Næste udsendelse: 20:45 Kulturreportagen - Annelise Kofoed Hansen (G)

TV i dag

 • 20:15Mellem os Mellem os får besøg af den nye forstander på Bornholms Efterskole, Finn Pedersen. Du kan også møde Verner Schou, som har været med til at stifte den nye forening, Bornholm for Mangfoldighed.
 • 20:45Kulturreportagen - Annelise Kofoed Hansen (G)Annelise Kofoed-Hansen er billedkunstner, gobelinvæver og digter. Hendes store kærlighed er Grønland og hendes passion er klimaet.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00Mad med Mads og DavidMads henter æg på Store Elmue Gård nær Faxe, og David laver klassikeren hakkebøf med spejlæg og hjemmesyltede løg. Produceret i 2017.
 • 21:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holstebro, Åbenrå, Odense, Haslev, Rønne og Aalborg
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Kulturreportagen - Annelise Kofoed Hansen (G)Annelise Kofoed-Hansen er billedkunstner, gobelinvæver og digter. Hendes store kærlighed er Grønland og hendes passion er klimaet.
 • 22:20Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har gravet i de gamle fotos og smalfilm. Han fortæller historien om turismen på Bornholm - helt fra de første turister kom før århundredeskiftet og til hurtigfærgerne .
 • 22:45Mellem os (G)Mellem os får besøg af den nye forstander på Bornholms Efterskole, Finn Pedersen. Du kan også møde Verner Schou, som har været med til at stifte den nye forening, Bornholm for Mangfoldighed.
 • 23:15Mad med Mads og David (G)Mads henter æg på Store Elmue Gård nær Faxe, og David laver klassikeren hakkebøf med spejlæg og hjemmesyltede løg. Produceret i 2017.
 • 23:40Stoltzes Naturperler - Hestehaven (G)Hestehaven på Nordbornholm er en skøn og godt skjult perle med hængesæk, urørt skov og mose. Følg med, når Michael Stoltze øser ud af barndommens oplevelser.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen - Annelise Kofoed Hansen (G)Annelise Kofoed-Hansen er billedkunstner, gobelinvæver og digter. Hendes store kærlighed er Grønland og hendes passion er klimaet.
 • 00:15Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har gravet i de gamle fotos og smalfilm. Han fortæller historien om turismen på Bornholm - helt fra de første turister kom før århundredeskiftet og til hurtigfærgerne .
 • 00:40Mellem os (G)Mellem os får besøg af den nye forstander på Bornholms Efterskole, Finn Pedersen. Du kan også møde Verner Schou, som har været med til at stifte den nye forening, Bornholm for Mangfoldighed.
 • 01:10Nattv: Danish Crown (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Danish Crown i Herning.
 • 02:10Nationalpark Thy (19:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:40Månedens foredrag - Alex Speed Kjeldsen (G)Sprogforsker Alex Speed Kjeldsen fortæller om sit arbejde med en ny stor bornholmsk ordbog
 • 03:35Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Struer, Sønderborg, Skagen, Næstved, Hindsholm, Lemvig og Boldrup.
 • 04:00Mellem os (G)Der går militær i den, når René Danielsson kommer ind i studiet og fortæller om hans syn på værnepligten, som reddede ham fra en ungdom på vej i uføre. Og der er også noget til de endnu yngre. Morten Poulsen og Alena Wils har nemlig skrevet en ny børnebog, der hedder Sofus på Bornholm, og det kommer de ind og fortæller om.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)At opdrætte en klovnfisk er en temmelig besværlig affære, så Anna Louise Tranæs Didriksen er taget til Kattegatcentret for at hjælpe til med at fodre en af koralrevets mest berømte fisk.
 • 05:00Stafetten - Oddur Stefan Steinthorsson (G)Oddur Stefan Steinthorsson er musiker i sin grundvold. Han er en bestanddel af musikgruppen Oraklet på Bornholm, som også har leveret musikken til programmet med Oddur. Han er uddannet musik- og dansklærer og har boet på Bornholm siden 1994.

Skattelettelser deler vandene på Bornholm

En bornholmer har i snit fået 7500 kr. mere til sig selv, hvilket placerer kommunens borgere blandt dem, der får mindst ud af skattelettelserne.
En ny analyse fra 3F og arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser store forskelle i størrelsen på de seneste 15 års skattelettelser fra kommune til kommune. Borgerne i de velhavende kommuner, har fået langt de største skattelettelser, mens borgerne på Bornholm har fået en mindre bid af kagen.

Natasja Mayer Hansen, der arbejder i Sportsmaster i Rønne, har en indkomst i den lave ende, og har ikke mærket noget til skattelettelser.

- Jeg synes det er latterligt, at der bliver gjort forskel på folk, og fordi vi bor på Bornholm og ikke i Gentofte, siger Natasja Meyer Hansen.

Undersøgelsen viser, at borgerne i de rige kommuner, har fået de største skattelettelser, mens borgerne i de fattige kommuner har fået langt færre. På Bornholm har en borger i gennemsnit om året fået 7500 kroner i skattelettelser, hvorimod en borger i Gentofte kommune i gennemsnit har fået 32.200 kroner om året i skattelettelser.

En der har en indkomst i den højere ende er Jim Maar, der er ejer af Midtbornholms Auto. Han mener at skattelettelserne er rimelige.

- Det er naturligt, fordi der er færre på Bornholm der har en høj indkomst. Jeg synes det er retfærdigt, at man får noget ud af, at arbejde hårdt, tage risici og tage et stort ansvar, siger Jim Maar.

I perioden fra 2002 til 2017 er der blevet givet skattelettelser på indkomstskatten på i alt 52 milliarder kroner i Danmark, og hvis man spørger Bornholms borgmester har Bornholm fået en alt for lille del af de penge.

- De reformer der er blevet kørt i de seneste år, har ramt Bornholm rigtig hårdt. Det er klart, at når du letter skatten, så kommer det ikke bornholmere til gavn. Så det er problematisk, siger borgmester i Bornholms Regionskommune Winni Grosbøll.

Det samme mener formanden i 3F, der kalder på en ny skattereform.

- Uanset om den kommende regering bliver rød eller blå, at der laves et skattesystem, som er langt mere retfærdigt end det er i dag, for nu er det meget skævt, siger formand i 3F Per Christensen.

Aktuelle programmer på Play