Næste udsendelse: 19:49 Vejret i morgen (G)

TV i dag

 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:49Vejret i morgen (G)
 • 19:50360 (G)Hvordan synes du, Bornholm skal se ud om 12 år? Det diskuterer vores gæster i 360, med udgangspunkt i kommunalbestyrelsens strategioplæg for kommuneplan 2020. Borgmester Winni Grosbøll fortæller om visionerne bag.
 • 20:15Stafetten - Thomas FrandsenThomas Frandsen er født og opvokset i Snogebæk. Han bor nu i Østermarie med sin kone. Thomas Frandsen har et lille flyttefirma men arbejder også som skolelærer. Sammen med sin kone har de butikken Fratida, som forhandler antik og livsstilsprodukter.
 • 20:40Mellem os "Gamle kirker på Bornholm" er en ny bog, som naturvejleder Søren Silliehoved har skrevet. Han besøger Mellem Os, som også handler om udstillingen "Livet i NordParken - FØR & NU" på Bornholms Museum. Museumsformidler og fotograf forklarer om projektet.
 • 21:08Vejret i morgen (G)
 • 21:10Helt ærligt - Hvem er bedst til fodbold? (4)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
 • 21:35Helleristninger - bronzealderens billeder (G)Følg med på en rejse ind i helleristningernes magiske billedverden. Med udgangspunkt i Bornholmske helleristninger følger vi helleristningssporet til Sverige og rundt i Europa, med tråde til Egypten.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10360 (G)Hvordan synes du, Bornholm skal se ud om 12 år? Det diskuterer vores gæster i 360, med udgangspunkt i kommunalbestyrelsens strategioplæg for kommuneplan 2020. Borgmester Winni Grosbøll fortæller om visionerne bag.
 • 22:35Stafetten - Thomas Frandsen (G)Thomas Frandsen er født og opvokset i Snogebæk. Han bor nu i Østermarie med sin kone. Thomas Frandsen har et lille flyttefirma men arbejder også som skolelærer. Sammen med sin kone har de butikken Fratida, som forhandler antik og livsstilsprodukter.
 • 23:00Mellem os (G)"Gamle kirker på Bornholm" er en ny bog, som naturvejleder Søren Silliehoved har skrevet. Han besøger Mellem Os, som også handler om udstillingen "Livet i NordParken - FØR & NU" på Bornholms Museum. Museumsformidler og fotograf forklarer om projektet.
 • 23:30Helt ærligt - Hvem er bedst til fodbold? (4) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10360 (G)Hvordan synes du, Bornholm skal se ud om 12 år? Det diskuterer vores gæster i 360, med udgangspunkt i kommunalbestyrelsens strategioplæg for kommuneplan 2020. Borgmester Winni Grosbøll fortæller om visionerne bag.
 • 00:35Stafetten - Thomas Frandsen (G)Thomas Frandsen er født og opvokset i Snogebæk. Han bor nu i Østermarie med sin kone. Thomas Frandsen har et lille flyttefirma men arbejder også som skolelærer. Sammen med sin kone har de butikken Fratida, som forhandler antik og livsstilsprodukter.
 • 01:00Mellem os (G)"Gamle kirker på Bornholm" er en ny bog, som naturvejleder Søren Silliehoved har skrevet. Han besøger Mellem Os, som også handler om udstillingen "Livet i NordParken - FØR & NU" på Bornholms Museum. Museumsformidler og fotograf forklarer om projektet.
 • 01:25Flere sider af Erling Jepsen (G)Forfatter Erling Jepsen fortæller om sin bog "Hjertets dannelse".
 • 01:55FV19 - Valgaften - de bedste øjeblikke (G)
 • 02:35Månedens foredrag - Jens Svane Boutrup (G)Teaterchef Jens Svane Boutrup fortæller om Bornholms Teater og "Bornholmerkrøniken", der er teatrets nye store projekt.
 • 03:35Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holstebro, Nibe, Svendborg, Holbæk, Horsens og Rønne.
 • 04:00Mellem os (G)
 • 04:30Helt i fisk - Fladfiskefiskeri (G)Der fiskes ikke meget efter fladfisk på Bornholm, men i dette afsnit giver Helt i Fisk-holdet sig i kast med et voldsomt populært fiskeri. I hvert fald populært i resten af landet. På molen i Hammerhavn jagtes de smækre spisefisk, og William ser ud til at have fundet sin hjemmebane.
 • 05:00Stafetten - Lotte Madsen (G)Lotte Madsen er født og opvokset i Næstved. Hun kom til Bornholm i 1992. Lotte Madsen var i 2007 med til at starte den private Vores Børnehave i Snogebæk.

Transportministeriet: Test er eneste udvej

En skibsekspert vurderer, at den skibstekniske undersøgelse af Express 1 og 2 ikke bliver retvisende. Transportministeriet mener dog, at testen er den eneste mulige fremgangsmåde.
Den skibstekniske undersøgelse af de færger, som Molslinjen bruger til sejladsen på Bornholm forsinkes, da værftet hvor de to hurtigfærger Express 1 og 2 er lavet, Incat, ikke vil udlevere tegningerne af skibene. I mangel af tegningerne vil Force Technology, der skal foretage undersøgelsen, i stedet foretage flere og mere længerevarende beregninger. Dog forventer skibsekspert Hans Otto Holmegaard Kristensen at resultaterne af undersøgelsen, uden brug af skibets tegninger, giver et meget lidt retvisende billede af, hvordan skibet reelt opfører sig til havs. Ifølge hans vurdering vil man ikke kunne bruge resultatet som underbygning for, hvorvidt der skal foretages ændringer på sejladsen. Nu kommer Transportministeriet med svar på skibsekspertens kritikpunkt.

- Formålet med ministeriets skibstekniske undersøgelse er at måle de præcise accelerationer, som passagererne bliver udsat for under de enkelte overfarter for derved at kunne fastslå, hvorvidt Molslinjen overholder kontraktens komfortkrav. Såfremt den skibstekniske undersøgelse viser, at Molslinjen ikke overholder kontraktens komfortkrav, skal Molslinjen redegøre for, hvad der skal ske af ændringer, skriver Transportministeriet i en mail.

Skibseksperten Hans Otto Holmegaard Kristensen vurderer derudover ikke, at man kan sammenligne andre T-foil-undersøgelser med Express 1 og 2 og deres færden på ruten. Det kan ifølge hans vurdering ikke give et retvisende billede af, hvorvidt en T-foil reelt vil have en effekt på Express 1 og 2.

- Så vidt ministeriet er orienteret, har ingen af Molslinjens hurtigfærger sejlet mellem Rønne og Ystad med en T-foil påmonteret, og derfor findes der heller ikke noget studie af, hvordan disse færger sejler i netop dette farvand med en T-foil påmonteret. Det kan derfor i sagens natur alene undersøges, hvordan T-foils eventuelt kan mindske færgens bevægelser ved hjælp af tidligere gennemførte undersøgelser af T-foils i andre farvande.

Transportministeriet svarer ikke på, hvorfor man har besluttet at gennemføre undersøgelsen på trods af, der er en chance for at undersøgelsen ikke bliver retvisende.

Aktuelle programmer på Play