Næste udsendelse: 19:30 19.30Nyheder

TV i dag

  • 19:00Årstidens Spisekammer - Kartoffelmad fortolket som salat (G)Mette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:49Vejret i morgen (G)
  • 19:50EKKO Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
  • 20:35Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00Under Overfladen: Rødehavet 1:4Der er kun meget få koraller i Danmark. Til gengæld er der masser af koraller i Rødehavet. TV SYD følger en gruppe sydjyder, der går under overfladen i Rødehavet.
  • 21:30I Tyskland har jeg hjemme 1:4Giver det stadig mening, at Danmark hvert år sender penge til det danske mindretal i Sydslesvig? Det spørger Søren Vesterby om i fire programmer, hvor han besøger mindretallet syd for grænsen.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10ÆGTE | ØFØDT (G)
  • 22:15EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
  • 23:00Under Overfladen: Rødehavet 1:4 (G)Der er kun meget få koraller i Danmark. Til gengæld er der masser af koraller i Rødehavet. TV SYD følger en gruppe sydjyder, der går under overfladen i Rødehavet.
  • 23:30I Tyskland har jeg hjemme 1:4 (G)Giver det stadig mening, at Danmark hvert år sender penge til det danske mindretal i Sydslesvig? Det spørger Søren Vesterby om i fire programmer, hvor han besøger mindretallet syd for grænsen.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
  • 00:55Under Overfladen: Rødehavet 1:4 (G)Der er kun meget få koraller i Danmark. Til gengæld er der masser af koraller i Rødehavet. TV SYD følger en gruppe sydjyder, der går under overfladen i Rødehavet.
  • 01:30Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
  • 02:00Folkemødet 2019 - De bedste øjeblikke, live rundtur med Sofie Andersen (G)
  • 02:30Månedens foredrag - Jakob Seerup (G)Museumsinspektør Jakob Seerup fortæller om Valborg Hjorth. Bornholms fornemst dekorede sygeplejerske. En sygeplejerske i krig og fred.
  • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Løgstør, Stevns, Odense, Viborg, Aabenraa og Kerteminde.
  • 04:00Mellem os (G)
  • 04:30Helt i fisk - Plastik og gedder (G)Gedden er et bæst. En rigtig skarptandet rovfisk fra et ondt sted. Christian, Jesper og William er taget til den private sø, Krashave, for at prøve at få et af bæsterne på krogen. Denne gang kun med kunstig agn, og det er ikke småting, man fanger gedder med.
  • 05:00Stafetten - Klaus Hjorth Hansen (G)Klaus Hjorth Hansen er 52 år og driver flere virksomheder på Bornholm og i Polen. Fundamentet er Nexø Vodbinderi. Klaus Hjorth Hansen er født og opvokset i Aarsdale, og der bor han også i dag med kone og børn.

Sol over Gudhjem nomineret til pris

Sol over Gudhjem er nomineret til prisen "Nordic food destination 2019". Til maj afgøres det, om arrangementet skal repræsentere Danmark ved Embla Food Awards.
Til juni skal der uddeles syv forskellige priser til Embla Food Awards, og der kan Sol over Gudhjem altså blive én af de heldige, der modtager en pris. Kokkekonkurrencen er nemlig nomineret til prisen "Nordic food destination 2019".

Embla er nordisk madpris, der uddeles i flere kategorier. Formålet med prisen er at styrke den fælles nordiske madkultur. Samtidig ønsker man at øge interessen for nordisk mad uden for Norden.

Derfor er ejer af Sol over Gudhjem, Mads Marschall, også meget begejstret for nomineringen.

- Vi fik besked på en mail i går eftermiddags, og det var super fedt. Det blev vi jo rigtig, rigtig glade for, siger han og uddyber:

- Bare det, at vi er blevet nomineret er et skulderklap i forhold til, hvad vi gør for at promovere lokalt producerede fødevarer og promovere Bornholm som en destination, hvor der er dejlig mad. Det er vi rigtigt glade for og håber, at det kommer til at smitte af på Bornholm.

Den 2. maj får Sol Over Gudhjem at vide, om det er dem, der går videre fra Danmark. Såfremt Sol over Gudhjem går videre, skal arrangementet konkurrere mod syv andre lande om prisen.

Embla Food Awards uddeler blandt andet også prisen "Nordic food producer" og "Nordic food for children and youth".

Prisuddelingen afholdes i Reykjavík den 1. juni 2019.

Aktuelle programmer på Play