Næste udsendelse: 20:40 Kirke og meninger - påske 2:4

TV i dag

 • 20:15Ildsjælene i TejnIF 2/5Tejn IF er en idrætsklub med mange aktiviteter for medlemmer i alle aldre. I denne udsendelse kigger vi på livet i klubhuset, og en række af de aktiviteter, klubben står for.
 • 20:40Kirke og meninger - påske 2:4Debatprogram, hvor tre præster diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:05Graveskeen - arkæologi på Bornholm (G)Amatørarkæolog Klaus Thorsen har genfundet Danmarks rigeste gravplads fra Germansk jernalder. En arkæologisk tidsrejse med gravgaver, perler og sværd. Graveskeen fulgte den 4 uger lange udgravning. 2 Del. Tilrettelægger Bo Iversen.
 • 21:30Campingpladsen (2:8)Vi følger livet på Dokkedal Camping, midt under deres generationsskifte.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Trolling Master Bornholm - De bedste øjeblikke (G)Sammendrag af fire dages laksefiskeri omkring Bornholm. Kampen om at fange årets største laks kogt ned til en halv times program - med nye reportager, som du ikke så i løbet af konkurrencen.
 • 22:50Ildsjælene i TejnIF 2/5 (G)Tejn IF er en idrætsklub med mange aktiviteter for medlemmer i alle aldre. I denne udsendelse kigger vi på livet i klubhuset, og en række af de aktiviteter, klubben står for.
 • 23:15Fra lade til landevej - Syn for sagen (11:11) (G)I dette afsnit skal der helt styr på bremserne, for nu skal Ole Bramsgaard have den istandsatte Ford Taunus 17M de Luxe til syn. Den er kommet fra laden og har kørt lidt på landevejen, men spørgsmålet er, om Ole får sit stempel, og konen endelig får sin bil.
 • 23:45Kulturreportagen - Logbog fra Norresân (G)Logbog fra Norresân er en lyrisk fortælling, der følger årets gang i ord og billeder. Jo Dam Kærgaard har skabt værkerne ud fra et planteforlæg fra Norresâns magiske klippehave, og Steffen Brandt har i hvert af årets måneder skrevet en tekst.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Trolling Master Bornholm - De bedste øjeblikke (G)Sammendrag af fire dages laksefiskeri omkring Bornholm. Kampen om at fange årets største laks kogt ned til en halv times program - med nye reportager, som du ikke så i løbet af konkurrencen.
 • 00:50Ildsjælene i TejnIF 2/5 (G)Tejn IF er en idrætsklub med mange aktiviteter for medlemmer i alle aldre. I denne udsendelse kigger vi på livet i klubhuset, og en række af de aktiviteter, klubben står for.
 • 01:15Graveskeen - arkæologi på Bornholm (G)Amatørarkæolog Klaus Thorsen har genfundet Danmarks rigeste gravplads fra Germansk jernalder. En arkæologisk tidsrejse med gravgaver, perler og sværd. Graveskeen fulgte den 4 uger lange udgravning. 2 Del. Tilrettelægger Bo Iversen.
 • 01:45Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 02:35Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:11) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
 • 03:05Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Hobro, Bornholm, Ribe, Stevns, Nykøbing Mors og Rønne.
 • 03:35Bornholm knokler - Postbåden Peter (G)Mange tusinde turister og bornholmere tager hvert år til Christiansø, og en del af dem tager Postbåden Peter. Båden som igennem mange år har fragtet godt til og fra danmarks østligste punkt, men hvad laver man egentlig som skipper og bedstemand ombord på det gamle træskib? Det finder vi ud af i dag i Bornholm Knokler.
 • 04:05Mellem os (G)Demens og børn hænger måske mere sammen, end man tror. I hvert fald har Jens Rehfeld sammen med Anna Kærgaard skrevet og illustreret en børnebog om demens, som de skal gøre os klogere på.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Anna Louise Tranæs Didriksen besøger Thabo i Ree Park, og Thabo bliver forkælet med Wellness for næsehorn.
 • 05:00Stafetten - Vibeke Eskesen (G)Vibeke Eskesen er født og opvokset i Vestjylland. Hun kom til Bornholm i 1974. Hun er gift med forfatteren Peter Poulsen og bor i Svaneke. Vibeke Eskesen har siden 2008 været formand for Svanekegaardens Kunst- og Kulturforening.

