Næste udsendelse: 21:30 Guld fra Gemmerne (G)

TV i dag

  • 21:00Mad med Mads og DavidMads henter æg på Store Elmue Gård nær Faxe, og David laver klassikeren hakkebøf med spejlæg og hjemmesyltede løg. Produceret i 2017.
  • 21:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holstebro, Åbenrå, Odense, Haslev, Rønne og Aalborg
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Kulturreportagen - Annelise Kofoed Hansen (G)Annelise Kofoed-Hansen er billedkunstner, gobelinvæver og digter. Hendes store kærlighed er Grønland og hendes passion er klimaet.
  • 22:20Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har gravet i de gamle fotos og smalfilm. Han fortæller historien om turismen på Bornholm - helt fra de første turister kom før århundredeskiftet og til hurtigfærgerne .
  • 22:45Mellem os (G)Mellem os får besøg af den nye forstander på Bornholms Efterskole, Finn Pedersen. Du kan også møde Verner Schou, som har været med til at stifte den nye forening, Bornholm for Mangfoldighed.
  • 23:15Mad med Mads og David (G)Mads henter æg på Store Elmue Gård nær Faxe, og David laver klassikeren hakkebøf med spejlæg og hjemmesyltede løg. Produceret i 2017.
  • 23:40Stoltzes Naturperler - Hestehaven (G)Hestehaven på Nordbornholm er en skøn og godt skjult perle med hængesæk, urørt skov og mose. Følg med, når Michael Stoltze øser ud af barndommens oplevelser.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Kulturreportagen - Annelise Kofoed Hansen (G)Annelise Kofoed-Hansen er billedkunstner, gobelinvæver og digter. Hendes store kærlighed er Grønland og hendes passion er klimaet.
  • 00:15Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har gravet i de gamle fotos og smalfilm. Han fortæller historien om turismen på Bornholm - helt fra de første turister kom før århundredeskiftet og til hurtigfærgerne .
  • 00:40Mellem os (G)Mellem os får besøg af den nye forstander på Bornholms Efterskole, Finn Pedersen. Du kan også møde Verner Schou, som har været med til at stifte den nye forening, Bornholm for Mangfoldighed.
  • 01:10Nattv: Danish Crown (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Danish Crown i Herning.
  • 02:10Nationalpark Thy (19:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 02:40Månedens foredrag - Alex Speed Kjeldsen (G)Sprogforsker Alex Speed Kjeldsen fortæller om sit arbejde med en ny stor bornholmsk ordbog
  • 03:35Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Struer, Sønderborg, Skagen, Næstved, Hindsholm, Lemvig og Boldrup.
  • 04:00Mellem os (G)Der går militær i den, når René Danielsson kommer ind i studiet og fortæller om hans syn på værnepligten, som reddede ham fra en ungdom på vej i uføre. Og der er også noget til de endnu yngre. Morten Poulsen og Alena Wils har nemlig skrevet en ny børnebog, der hedder Sofus på Bornholm, og det kommer de ind og fortæller om.
  • 04:30Vild Med Dyr (G)At opdrætte en klovnfisk er en temmelig besværlig affære, så Anna Louise Tranæs Didriksen er taget til Kattegatcentret for at hjælpe til med at fodre en af koralrevets mest berømte fisk.
  • 05:00Stafetten - Oddur Stefan Steinthorsson (G)Oddur Stefan Steinthorsson er musiker i sin grundvold. Han er en bestanddel af musikgruppen Oraklet på Bornholm, som også har leveret musikken til programmet med Oddur. Han er uddannet musik- og dansklærer og har boet på Bornholm siden 1994.

Få indblik i det veganske køkken i Mellem os

I Mellem os kan du blive klogere på det veganske køkkens udfordringer og fordele, se med i aften klokken 20.20 eller på TV 2/Bornholm play.
For fem år siden valgte Julie Christine Fensbo at blive veganer.

- Den største årsag var, at min datter blev syg. Vi fandt ud af, at hun ikke kunne tåle mælk, og derudover har jeg altid godt kunne lide at lave mad, og så blev det spændende at droppe mere og mere kød, og så endte jeg med at spise vegansk, siger Julie Christine Fensbo, som også begrunder sit valg med, at hun er glad for dyr.

I Mellem os kan du også møde madkulturel formidler Helle Preuss Justesen fra Gaarden Bornholms Madkulturhus og ernærings-terapeut Lotte Rued Møller.

- Indenfor den plantebaserede verden finder vi alle de sundheds-fremmende stoffer i kosten. Det giver god mening for din egen sundhed og for klimaet, siger Lotte Rued Møller, som hovedargument for at spise vegansk.

Men det kan dog godt være udfordrende at være veganer. For nyligt holdt Madkulturhuset Gaarden kursus i det veganske køkken, hvor der udelukkende var planter på menuen.

- På kurset tog vi udgangspunkt i at få maden til at smage af noget, det kan være en af de store udfordringer, når man kun arbejder med planter, siger Helle Preuss Justesen.

Og så skal man også sørge for at få vitamintilskud, lyder det fra ernæringsterapeut Lotte Rued Møller.

Aktuelle programmer på Play