så i sidste uge får han lov til at generhverve kørekortet igen. Og gudhjælpemig om han i denne uge ikke ræser forbi en af vores målervogne med tæt på 100 km/t i bymæssig bebyggelse. Så der er nogen, der stadig kører fuldstændigt tosset, siger Michael Winsløw

Men selvom sagen med den 18-årige stikker ud, så bekymrer det politiet:
- Vi ser stadig unge mennesker, og mænd i særdeleshed, der kører tosset. I sidst uge var der et dødsfald i trafikken med unge på Sjælland. Det er jo frygteligt, at de ikke vil lære. Det er livsfarligt.

Politiets kampagne i uge 11 havde altså både fokus på brug af mobil under kørsel og overtrædelse af hastigheden.
Men til førstnævnte er der snart strammere sanktioner på vej. Før jul besluttede Folketinget, at brug af mobil under kørsel skal koste et klip i kortet. og så snart politiet er klar med det bagvedliggende arbejde til at eksekvere lovgivningen, så kan bilister altså forvente strengere straffe.

Aktuelle programmer på Play