Færøske erfaringer taler for en tunnel

Foreningen Bornholm Tunnel arbejder videre for et skabe en fast forbindelse mellem Bornholm og Sverige. I dag fik de forstærkning fra en færøsk tunnelforkæmper.
Foreningen Bornholm Tunnel holdt i dag offentlig møde med ønsket om en bred debat, for og imod en tunnelforbindelse til og fra Bornholm.

Derfor var alle inviteret til at komme. Og dem der så faktisk mødte op kunne høre et oplæg fra tidligere lagtingsmedlem Marjus Dam. Han har selv været med til at skaffe tunnelforbindelser til Færøerne, og mener det har været meget gavnligt for samfundet.

- Hos os på Færøerne må vi sige, at der er sket et kvantespring i den rigtige retning. Vi havde et fald i befolkningstallet på øen før tunnelen, bagefter har vi haft en stigning. På alle områder, må man sige, har det været positivt for os, siger Marjus Dam.

Han formoder, at effekterne vil være de samme på Bornholm blot i større skala.

Dyre drømme
Men én af årsagerne til, at Bornholm endnu ikke har en tunnel er ret logisk, ifølge politikerne. Det er en ganske dyr fornøjelse med tunneller. Uanset om der skal sprænges vej, bores eller om elementerne skal nedsænkes. Sidstnævnte løsning bliver brugt ved den kommende Femernforbindelse mellem Lolland og Tyskland.

Femern-tunnelen bliver en 18 kilometer lang tunnel, som - når den er færdig - bliver verdens længste for biler og tog. Den koster 52,6 milliarder kroner i 2015-priser.

På Færøerne har man bygget mange tunneller, og er i dag i gang med at bygge to nye undersøiske forbindelser på henholdsvis 10 og 11 kilometer til i alt to milliarder kroner.

Og på Bornholm er drømmen en tunnel, der forbinder os med Sverige. Den vil i så fald blive 40 kilometer lang, og rådgivningsvirksomheden Cowi vurderede i 2015, at prisen, hvis alt går vel, ligger på omkring 30 til 44 milliarder kroner for sådan en løsning.

Fokuseret indsats på færger er vejen over Østersøen
Netop den høje pris taget Bornholms befolkningstal i betragtning gør også, at man skal se realistisk på proportionerne, lyder det fra borgmester Winni Grosbøll (S).

- Først og fremmest tror jeg, det er urealistisk at bruge så mange milliarder på at betjene et samfund med 40.000 mennesker. Det er hvert fald den holdning, jeg har hørt de fleste landspolitikere sige, lyder det fra borgmesteren.

Hun mener, man i stedet skal fokusere på én løsning for transport mellem Sverige og Bornholm.

- Man skal altid vælge sine kampe med omhu, og min prioritering har altid været at sikre en billig, regelmæssig, god færge med høj frekvens. Langt de fleste af de ting er vi ved at have på plads. Vi har nogle udfordringer med regelmæssighed i øjeblikket, men det arbejder vi på. Så det handler om prioriteringer. Man kan ikke kæmpe på alle plader på én gang, slet ikke over for Christiansborg, siger Winni Grosbøll (S).

Men, at politikerne på Christiansborg ikke er super opstemte ved idéen om en forbindelse mellem Sverige og Bornholm, det behøver ikke at være et endeligt NEJ, lyder det fra den færøske tunnel-fortaler. For færingerne lykkedes med at overtale politikerne - trods møje og besvær.

- Vi kæmpede lokalt, hvor vi stod side-om-side. Der var ikke en sprække, hverken mellem de politiske partier, industrien eller kommunalpolitikerne. Vi var alle enige, om at det var dét, vi ville have, og det fik vi så, siger Marjus Dam.

Aktuelle programmer på Play