Næste udsendelse: 20:40 Kirke og meninger - påske 2:4

TV i dag

 • 20:15Ildsjælene i TejnIF 2/5Tejn IF er en idrætsklub med mange aktiviteter for medlemmer i alle aldre. I denne udsendelse kigger vi på livet i klubhuset, og en række af de aktiviteter, klubben står for.
 • 20:40Kirke og meninger - påske 2:4Debatprogram, hvor tre præster diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:05Graveskeen - arkæologi på Bornholm (G)Amatørarkæolog Klaus Thorsen har genfundet Danmarks rigeste gravplads fra Germansk jernalder. En arkæologisk tidsrejse med gravgaver, perler og sværd. Graveskeen fulgte den 4 uger lange udgravning. 2 Del. Tilrettelægger Bo Iversen.
 • 21:30Campingpladsen (2:8)Vi følger livet på Dokkedal Camping, midt under deres generationsskifte.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Trolling Master Bornholm - De bedste øjeblikke (G)Sammendrag af fire dages laksefiskeri omkring Bornholm. Kampen om at fange årets største laks kogt ned til en halv times program - med nye reportager, som du ikke så i løbet af konkurrencen.
 • 22:50Ildsjælene i TejnIF 2/5 (G)Tejn IF er en idrætsklub med mange aktiviteter for medlemmer i alle aldre. I denne udsendelse kigger vi på livet i klubhuset, og en række af de aktiviteter, klubben står for.
 • 23:15Fra lade til landevej - Syn for sagen (11:11) (G)I dette afsnit skal der helt styr på bremserne, for nu skal Ole Bramsgaard have den istandsatte Ford Taunus 17M de Luxe til syn. Den er kommet fra laden og har kørt lidt på landevejen, men spørgsmålet er, om Ole får sit stempel, og konen endelig får sin bil.
 • 23:45Kulturreportagen - Logbog fra Norresân (G)Logbog fra Norresân er en lyrisk fortælling, der følger årets gang i ord og billeder. Jo Dam Kærgaard har skabt værkerne ud fra et planteforlæg fra Norresâns magiske klippehave, og Steffen Brandt har i hvert af årets måneder skrevet en tekst.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Trolling Master Bornholm - De bedste øjeblikke (G)Sammendrag af fire dages laksefiskeri omkring Bornholm. Kampen om at fange årets største laks kogt ned til en halv times program - med nye reportager, som du ikke så i løbet af konkurrencen.
 • 00:50Ildsjælene i TejnIF 2/5 (G)Tejn IF er en idrætsklub med mange aktiviteter for medlemmer i alle aldre. I denne udsendelse kigger vi på livet i klubhuset, og en række af de aktiviteter, klubben står for.
 • 01:15Graveskeen - arkæologi på Bornholm (G)Amatørarkæolog Klaus Thorsen har genfundet Danmarks rigeste gravplads fra Germansk jernalder. En arkæologisk tidsrejse med gravgaver, perler og sværd. Graveskeen fulgte den 4 uger lange udgravning. 2 Del. Tilrettelægger Bo Iversen.
 • 01:45Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 02:35Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:11) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
 • 03:05Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Hobro, Bornholm, Ribe, Stevns, Nykøbing Mors og Rønne.
 • 03:35Bornholm knokler - Postbåden Peter (G)Mange tusinde turister og bornholmere tager hvert år til Christiansø, og en del af dem tager Postbåden Peter. Båden som igennem mange år har fragtet godt til og fra danmarks østligste punkt, men hvad laver man egentlig som skipper og bedstemand ombord på det gamle træskib? Det finder vi ud af i dag i Bornholm Knokler.
 • 04:05Mellem os (G)Demens og børn hænger måske mere sammen, end man tror. I hvert fald har Jens Rehfeld sammen med Anna Kærgaard skrevet og illustreret en børnebog om demens, som de skal gøre os klogere på.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Anna Louise Tranæs Didriksen besøger Thabo i Ree Park, og Thabo bliver forkælet med Wellness for næsehorn.
 • 05:00Stafetten - Vibeke Eskesen (G)Vibeke Eskesen er født og opvokset i Vestjylland. Hun kom til Bornholm i 1974. Hun er gift med forfatteren Peter Poulsen og bor i Svaneke. Vibeke Eskesen har siden 2008 været formand for Svanekegaardens Kunst- og Kulturforening.

Transportministeriet: Test er eneste udvej

En skibsekspert vurderer, at den skibstekniske undersøgelse af Express 1 og 2 ikke bliver retvisende. Transportministeriet mener dog, at testen er den eneste mulige fremgangsmåde.
Den skibstekniske undersøgelse af de færger, som Molslinjen bruger til sejladsen på Bornholm forsinkes, da værftet hvor de to hurtigfærger Express 1 og 2 er lavet, Incat, ikke vil udlevere tegningerne af skibene. I mangel af tegningerne vil Force Technology, der skal foretage undersøgelsen, i stedet foretage flere og mere længerevarende beregninger. Dog forventer skibsekspert Hans Otto Holmegaard Kristensen at resultaterne af undersøgelsen, uden brug af skibets tegninger, giver et meget lidt retvisende billede af, hvordan skibet reelt opfører sig til havs. Ifølge hans vurdering vil man ikke kunne bruge resultatet som underbygning for, hvorvidt der skal foretages ændringer på sejladsen. Nu kommer Transportministeriet med svar på skibsekspertens kritikpunkt.

- Formålet med ministeriets skibstekniske undersøgelse er at måle de præcise accelerationer, som passagererne bliver udsat for under de enkelte overfarter for derved at kunne fastslå, hvorvidt Molslinjen overholder kontraktens komfortkrav. Såfremt den skibstekniske undersøgelse viser, at Molslinjen ikke overholder kontraktens komfortkrav, skal Molslinjen redegøre for, hvad der skal ske af ændringer, skriver Transportministeriet i en mail.

Skibseksperten Hans Otto Holmegaard Kristensen vurderer derudover ikke, at man kan sammenligne andre T-foil-undersøgelser med Express 1 og 2 og deres færden på ruten. Det kan ifølge hans vurdering ikke give et retvisende billede af, hvorvidt en T-foil reelt vil have en effekt på Express 1 og 2.

- Så vidt ministeriet er orienteret, har ingen af Molslinjens hurtigfærger sejlet mellem Rønne og Ystad med en T-foil påmonteret, og derfor findes der heller ikke noget studie af, hvordan disse færger sejler i netop dette farvand med en T-foil påmonteret. Det kan derfor i sagens natur alene undersøges, hvordan T-foils eventuelt kan mindske færgens bevægelser ved hjælp af tidligere gennemførte undersøgelser af T-foils i andre farvande.

Transportministeriet svarer ikke på, hvorfor man har besluttet at gennemføre undersøgelsen på trods af, der er en chance for at undersøgelsen ikke bliver retvisende.

Aktuelle programmer på Play