Næste udsendelse: 20:45 Kulturreportagen - Annelise Kofoed Hansen (G)

TV i dag

 • 20:15Mellem os Mellem os får besøg af den nye forstander på Bornholms Efterskole, Finn Pedersen. Du kan også møde Verner Schou, som har været med til at stifte den nye forening, Bornholm for Mangfoldighed.
 • 20:45Kulturreportagen - Annelise Kofoed Hansen (G)Annelise Kofoed-Hansen er billedkunstner, gobelinvæver og digter. Hendes store kærlighed er Grønland og hendes passion er klimaet.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00Mad med Mads og DavidMads henter æg på Store Elmue Gård nær Faxe, og David laver klassikeren hakkebøf med spejlæg og hjemmesyltede løg. Produceret i 2017.
 • 21:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holstebro, Åbenrå, Odense, Haslev, Rønne og Aalborg
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Kulturreportagen - Annelise Kofoed Hansen (G)Annelise Kofoed-Hansen er billedkunstner, gobelinvæver og digter. Hendes store kærlighed er Grønland og hendes passion er klimaet.
 • 22:20Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har gravet i de gamle fotos og smalfilm. Han fortæller historien om turismen på Bornholm - helt fra de første turister kom før århundredeskiftet og til hurtigfærgerne .
 • 22:45Mellem os (G)Mellem os får besøg af den nye forstander på Bornholms Efterskole, Finn Pedersen. Du kan også møde Verner Schou, som har været med til at stifte den nye forening, Bornholm for Mangfoldighed.
 • 23:15Mad med Mads og David (G)Mads henter æg på Store Elmue Gård nær Faxe, og David laver klassikeren hakkebøf med spejlæg og hjemmesyltede løg. Produceret i 2017.
 • 23:40Stoltzes Naturperler - Hestehaven (G)Hestehaven på Nordbornholm er en skøn og godt skjult perle med hængesæk, urørt skov og mose. Følg med, når Michael Stoltze øser ud af barndommens oplevelser.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen - Annelise Kofoed Hansen (G)Annelise Kofoed-Hansen er billedkunstner, gobelinvæver og digter. Hendes store kærlighed er Grønland og hendes passion er klimaet.
 • 00:15Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har gravet i de gamle fotos og smalfilm. Han fortæller historien om turismen på Bornholm - helt fra de første turister kom før århundredeskiftet og til hurtigfærgerne .
 • 00:40Mellem os (G)Mellem os får besøg af den nye forstander på Bornholms Efterskole, Finn Pedersen. Du kan også møde Verner Schou, som har været med til at stifte den nye forening, Bornholm for Mangfoldighed.
 • 01:10Nattv: Danish Crown (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Danish Crown i Herning.
 • 02:10Nationalpark Thy (19:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:40Månedens foredrag - Alex Speed Kjeldsen (G)Sprogforsker Alex Speed Kjeldsen fortæller om sit arbejde med en ny stor bornholmsk ordbog
 • 03:35Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Struer, Sønderborg, Skagen, Næstved, Hindsholm, Lemvig og Boldrup.
 • 04:00Mellem os (G)Der går militær i den, når René Danielsson kommer ind i studiet og fortæller om hans syn på værnepligten, som reddede ham fra en ungdom på vej i uføre. Og der er også noget til de endnu yngre. Morten Poulsen og Alena Wils har nemlig skrevet en ny børnebog, der hedder Sofus på Bornholm, og det kommer de ind og fortæller om.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)At opdrætte en klovnfisk er en temmelig besværlig affære, så Anna Louise Tranæs Didriksen er taget til Kattegatcentret for at hjælpe til med at fodre en af koralrevets mest berømte fisk.
 • 05:00Stafetten - Oddur Stefan Steinthorsson (G)Oddur Stefan Steinthorsson er musiker i sin grundvold. Han er en bestanddel af musikgruppen Oraklet på Bornholm, som også har leveret musikken til programmet med Oddur. Han er uddannet musik- og dansklærer og har boet på Bornholm siden 1994.

Transportministeriet: Test er eneste udvej

En skibsekspert vurderer, at den skibstekniske undersøgelse af Express 1 og 2 ikke bliver retvisende. Transportministeriet mener dog, at testen er den eneste mulige fremgangsmåde.
Den skibstekniske undersøgelse af de færger, som Molslinjen bruger til sejladsen på Bornholm forsinkes, da værftet hvor de to hurtigfærger Express 1 og 2 er lavet, Incat, ikke vil udlevere tegningerne af skibene. I mangel af tegningerne vil Force Technology, der skal foretage undersøgelsen, i stedet foretage flere og mere længerevarende beregninger. Dog forventer skibsekspert Hans Otto Holmegaard Kristensen at resultaterne af undersøgelsen, uden brug af skibets tegninger, giver et meget lidt retvisende billede af, hvordan skibet reelt opfører sig til havs. Ifølge hans vurdering vil man ikke kunne bruge resultatet som underbygning for, hvorvidt der skal foretages ændringer på sejladsen. Nu kommer Transportministeriet med svar på skibsekspertens kritikpunkt.

- Formålet med ministeriets skibstekniske undersøgelse er at måle de præcise accelerationer, som passagererne bliver udsat for under de enkelte overfarter for derved at kunne fastslå, hvorvidt Molslinjen overholder kontraktens komfortkrav. Såfremt den skibstekniske undersøgelse viser, at Molslinjen ikke overholder kontraktens komfortkrav, skal Molslinjen redegøre for, hvad der skal ske af ændringer, skriver Transportministeriet i en mail.

Skibseksperten Hans Otto Holmegaard Kristensen vurderer derudover ikke, at man kan sammenligne andre T-foil-undersøgelser med Express 1 og 2 og deres færden på ruten. Det kan ifølge hans vurdering ikke give et retvisende billede af, hvorvidt en T-foil reelt vil have en effekt på Express 1 og 2.

- Så vidt ministeriet er orienteret, har ingen af Molslinjens hurtigfærger sejlet mellem Rønne og Ystad med en T-foil påmonteret, og derfor findes der heller ikke noget studie af, hvordan disse færger sejler i netop dette farvand med en T-foil påmonteret. Det kan derfor i sagens natur alene undersøges, hvordan T-foils eventuelt kan mindske færgens bevægelser ved hjælp af tidligere gennemførte undersøgelser af T-foils i andre farvande.

Transportministeriet svarer ikke på, hvorfor man har besluttet at gennemføre undersøgelsen på trods af, der er en chance for at undersøgelsen ikke bliver retvisende.

Aktuelle programmer på Play