Næste udsendelse: 20:40 Kirke og meninger - påske 2:4

TV i dag

 • 20:15Ildsjælene i TejnIF 2/5Tejn IF er en idrætsklub med mange aktiviteter for medlemmer i alle aldre. I denne udsendelse kigger vi på livet i klubhuset, og en række af de aktiviteter, klubben står for.
 • 20:40Kirke og meninger - påske 2:4Debatprogram, hvor tre præster diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:05Graveskeen - arkæologi på Bornholm (G)Amatørarkæolog Klaus Thorsen har genfundet Danmarks rigeste gravplads fra Germansk jernalder. En arkæologisk tidsrejse med gravgaver, perler og sværd. Graveskeen fulgte den 4 uger lange udgravning. 2 Del. Tilrettelægger Bo Iversen.
 • 21:30Campingpladsen (2:8)Vi følger livet på Dokkedal Camping, midt under deres generationsskifte.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Trolling Master Bornholm - De bedste øjeblikke (G)Sammendrag af fire dages laksefiskeri omkring Bornholm. Kampen om at fange årets største laks kogt ned til en halv times program - med nye reportager, som du ikke så i løbet af konkurrencen.
 • 22:50Ildsjælene i TejnIF 2/5 (G)Tejn IF er en idrætsklub med mange aktiviteter for medlemmer i alle aldre. I denne udsendelse kigger vi på livet i klubhuset, og en række af de aktiviteter, klubben står for.
 • 23:15Fra lade til landevej - Syn for sagen (11:11) (G)I dette afsnit skal der helt styr på bremserne, for nu skal Ole Bramsgaard have den istandsatte Ford Taunus 17M de Luxe til syn. Den er kommet fra laden og har kørt lidt på landevejen, men spørgsmålet er, om Ole får sit stempel, og konen endelig får sin bil.
 • 23:45Kulturreportagen - Logbog fra Norresân (G)Logbog fra Norresân er en lyrisk fortælling, der følger årets gang i ord og billeder. Jo Dam Kærgaard har skabt værkerne ud fra et planteforlæg fra Norresâns magiske klippehave, og Steffen Brandt har i hvert af årets måneder skrevet en tekst.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Trolling Master Bornholm - De bedste øjeblikke (G)Sammendrag af fire dages laksefiskeri omkring Bornholm. Kampen om at fange årets største laks kogt ned til en halv times program - med nye reportager, som du ikke så i løbet af konkurrencen.
 • 00:50Ildsjælene i TejnIF 2/5 (G)Tejn IF er en idrætsklub med mange aktiviteter for medlemmer i alle aldre. I denne udsendelse kigger vi på livet i klubhuset, og en række af de aktiviteter, klubben står for.
 • 01:15Graveskeen - arkæologi på Bornholm (G)Amatørarkæolog Klaus Thorsen har genfundet Danmarks rigeste gravplads fra Germansk jernalder. En arkæologisk tidsrejse med gravgaver, perler og sværd. Graveskeen fulgte den 4 uger lange udgravning. 2 Del. Tilrettelægger Bo Iversen.
 • 01:45Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 02:35Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:11) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
 • 03:05Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Hobro, Bornholm, Ribe, Stevns, Nykøbing Mors og Rønne.
 • 03:35Bornholm knokler - Postbåden Peter (G)Mange tusinde turister og bornholmere tager hvert år til Christiansø, og en del af dem tager Postbåden Peter. Båden som igennem mange år har fragtet godt til og fra danmarks østligste punkt, men hvad laver man egentlig som skipper og bedstemand ombord på det gamle træskib? Det finder vi ud af i dag i Bornholm Knokler.
 • 04:05Mellem os (G)Demens og børn hænger måske mere sammen, end man tror. I hvert fald har Jens Rehfeld sammen med Anna Kærgaard skrevet og illustreret en børnebog om demens, som de skal gøre os klogere på.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Anna Louise Tranæs Didriksen besøger Thabo i Ree Park, og Thabo bliver forkælet med Wellness for næsehorn.
 • 05:00Stafetten - Vibeke Eskesen (G)Vibeke Eskesen er født og opvokset i Vestjylland. Hun kom til Bornholm i 1974. Hun er gift med forfatteren Peter Poulsen og bor i Svaneke. Vibeke Eskesen har siden 2008 været formand for Svanekegaardens Kunst- og Kulturforening.

Skattelettelser deler vandene på Bornholm

En bornholmer har i snit fået 7500 kr. mere til sig selv, hvilket placerer kommunens borgere blandt dem, der får mindst ud af skattelettelserne.
En ny analyse fra 3F og arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser store forskelle i størrelsen på de seneste 15 års skattelettelser fra kommune til kommune. Borgerne i de velhavende kommuner, har fået langt de største skattelettelser, mens borgerne på Bornholm har fået en mindre bid af kagen.

Natasja Mayer Hansen, der arbejder i Sportsmaster i Rønne, har en indkomst i den lave ende, og har ikke mærket noget til skattelettelser.

- Jeg synes det er latterligt, at der bliver gjort forskel på folk, og fordi vi bor på Bornholm og ikke i Gentofte, siger Natasja Meyer Hansen.

Undersøgelsen viser, at borgerne i de rige kommuner, har fået de største skattelettelser, mens borgerne i de fattige kommuner har fået langt færre. På Bornholm har en borger i gennemsnit om året fået 7500 kroner i skattelettelser, hvorimod en borger i Gentofte kommune i gennemsnit har fået 32.200 kroner om året i skattelettelser.

En der har en indkomst i den højere ende er Jim Maar, der er ejer af Midtbornholms Auto. Han mener at skattelettelserne er rimelige.

- Det er naturligt, fordi der er færre på Bornholm der har en høj indkomst. Jeg synes det er retfærdigt, at man får noget ud af, at arbejde hårdt, tage risici og tage et stort ansvar, siger Jim Maar.

I perioden fra 2002 til 2017 er der blevet givet skattelettelser på indkomstskatten på i alt 52 milliarder kroner i Danmark, og hvis man spørger Bornholms borgmester har Bornholm fået en alt for lille del af de penge.

- De reformer der er blevet kørt i de seneste år, har ramt Bornholm rigtig hårdt. Det er klart, at når du letter skatten, så kommer det ikke bornholmere til gavn. Så det er problematisk, siger borgmester i Bornholms Regionskommune Winni Grosbøll.

Det samme mener formanden i 3F, der kalder på en ny skattereform.

- Uanset om den kommende regering bliver rød eller blå, at der laves et skattesystem, som er langt mere retfærdigt end det er i dag, for nu er det meget skævt, siger formand i 3F Per Christensen.

Aktuelle programmer på Play